Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 x TONSIL GDN 20/100/3 do samochodowego subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 x TONSIL GDN 20/100/3 do samochodowego subwoofera

Witam Serdecznie!

Jestem na etapie budowy budżetowego systemu audio do mojego Forda Mondeo MKIII. Zmieniłem już fabryczne radio na Calriona DXZ 378, wytłumiłem drzwi matami APP, wymieniłem kable głośnikowe na 2x2,5 mm2 i włożyłem w drzwi odseparowany zestawik Helix DB 62.1. Gra to bardzo przyzwoicie jak na tą cenę, ale chciałbym jeszcze czymś wspomóc dolne pasmo. Myślałem o takim rozwiązaniu:

Konstrukcja od podstaw nowej tylnej półki (2 x 18mm mdf) i zabudowanie w niej dwóch tonsili 20/100/3 w obudowie bass reflex o pojemności około 50 litrów. Głośniki zasilane byłyby pewnie jakimś Carpowerem 602, albo Blaupunktem GTA260. Teraz moje pytanie do Was: czy takie rozwiązanie zda egzamin? Chciałbym w miarę niedużym kosztem zrobić właśnie taki nietypowy subwoofer. Nie zależy mi na dużym natężeniu dźwięku, ale na jakości tego dźwięku (dlatego myślałem o Tonsilu).

Proszę Was o opinie.

Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Ile kosztuja dwa Tonsile? każdy fachowiec w dziedzinie car audio powie Ci, że montaż głośników w pułke to błąd, najlepiej zamontowac je w skrzynie która będzie sobie leżeć w bagazniku.
    Pytam o cene Tonsilów bo może za te pieniądze kupisz jeden lepszy woofer 25-30cm typowo car audio.

Skomentuj

http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=1114
      Czyli można kupić już cos sensownego do samochodu

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
        Ile kosztuja dwa Tonsile? każdy fachowiec w dziedzinie car audio powie Ci, że montaż głośników w pułke to błąd, najlepiej zamontowac je w skrzynie która będzie sobie leżeć w bagazniku.

Czyż nie napisałem, że tonsile grałyby w skrzyni 50 litrów?

[ Dodano: 2008-07-22, 22:28 ]
        Teraz sobie tak myślę... czy w cenie tych dwóch tonsili dostane jakiś dobry używany wzmacniacz, który poradzi sobie z TIW'em 200? Myślałem też o zrobieniu suba właśnie na nim, tylko że on ma 8Ohm i potrzebny byłby w miare mocny wzmacniacz. Tylko czy będzie coś za tą kasę?

Skomentuj

Czaruję...
        X