Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gotowy zestaw na przód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gotowy zestaw na przód

Witam szukam dobrego zestawu na przod 165mm. Budzet jaki mam to ok 400-450zl . Co moglibyscie polecic . Slyszalem duzo dobrego o zestawie Hertz'a ESK165 .

[ Dodano: 2008-06-09, 21:59 ]
    Zamieszczone przez lodowa
    Witam szukam dobrego zestawu na przod 165mm. Budzet jaki mam to ok 400-450zl . Co moglibyscie polecic . Slyszalem duzo dobrego o zestawie Hertz'a ESK165 .
    muzyka to prawie wszystko

skoro komus sie podoba Hertz to zmien zrodlo opini - one niesa najciekawsze
    ja bym sie skusil na peerlessy http://www.tymphany.com/822000
    tylko ze przegapiles wlasnie zamowienie i musisz poczekac jakis czas jezeli chcesz je w takiej cenie kupic

Skomentuj

a jaka jest ich cena w dziale audiocomponents? I ewentualnie cos innego ?

[ Dodano: 2008-06-09, 22:10 ]
      a jaka jest ich cena w dziale audiocomponents i ile musialbym czekac na nastepne zamowienie I ewentualnie cos innego ?

Skomentuj

cena to ok 300zl ale niewiem czy ta cena jest akutalna
        trafilem teraz na fotki tego zestawu
        http://www.bilstereoforum.dk/showthread.php?p=118876
        na nich widac wyraznie ze woofer wyglada identycznie jak vifa A16WG (w polsce 400zl para) a tweeter tez blizniaczo podobny do vify D26NC (360zl para w polsce) :P
        niewiem kiedy bedzie kolejne zamowienie. pewnie jak sie chetni znajda

Skomentuj

tak tylko ten zestaw do ktorego dales link to 12.7cm . Nie chodzilo ci o zestaw 822001 to jest 6,5 cala

Skomentuj

faktycznie na poczatku podalem link do 5". ale fotki sa takie same na stronie producenta

Skomentuj

teraz jestem tylko ciekaw ceny tego zestawu . Napisalem w tej sprawie do XYS.

Skomentuj

juz poprosilem go o wycene wczoraj. wg starego cennika to ok 380zl - czyli naprawde warto (wyzej podana cena dotyczyla tanszego zestawu resolution a nie definition)

Skomentuj

no to super! w przeciagu 2 tygodni bede mial kase takze pewnie kolejna lista ruszy do tego czasu i PISZE SIE NA TE GLOSNIKI ! Tylko mam pytanie bo one maja chyba impedancje 3OHM a normalne wzmacniacze bodajze 2 i 4 .Powiedz mi w takim razie jak bede to musial podlaczyc . Ewentualnie jaki wzmacniacz bedzie sie do tego nadawal. Obecnie dysponuje ampem MTX audio thunder 282 2x45 W RMS 4OHM <1%THD+N

Takze mam nadzieje ze nie zachetam glosnikow muzyka house ?

Skomentuj

3 ohm jest pomiedzy 2 a 4 ohm. czyli moc jaka glosniki dostana bedzie posrednia
                    czyli mysle ze jakies 55-60W

Skomentuj

A czy moj MTX bedzie sie do tego nadawal ? Gdyz nie ma on zadnych filtrow. JEst na nim tylko regulacja GAIN i crossover i trzy pozycje LP FR HP

Skomentuj

czyli niema regulacji HPF? a pisze moze na jakiej czestotliwosci sa podzialy filtrow?

Skomentuj

http://www.epinions.com/pr-Mtx_Thund...ay_~full_specs

Skomentuj

Czyli ma crossover ustawiony na 85Hz. Do 85hz jest LPF, a od 85Hz HPF. Tylko nie wiem po co tak robić, można puścić całym pasmem, jeszcze zależy co jest z tyłu. Ten zestaw peerlessa ma przecież zwrotnice

Skomentuj

wasik1989, jak niema suba to mozna sie pobawic chwile na pelnym pasmie. ale lepiej dac "subsonica" bo czasami glosniki maja za duza komore...

Skomentuj

czyli nie podlaczac tego wzmaka pod peerlessy? To ewentualnie jaki wzmacniacz kupic pod system przedni cos z alpiny serii V12 ? t300 ?

Skomentuj

lodowa, narazie wzmacniaczem sie niemartw - wystarczy. najpierw trzeba sie dowiedziec czy te glosniki mozna kupic

Skomentuj

Pawel S., nie uśmiecha mi się mieć "subsonic" na 85Hz, bo to raczej sam sonic jest wtedy a nie "sub" :razz: To że za duża komora, to wiadomo, bo skłąda się nieraz na nią cała powierzchnia drzwi. Jak wzmacniacz ma kontrole nad głośnikiem, (a MTX będzie miał) to nie ma co się martwić. Chyba ze jest sub? (pyt. do lodowa) to wtedy lepiej odciąć je od dołu.

Skomentuj

wasik1989, o co tobie wogole chodzi? przeciez to logiczne ze przestestuje sie jak one sie sprawdza na calym pasmie a jak na HPF. niewiem wogole o co sie czepiasz...

Skomentuj

Pawel S., ja sie nie czepiam, tylko mówie że Twoj pomysł z subsoniciem na 85Hz jest nieco smieszny. W tym wzmacniaczu który ma, jest tylko odcięcie na 85Hz rozumiesz? To co? reszte pasma basowego ma sobie sam dobuczeć? i dlatego też czekam na odpowiedź czy ma jakiegoś suba w samochodzie bo jak nie ma, to proste że bez sensu jest wlączać wtedy HPF.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X