Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupno głosników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupno głosników

Witam, chciałbym sie Was poradzić co do kupna głośników. Miały by być one przeznaczone do samochodu, ale chciałbym sie dowiedzieć czy opłaca sie je kupić. i czy mozna byłoby je podłączyć pod komputer.

A chodzi mi dokładnie o te głośniki:
    http://allegro.pl/item387088089_hurt...ter_2800w.html

Prosze o wyrazanie opinii, co do tego zakupu.

Pozdrawiam

Do niczego się to nie nadaję... Przynajmniej dobrze napisali w opisie... Masakra! W negatywnym sensie... Tylko że to jest sam subwoofer więc co do podłączenia do komputera to bez problemu (jedynie są problemy z zasileniem wzmacniacza bo potrzebuje 12V a w gniazdku 230V) ale jako uzupełnienie głośników pełnopasmowych... Powiedz ile masz pieniędzy i czego właściwie potrzebujesz...

Skomentuj

''2800W CAŁKOWITEJ MOCY MUZYCZNEJ GŁOŚNIKÓW(2 X 1400W)- TO NAPRAWDĘ JEST NIE DO WYOBRAŻENIA''

2,8kW mocy ?? niezbyt wiarygodne

''kosz stalowy - w innym przypadku skrzynia by się rozleciała''

kosz ? to jest od glosnika a tak naprawde ''OBUDOWA MDF PROFI PLUS''

Firma - Voice Kraft

Ps. Już raz zamówiłem tubę, nie mając pojęcia za dużo o audio, wszystko było fajnie opisane, ile to ma W itp

Po tym jak tuba doszla do mnie to ja rozkrecilem z ciekawosci i ze zdziwieniem zobaczylem na glosniku
      50W MAX

Tuba wykonana z jakiegoś grubego papieru
      Bass reflex też byle jaki...

Skomentuj

Hmm, tak naprawe potzrebuje cos co bedzie grało. Ale nie byle jakieś głośniczki, tylko porządny sprzet z bassem, i zeby były głośne. I do tego fajnie wyglądały. Bo na razie jeszcze nie mam samochodu, (bedzie za jakis miesiac) i miałbym je podpięte pod kompa. W ogóle zastanawiam sie co sie bardziej opłaca, kupic gotowe głośniki, takie np cos co w linku, czy zrobic samemu? Z tym ze nie bardzo jestem w temacie, i sie poprostu nie znam na tym.

A co do ceny to ja myśle do 300, moze 400zł.
        A moze widzieliscie jakiś porzadny sprzęt godny uwagi na allegro?

Skomentuj

Adidas, to w linku grac nie umie co najwyzej przepompowywac masy powietrza i fascynowac panow w 3 paskach tym jak to lupie a co do sesownego sprzetu proponuje mocno poczytac te i inne fora dopiero potem zaczac myslec i zadawac pytania

Skomentuj

Adidas, Ty masz w ogóle wzmacniacz ?

Skomentuj

Nie, niestety nie mam. Bede musiał sobie dopiero kupić, A przy tych głośnikach w linku jest. Ale jak mówicie ze nie opłaca sie tego kupywac, To prosze o podanie jakichjs innych włosników, z wzmacniaczem.

Skomentuj

Adidas, ile masz na suba ze wzmakiem ?

Skomentuj

Adidas, prosze napisz od poczatku do konca pelnymi zdaniami co chcesz kupic, jaki efekt osiagnac i jaki masz budzet oraz doswiadczenie.
                  szczerze mowiac jakbys kupil to co podales to bys zmarnowal 400zl :|

Skomentuj

Hmm. Ok A więdz. Chce kupic głośniki, z subwooferem, i do tego jakiś wzmacniacz bedzie na pewno potzebny. Co do efektu to jak najlepszy, głośna muzyka z potężnym bassem. Doswiadczenia w budowaniu głośników nie mam, w ogóle nie za bardzo sie znam na elektronice.
                    A co do ceny to powiedzmy ze chciałbym sie zmieścic w 300- 400zł.

Skomentuj

i to ma byc do domu czy do samochodu?
                      Zamieszczone przez Adidas
                      głośna muzyka z potężnym bassem
                      głośniki, z subwooferem
                      300- 400zł.
                      NIEDA SIE :!: :mrgreen:

Skomentuj

najtańszy wzmak to 4 kanałowy blaupunkt za jakieś 150-200zł.
                        Z tym żę za pozostałą kasę nie kupimy głośników innych niż stxy raczej...

Skomentuj

hmm czyli musze jeszcze dozbierac kase.
                          Pawel S. maja one być do samochodu, ale pzrez 2 tygodnie byłyby w domu podpiete pod kompa.

Skomentuj

a radio juz masz?

za 400zl naprawde ciezko bedzie zrobic caly system :/

Skomentuj

Pawel S. maja one być do samochodu, ale pzrez 2 tygodnie byłyby w domu podpiete pod kompa.
                              żeby je podpiąć pod kompa potrzebujesz wzmaka żeby je zasilić, więc sobie daruj.

Skomentuj

Ale jeśli miałbym je d samochodzie to tez potzrebuje wzmacniacz.

A co myslicie o czyms takim?

http://allegro.pl/item387444167__pot...dion_30cm.html

http://allegro.pl/item393848491__pro...ow_okazja.html

Opłaca sie to kupic, i czy dałoby sie to połaczyc razem ze soba?

Skomentuj

Ale jeśli miałbym je d samochodzie to tez potzrebuje wzmacniacz.
                                  jak masz glosniki bez suba to wystarczy radio. ono ma wbudowany wzmacniacz max 4x25W (i to prawdziwe a nie takie co na reklamach pisza)
                                  jak chcesz cos mocniejszego lub wiekszego to i tak potrzebujesz mocniejszy wzmacniacz
                                  A co myslicie o czyms takim?

http://allegro.pl/item387...udion_30cm.html
                                  tylko dobrze wyglada - nic wiecej. czysta strata pieniedzy! koledzy na audiomani testowali
                                  http://allegro.pl/item393...kow_okazja.html
                                  lepiej, ale i tak nie gwarantuje ze to dobrze zagra

napiosz lepiej co to za samochod i czy jest tam radio oraz fabryczne glosniki? jezeli tak to moznaby sie skupic tylko na wzmacniaczu i subie

Skomentuj

Samochodu jeszcze nie mam. Ale byłby to Golf III z pewnie oryginalnym radiem, moze jakieś lepsze, i pewnie byle jakie głośniki.

Znalazłem jeszcze cos takiego.

http://allegro.pl/item387958922_zest...boschmann.html

i wzmacniacz

http://allegro.pl/show_item.php?item...a%3E%3C%2Fi%3E

Skomentuj

Adidas, zapomnij o takich rzeczach!! wybierasz najgorsze z mozliwych
                                      wzmacniacz ma taka sama moc jak radio ;]
                                      a glosniki potrzebuja duzo wiekszej mocy a w dodatku nieoferuja nic szczegolnego
                                      zdecyduj sie teraz czy chcesz glosniki do domu czy do samochodu?
                                      bo jak do samochodu to przenosimy temat do odpowiedniego dzialu i zabieramy sie od podstaw do roboty

Skomentuj

Ok, w takim razie pzrenieś temat, bo niech to beda głosniki samochodowe. I prosze opisz Mi wszytsko po kolei co i jak. Co kupić, co polecasz.
                                        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X