Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobre wysokotonówki do głośnika.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobre wysokotonówki do głośnika.

Przez przypadek wpadły w moje ręce same głośniki (bez filtrów czy zworwk) z firmy dego model PO 6.5MW tak wyglądają dane głośnika . Chciałbym dobrać do nich jakiś wysokotonowiec i zworke. Raczej interesowało by mnie coś o bardzo ładnym dźwięku klasa jakościowa. Kaska no cóż jakiś 500-600zł za głośniki. Zworka to oddzielny fundusz. Głośnik ma być conajmniej tej jakości co te dego. Preferuje niskie częstotliwości podziału ze względu na znaczą odległość głośnków od siebie a na 3 drogii to nie mam ani kasy ani czasu a najbardziej to chęci.

Zamieszczone przez misiek082
    Kaska no cóż jakiś 500-600zł za głośniki
    za pare? czyli D2904 odpada :|
    narazie jedyne co mi przychodzi do glowy to vifa D26NC ale niewiem jak nisko mozna ja ciac
    gdzie chcesz je montowac? bo jak np w podszybie to moznaby sie pobawic z domowymi. i wtedy mozna dac XT25, MDT29 lub jakiegos tanszego scana

Skomentuj

W tej cenie sa tez nowki Focal TN52, Udim PRO Xt2.. w uzywkach to juz pole do popisu:)

Skomentuj

Marcy$, Focal ma strasznie wysoki fs. A to chodzi by był niski. Tak do 1000 aby Cięcie miał na 3000 góra.

Używki mogą być jak najbardziej.

Żadnych podszybi jak trzeba to i 11cm w słupek sie wepchnie. Nie po to wydaje się kupe kasy na głośniki by je chowadź w podszybie i psuć sobie scene.

Skomentuj

Myslalem ze glosnik ma grac a nie tylko trzymac parametry:)
          Niski FS ma supremo, lotus reference tez z tego co pamietam. Do Supremo trzeba by dolozyc ale lotusy ostatnio potrafia taniej schodzic.
          EDIT. Z tego co pamietam to Dynaudio MD100 maja nizszy FS. Zreszta czy maja czy nie to w 2way fajnie graja:)

Skomentuj

Marcy$, e tam odrazu grać. A jak o granie chodzi to możesz mi powiedzieć jak twoim zdaniem gra ten pro xt2? Słyszałeś go?

Skomentuj

Jak gra? tak jak go wykorzystasz... jak zrobisz zwrotki, z jakim sprzetem zgrasz itp.
              Sluchalem go pasywnie na Steg K24, Pionek DEX jako jednostka. Podobalo mi sie brzmienie, cieplo, przestrzennie ale tez detalicznie.

Skomentuj

To jak myślisz na 3000hz można go uciąć?

W boju pozostały mi 3 zabawki. Nowy pro xt2, używany Scan Speak 2904/600000 i lotus.

Skomentuj

A ktorego tweetera niemozna na 3khz ciac? chyba to dosyc wysokie ciecie w odroznieniu od 1,5khz czy 1khz.
                  Pro XT2 to fajny tweeter, jednak SS czy Seas to wyzsza polka, jak znajdziesz to probuj... Nie wiem tylko czy bedziesz mogl uciac przy 3000hz, moze trzeba bedzie przy 3050hz i co wtedy...;/ :)
                  Niestety nie wiem na jakiej wysokosci bylo ciecie w wyzej wymienionym zestawie, to juz tajemnica pewnego stroiciela:)

Skomentuj

Czaruję...
                  X