Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subik

Witam wszystkich zwracam sie do was z prosba o pomoc w wyborze glosnika niskotonowego.
    Planuje zrobic skrzynie basowa w swoim Rover 416Si.
    Moj obecny sprzet to
    Helix DB 62.1
    przednie drzwi wygluszone matami app
    Radio Alpine 9812rb
    wzmacniacz MTX audio thunder 282 w mostku ok 120 W @ 4Ohm
    kable dietz 20mm/2

Zastanawiam sie czy skusic sie na IT MDS08 z audiocomp.
    Mam jeszcze kilka innych pozycji , kiedys polecano mi GDN-30-300-4-AP tylko nie wiem czy moj wzmacniacz nie bedzie za slaby .
    Nigdy nie slyszalem MDS'a na zywo a R416 nie jest bardzo malym samochodem i zastanawiam sie czy da sobie rade .

Odrazu mowie ze nie oczekuje trzesienia ziemi lusterek i szyb oraz wykrecajacych sie srub .
    Wydaje mi sie ze przy nowym MDS08 moglbym zmiescic sie w kwocie ok 200 zl razem z buda.

Ze wzgledu na to iz byla by to moja pierwsza konstrukcja DIY zdecydowalbym sie na close bude.

Na alledrogo widzialem kilka gotowych skrzyn za nie duze pieniadze ( oczywiscie uzywane choc jestem srednio przekonany do uzywanych glosnikow ...) kilka Polk Audio , Kickerow , I emphaserow dam nizej linki i prosilbym o pomoc w podjeciu decyzji.
    Oto kilka z nich:
    polk audio
    kicker (mam chyba za slaby wzm)
    kolejny raz to samo

Myslalem tez troche o JL 10 W0 badz 12 W0 ale niestety nie stac mnie ...

Bierz MDS'a śmiało! Nie będziesz żałował, naprawdę! Wzmacniacz który posiadasz wystarczy żeby go wysterować. Do tego skrzyneczka z mdfu i sprzęt jak złoto!

P.S.
    Masz taki sam zestaw przedni jak ja :mrgreen:

Skomentuj

A auto to sedan? bo jesli tak to kiepsko tam widze mds08 w closed...
      Tego Polk Audio kiedys mialem... co prawda jakis czas temu ale wspominam go calkiem niezle.

Skomentuj

Rover liftback
        taki tyl jak ten

Ewentualnie bude moge zrobic BR tylko nie mam bladego pojecia jak ja stroic pozniej bo z tego co patrzylem w WINisd to closed do tego glosnika ok 15l

Skomentuj

Czyli polka podnoszona z szyba? wtedy MDS08 moze dac rade
          Ja bym sprobowal z jakas uzywana 10tka. Nikt Ci przeciez od razu nie kaze rozkrecac go na maxa, a zejscie ciekawsze jak MDS08 w closed.

Skomentuj

A Mds 08 BR ?
            Ewentualnie za jakis czas dokupilbym drugiego MDSA i mysle ze 2 to juz by bylo ok ?

W takim razie z 10" doradz cos moze jakis link ?

Skomentuj

Nie potrafie powiedziec czy Tobie bedzie sie podobac mds08 w br, czy zagra dobrze w Roverze, czy potem z 2 sztuk bedziesz zadowolony itp itd etc
              To nie jest zbywanie Ciebie i wymijanie sie z odpowiedzi, po prostu rozne sa wymagania innych osob.
              Jesli myslales o mds08 w closed to bym sobie darowal i popracowal nad przodem. Jak to sie dobrze zrobi, podepnie pod wzmacniacz, to taki closed za wiele nie zdziala.
              Jaka 10tke? juz pisalem ze Polk nie jest zlym subem.
              A zamiast 2x8 wolalbym jedna dobra 10tke.

Skomentuj

Tak sie zastanawiam czy z tym Polk'iem moj MTX da rade :)

Skomentuj

To sie zastanawiaj dalej...
                  Zamiast teraz wrzucac na sile suba, pod dosyc slaby wzmacniacz, moze przod podlaczyc pod MTXa?
                  Skoro twierdzisz ze nie chcesz trzesienia lusterek to dobry przod (w sensie wykonania itp) powinien Ci stykac.

Skomentuj

Przod jest obecnie podpiety pod MTX'a !

Skomentuj

Aha, czyli to 4kan? sorry nie znam tej firmy.
                      Mocy faktycznie nie za duzo i moze dobrze byloby od MDS08 zaczac...

Skomentuj

2 kanalowy piec . W mostku ma albo 120 albo 130 rms nie pamietam @4ohm

chce teraz kupic subik i go pod niego podpiac a za jakis czas dokupie wzm pod glosniki na przod myslalem o http://allegro.pl/item398148785_audi..._polecam_.html
                        ale to za jakis czas narazie skupiam sie na SUBIKU :) Helixy graja fajnie ale brakuje im tego zejscia :)

Skomentuj

Bez sensu dla mnie. Rob jak chcesz, ja swoje powiedzialem.

Skomentuj

Mtx gra z Helixami tylko na chwile jak dla mnie tez wzmacniacz nie nadaje sie do tych glosnikow jest raczej typowy piec pod mniejszy subik nie ma filtrow itp...

Skomentuj

Czemu sie nie nadaje?
                              Niema filtrow... a to dowcip. To teraz chcesz podlaczyc suba pelnym pasmem skoro niema filtrow?
                              Poza tym 9812 akurat chyba rozwiaze te problemy.

Skomentuj

moj blad ma filtry fakt.
                                Drazac dalej temat chcialem sie poradzic o jakis przetwornik majacy rece i nogi w tej kwocie do 200zl
                                Chcialbym zeby ten mtx dal sobie z nim rade.

Skomentuj

Gdyby ten mtx byl troszkę mocniejszy :neutral: to jak bys chcial to bierz moj glosniczek emphasera eg 12" :)

Skomentuj

Zdecydowalem sie na IT MDS08 w obudowie BR.
                                    Chcialbym tylko prosic o projekt.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...9b1ca80#152219
                                      Link do projektu suba w aucie na MDS08, dopytasz si tylko jakie strojenie obudowy.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X