Witam wszystkich zwracam sie do was z prosba o pomoc w wyborze glosnika niskotonowego.
Planuje zrobic skrzynie basowa w swoim Rover 416Si.
Moj obecny sprzet to
Helix DB 62.1
przednie drzwi wygluszone matami app
Radio Alpine 9812rb
wzmacniacz MTX audio thunder 282 w mostku ok 120 W @ 4Ohm
kable dietz 20mm/2
Zastanawiam sie czy skusic sie na IT MDS08 z audiocomp.
Mam jeszcze kilka innych pozycji , kiedys polecano mi GDN-30-300-4-AP tylko nie wiem czy moj wzmacniacz nie bedzie za slaby .
Nigdy nie slyszalem MDS'a na zywo a R416 nie jest bardzo malym samochodem i zastanawiam sie czy da sobie rade .
Odrazu mowie ze nie oczekuje trzesienia ziemi lusterek i szyb oraz wykrecajacych sie srub
.
Wydaje mi sie ze przy nowym MDS08 moglbym zmiescic sie w kwocie ok 200 zl razem z buda.
Ze wzgledu na to iz byla by to moja pierwsza konstrukcja DIY zdecydowalbym sie na close bude.
Na alledrogo widzialem kilka gotowych skrzyn za nie duze pieniadze ( oczywiscie uzywane choc jestem srednio przekonany do uzywanych glosnikow ...) kilka Polk Audio , Kickerow , I emphaserow dam nizej linki i prosilbym o pomoc w podjeciu decyzji.
Oto kilka z nich:
polk audio
kicker (mam chyba za slaby wzm)
kolejny raz to samo
Myslalem tez troche o JL 10 W0 badz 12 W0 ale niestety nie stac mnie ...
Planuje zrobic skrzynie basowa w swoim Rover 416Si.
Moj obecny sprzet to
Helix DB 62.1
przednie drzwi wygluszone matami app
Radio Alpine 9812rb
wzmacniacz MTX audio thunder 282 w mostku ok 120 W @ 4Ohm
kable dietz 20mm/2
Zastanawiam sie czy skusic sie na IT MDS08 z audiocomp.
Mam jeszcze kilka innych pozycji , kiedys polecano mi GDN-30-300-4-AP tylko nie wiem czy moj wzmacniacz nie bedzie za slaby .
Nigdy nie slyszalem MDS'a na zywo a R416 nie jest bardzo malym samochodem i zastanawiam sie czy da sobie rade .
Odrazu mowie ze nie oczekuje trzesienia ziemi lusterek i szyb oraz wykrecajacych sie srub

Wydaje mi sie ze przy nowym MDS08 moglbym zmiescic sie w kwocie ok 200 zl razem z buda.
Ze wzgledu na to iz byla by to moja pierwsza konstrukcja DIY zdecydowalbym sie na close bude.
Na alledrogo widzialem kilka gotowych skrzyn za nie duze pieniadze ( oczywiscie uzywane choc jestem srednio przekonany do uzywanych glosnikow ...) kilka Polk Audio , Kickerow , I emphaserow dam nizej linki i prosilbym o pomoc w podjeciu decyzji.
Oto kilka z nich:
polk audio
kicker (mam chyba za slaby wzm)
kolejny raz to samo
Myslalem tez troche o JL 10 W0 badz 12 W0 ale niestety nie stac mnie ...
Skomentuj