Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie maty ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wczoraj właśnie wytłumiłem drzwi taśmą dekarską. Na "dziurach" w drzwiach jedna warstwa to za mało, taśma jest za miękka. Dopiero druga warstwa znacznie usztywniła całość. Rolka 22,5cm x 10m starczyła mi na parę przednich drzwi (golf 3 pięciodrzwiowy) i jeszcze mi zostało około 1,5 m. Nie oklejałem blachy wewnątrz drzwi bo na niej zostały mi maty app które się dobrze trzymały.
    W porównaniu z matami app taśma dekarska jest bardziej elastyczna i nie pęka tak szybko. Mnie osobiście wygodniej się nią oklejało drzwi.
    Załączone pliki

Skomentuj

no i fajnie

Skomentuj

kurcze dekarskie sa cienkie moze tak APP a na to dekarska? i tak trzeba 2 warstwy a dekarska utrzyma!?

aha nawracajac do tipsow - kable i cięhgna MUSZA byc w gabce bo nagle trafi nas szlag !

Skomentuj

dekarska lepiej sie trzyma i jest trwalsza. wiec lepiej APP na dekarska
          ale jak tak kombinujesz to drogo wyjdzie :/

Skomentuj

Troche slabiutko wycisnoles te maty. Na zdieciach widac ze nie dochodzi wszedzie i jest w powietrzu a to bardzo nie dobrze bo wlasnie gdy jedno ma styk z drugim najbardziej sie usztywnia a jak jest w powietrzu to szkoda roboty. Ja uzywam takiego malego drewnianego walka specialnie do wygluszania , mozna kupic nieraz takie i dzieki niemu wszedzie ladnie mata dochodzi i nie ma szans na odchodzenie. Co do dekarskich to jedna warstwa stanowczo nie wystarcza min 2 warstwy a na duze otwory trzeba dorobic jakies wzmocnienie, ja ostatnio z zywicy dorobilem panel i na to dopiero mata i jest ok , ewentualnie jakies plaskowniczki zeby to wszystko bardziej usztywnic

Skomentuj

panowie, uwazam ze to jest Ok, sam wygluszylem 2 pary drzwi w aucie tym Standartplastem

http://sklep.barieradzwieku.pl/produkt/1191439251.html

po czym poprawilem od wewnatrz tapicerke tym Standartplastem:

http://sklep.barieradzwieku.pl/produkt/1192277136.html

i jak dla mnie jest ok :razz: , a zestaw to u-Dimension Element 6 (jak dla mnie kopulka sie drze za bardzo, trzeba ja z poziomu zrodla wyciszyc lekko, ale gra to na razie spod samego radia fabrycznego, ktore TYTANEM jakosci i mocy nie jest; natomiast woofer juz niczego sobie

i tak w porownaniu z fabryka jest duuuuuuzo lepiej;

aha, a firma to byli spece z ZSRR od tlumienia atomowych lodzi podwodnych ZSRR, ktorzy na litwie otworzyli po upadku ZSRR interesik audio :mrgreen:

Skomentuj

panowie taka mata sie nada ? mam tego 2 rolki darmowe, chce okleic 206 3d

Skomentuj

a czy ta tasma ma wogole jakas warstwe tlumiaca drgania? bo jezeli tak to sie nadaje
                  przeczytaj dokladnie ulotke

Skomentuj

takim czymś oklejałem dookoła kominów jak czekałem na jego okucia z blachy, to raczej służy do ochrony przed deszczem i wilgocią a czy da efekt przy głuszeniu??? hmm jak nie spróbujesz się nie przekonasz, ja osobiście wolę maty (można już kupić za 4,99zł/szt) i opinie że pękają czy są złe wynikają z tego że taki czy inny kolega po prostu się nie przyłożył do porządnego położenia ich a to w dużej mierze przyczynia się do trwałości i efektu

I zmniejsz to zdjęcie

Skomentuj

kurde niemoge juz zmiejszyc go :/ 15 min minelo nie wiedzialem ze takie wyjdzie
                      Na opakowaniu jest napisaene tylko : elastyczna aluminiowa tasma uszczelniajaca samoprzylepnym podlozu z elastomerow bitumicznych Temperatura otoczenia 5 do30 stopni , okres przydatnosci 12 miesiecy w temp 18stopni
                      Z moich obserwacji - jest fajnie miekka, ma bardzo mocny klej
                      chodzi mi tyllko o zaklejenie szpar i otworow montazowych w dzwiach ale nie wiem czy sie nadaje
                      w temacie http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...ight=soudaband
                      kolega akustik poleca jakas tasme tej firmy moze kolega zechcial by sie wypowiedziec/pomoc ?

Skomentuj

Mam taką samą taśmę i sądzę że do zaklejenia otworów nie za bardzo się nadaje, bo jest zbyt elastyczna. Dobrze się nada do wygłuszenia dużych powierzchni blachy.
                        adambb, wydaje mi się, że opinie na temat tanich mat app czy boll są podzielone ze względu na to, że maty różnią się znacznie w zależności od partii produkcyjnej. Ja kiedyś też nie narzekałem, bo maty ładnie sie trzymały i nie pękały, ale ostatnio wygłuszałem swoje auto i maty poodklejały się w niektórych miejscach i popekały mimo ze za kazdym razem przykłądałem sie do tej roboty tak samo. Te maty, które kupiłem teraz mają strasznie słaby klej i są bardzo sztywne. Muszę je podgrzać tak żeby płynęły i dopiero się chcą układać, może jakieś stare są?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          satan, wklej miniaturke - podmienie

Skomentuj

Zamieszczone przez satan
                            kolega akustik poleca jakas tasme tej firmy moze kolega zechcial by sie wypowiedziec/pomoc ?
                            ale On polecał taśmę dekarską, a nie uszczelniająca jak kupowalem na swoje drzwi to tej firmy wlasnie były 2 rodzaje - dekarska (srebrna) i uszczelniająca (pomaranczowa). Z tego co napisałeś o temperaturach (od 5 do 30) od razu widac ze sie nie nada...

Skomentuj

..:VoyteQ:.., dlatego pytam wlasnie ;] bo mowiac prawde niemam pojecia czym sie rozni dekarska od uszcelniajacej ale skoro temperatura nie pasuje to pozamiatane. Tylko dziwi mnie to ze na dachu jakos nieprzeszkadza jej temperatura.
                              Panie admin o ile dobrze zrozumialem wklejam mniejsze zdjecie

Skomentuj

niejestem adminem tylko moderatorem i nada wklejasz nieprawidlowy link!
                                odpal to pierwsze zdjecie na swoim kacie na imageshack. skopiuj link oznaczony "Thumbnail for forums" (bez uzywania opcji na forum!)
                                jak ladujesz zdjecie na forum to uzyj opcji "podglad" zebys mogl zobaczyc czy dobry link skopiowales

fotke wywalam bo zla :P

Skomentuj

Zamieszczone przez satan
                                  ale skoro temperatura nie pasuje to pozamiatane
                                  Ludzie! Z tą temperaturą to chodzi o temp układania/przyklejania maty. :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                                    Ludzie! Z tą temperaturą to chodzi o temp układania/przyklejania maty.
                                    to jak na mojej jest napisane, że od -40 do 100 to tez jest temperatura układania?? nie wydaje mi się

Skomentuj

W takim razie na Twojej jest temperatura, którą wytrzymuje mata już ułożona. Pomyśl logicznie. Kto wyprodukuje matę przeznaczoną na dachy, która nie wytrzyma temperatury poniżej 5 lub powyżej 30 stopni C? :lol:

Skomentuj

UKA, ja mysle logicznie - i w tym samym miejscu na takim samym opakowaniu ten sam producent nie podaje 2 danych dotyczących czego innego! pozatym taśma uszczelniająca nie jest do dachów, bo od tego jest tasma dekarska! ehhh nie wiesz o czym piszesz i jeszcze mi tu "lolujesz"

Skomentuj

Rozumiem w takim razie, że ten pan ze zdjęcia, które jest na opakowaniu uszczelnia tą taśmą komin znajdujący się wewnątrz pomieszczenia. No to wszystko jasne! dziękuję, że dzięki Tobie stałem się mądrzejszy i nauczyłem się mysleć logicznie.

Zresztą...prosze bardzo.
                                          http://www.soudal.pl/produkty/30/30_...techniczna.pdf

I co teraz powiesz? Już mogę "lolować"?
                                          :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X