Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

coś ala ISO do wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

coś ala ISO do wzmacniacza

Z uwagi na to że narazie worze ojca autem, a o n nie lubi jak on to mówi "bum bum" muszę za każdy razem odkręcać kabe zasilający od wzmacniacza. Nie wiecie czy dostanę gdzieś coś ala ISo tak żebym mógł podłączyć dość gruby kabel zasilający, masę i pobudzenie...

Nie mów tylko, że zostawiasz go tak luzem pod napięciem...
    Zrób sobie po prostu przełącznik na przewód remote i po sprawie. :wink:

Skomentuj

I jak go odczepiasz to jezdzisz ze spawarka w bagazniku ??

Skomentuj

Re: coś ala ISO do wzmacniacza

Zamieszczone przez krzyhoo9
        Z uwagi na to że narazie worze ojca autem, a o n nie lubi jak on to mówi "bum bum"...
        Jeżeli to Twoje auto to co Ojciec ma do gadania, powiedz mu że lepiej ch***** jechać niż dobrze iść

Skomentuj

adambb, nie umiesz czytać
          Z uwagi na to że narazie worze ojca autem
          UKA, to jest myśl ale jakbym chciał zrobić szybki demontaż skrzyni (a wzmak będzie przymocowany do niej) to już będzie problem...

lodowa, nie, kable miały izolację także nic nie iskrzyło

Skomentuj

krzyhoo9, ciezko bedzie :???:
            watpie zeby byly jakioes standardowe kostki w sklepie na amperarz rzedu 20-50A :lol:
            moze akcesoria spawalnicze?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              moze akcesoria spawalnicze?
              co masz dokładnie na myśli ? Już nawet myślałem żeby zrobić to z gniazdka i wtyczki domowego 230V ale raczej też będzie za słąbe

Skomentuj

jezeli masz mozliwosc zostawiania skrzynki w bagazniku to jak pisali wyzej zrob przelacznik na przewodzie i jak bedziesz wysiadal to odcinasz zasilanie do wzmacniacza i nie bedzie bum bum . Gorzej jezeli ojciec bedzie chcial z bagaznika korzystac wtedy tylko wspolczuje ciaglego tachania skrzyni i podlaczania ...

Skomentuj

krzyhoo9 napisał/a
                  Kolega nie wozi się autem ojca lecz wozi ojca autem, z czego prawdopodobnie wynika, że swoim :)

Przełącznik na kabel remote, najprostsze, najskuteczniejsze i najbezpieczniejsze, inaczej chyba nie opłaca się kombinować.

Skomentuj

Cytat
                    krzyhoo9 napisał/a

Kolega nie wozi się autem ojca lecz wozi ojca autem, z czego prawdopodobnie wynika, że swoim :)
                    Jeżdżę autem ojca, pasuje...

Widzę że będę musiał zostać przy tradycyjnym odkręcaniu kabelków :neutral:

Skomentuj

A czemu nie zrobisz przełącznika?

Skomentuj

A nie możesz poprostu ściszać suba? jeżeli potrzeba miejsca w bagazniku wzmacniacz zamontuj na stałe np na oparciu foteli a skrzynkę podpinaj na szybkozłączkę są takie na allegro komplet wtyczka i gniazdo

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
                          A czemu nie zrobisz przełącznika?
                          Zamieszczone przez Domino
                          A nie możesz poprostu ściszać suba? jeżeli potrzeba miejsca w bagazniku wzmacniacz zamontuj na stałe np na oparciu foteli a skrzynkę podpinaj na szybkozłączkę są takie na allegro komplet wtyczka i gniazdo
                          bo często potrzebny jest cały bagażnik i tak czy siak trzeba wyciągnąć całą skrzynie, a wzmacniacza nie chcę montować na siedzeniach. Poprzedni miałem schowany w bocznym schowku ale ten jest za duży

Skomentuj

krzyhoo9, jak Ci spłonie samochód przez takie eksperymenty, to zapomnisz o takich głupich pomysłach!
                            Z prądem w samochodzie nie ma żartów. Ma być solidnie i tyle! Wymyśl coś żeby nie odłączać zasilania. Chyba, że chcesz zapłacić za profesjonalne złącze tyle co za wzmacniacz. Podłączysz jakąś prowizorkę, stopi się i jeszcze spowoduje pożar!

Skomentuj

Widizałem kiedyś w sklepie w Anglii takią szybkozłączkę. Nie wiem co prawda, jakie natężenia była w atanie przenieść, bo nie wczytywałem się w jej dane (może nawet nie było ).

No ale istnieje coś takiego. Więc trzeba poszukać gdzieś w PL. Pozdrawiam.

Skomentuj

a takie coś
                                http://allegro.pl/item392920432_wtyc...glosikami.html

Skomentuj

Widziałem gdzieś takie poczwórne gniazdo banan jak to, ale całe metalowe. Jakby okazało się, że za duzy prąd przez nie płynie to przynajmniej sie nie roztopi tak jak plastik :razz:

Skomentuj

Ja właśnie widziałem coś podobnego, ale było 3 drożne, akurat do zasilania wzmacniacza. Było dużo solidniejsze. To z aukcji wygląda bardzo słabo. Raczej nie dałoby rady.

Skomentuj

http://allegro.pl/item391205138_wtyc...glosikami.html

:?:

Skomentuj

Kurczę, maoim zdaniem też za słabe. To jest styk tzw banany, do głośników. Do zasilania wzmacniacza idzie dużo większy prąd. Jeżeli podłączysz je przez coś takiego, to nawet jednego dnia nie pogra.

Ale koncepcja jest sobra

Skomentuj

Czaruję...
                                        X