Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziecinne pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziecinne pytanie

jak nazywa sie kostka (?) z tylu tuby,co odchodza kable do wzmacniacza?

Terminal :)
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

dzieki wielkie,pozdro

[ Dodano: 2008-07-16, 18:35 ]
      a czy taki terminal http://www.allegro.pl/item396906655_...y_nowy_fv.html bedzie pasowal do glosnika dwucewkowego?Zalezy mi na 2omah przy podlaczeniu do pieca.

Skomentuj

a po co od razu taki terminal?? wystarczy podpiac rownolegle albo szeregowo cewki glosnika w zaleznosci jaka maja impedancje, a moze zacznijmy od tego co to za glosnik?
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

sprawa wyglada tak,mam 2 takie glosniki http://www.allegro.pl/item381513390_..._1200_wat.html i chce je podpiac do tego http://www.audiosklep.pl/magnat-rx-44-p-632.html . Wiem ze wy byscie kupili cos innego i prosze nie komentujcie.Zrobilem sobie skrzynie pod wymiar i potrzebuje dwa te terminale zebym mogl w kazdej chwili odpiac skrzynie i wyciagnac z bagaznika.

Skomentuj

To kup terminale

ps. w jaką skrzynie je wsadziłeś? Ile dm3?

Skomentuj

ale nie znam odpowiedzi na poprzednie pytanie :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez karol123
                czy taki terminal http://www.allegro.pl/ite...ty_nowy_fv.html bedzie pasowal do glosnika dwucewkowego?Zalezy mi na 2omah przy podlaczeniu do pieca.
                Tak :)

Skomentuj

nie znam odpowiedzi na poprzednie pytanie
                  Twoje? Nie widzę żadnego ...

Skomentuj

a jak bedziesz kazdy glosnik na jeden kanal czy na mostku ??
                    bo ten wzmacniacz nie ma mozliwosci dawac na mostku na 2 omah

Skomentuj

chyba raczej kazda cewka na kazdy kanal :lol:

Skomentuj

ja mam tez miedzy innymi ten wzmak w aucie i jest roznica na jednym kanale a na mostku :mrgreen:

Skomentuj

lesny1982, ale jak podlaczy 2 cewki osobno do pojedynczych kanalow lub obie razem w mostku to niebedzie roznicy ;]

Skomentuj

ja chce je podlaczyc kazda cewka osobno,ale ten terminal,co dalem link wczesniej,to wydaje mi sie,ze zmostkuje te cewki?Czy moge przeciac ta blaszkie pomiedzy pinami?To wtedy nie bedzie zmostkowane?Z gory dzieki,a skrzynie to mi kumpel obliczal i bedzie ona zamknieta.

[ Dodano: 2008-07-17, 18:06 ]
                            lesny1982, i jak jest lepiej,na mostku czy bez?

Skomentuj

Zamieszczone przez karol123
                              ale ten terminal,co dalem link wczesniej,to wydaje mi sie,ze zmostkuje te cewki?Czy moge przeciac ta blaszkie pomiedzy pinami?To wtedy nie bedzie zmostkowane?
                              te blaszki wyciagniesz jak odkrecisz nakretki :P

Skomentuj

to wszystko takie dziecinnie proste,dobrze ze takie "forumy" istnieja,dzieki i pozdro :wink:

Skomentuj

szkoda ze nikt nie pomyslal ze jak podlaczy dwucewkody glosnik do wzmacniacza stereo to jest to prosta droga do uszkodzenia glosnika wyobraz sobie sytuacje gdy jedna cewka wypycha membrane bo akurat w danym kanale nastapilo udezenie basu a druga cewka w tym czasie wciaga membrane. kiedys w necie widzialem jak zrobic to bezpiecznie wykorzystujac oba wyjscia z radia ale teraz to przychodzi mi do glowy jedynie podwoic jeden kanal i pod niego podlaczyc suba, chociaz jest to wzmak 4 kanalowy to moze bedzie inaczej.
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                                    wyobraz sobie sytuacje gdy jedna cewka wypycha membrane bo akurat w danym kanale nastapilo udezenie basu a druga cewka w tym czasie wciaga membrane
                                    cos takiego jest niemozliwe ;]
                                    bo chyba nikt niepodlaczy sygnalu stereo tylko sume kanalow i dokladnie to samo na wszystkie kanaly :P

Skomentuj

To Ty tu jestes moderem i na pewno wiedze masz wieksza niz ja :wink:
                                      Ja tylko zasygnalizowalem taka mozliwosc bo kiedys o tym czytalem , ale moze odnosilo sie to w jakims konkretnym systemie.
                                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

No tak, moder ma zawsze racje:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X