Witam wszystkich. Szukam jakiegoś mocnego i w miarę dobrego wzmacniacza 2 kanałowego. Narazie na oku mam Carpowera 1502 i Lanzar Vibe 231. Ewentualnie jeszcze Buszmen PCH-999ATX, podobno modele PCH-990ATX były całkiem niezłe ale boschmann... jakoś nie jestem przekonany to tej firmy. Naczytałem się już sporo na różnych forach i dalej nie wiem co wybrać, głowa boli. Na razie pod wzmakiem byłby jakiś 300rms magnat, a za miesiąc znów dylemat jaki głośnik za ~500zł :smile: Poradźcie coś, jaki wzmak i jaki głośnik byłby dobry. Muza to głównie hh, czasami techno ale wole wolniejszy niski bas. Pozdro.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmak do 500 zł?
Collapse
X
-
CP bym nie bral bo ostatnio pelno bylo postow ze cos sie z nimi dzieje
poszukaj cos z oferty axtona - juz lepsze produkty niz polka CP, BP itp a wcale nie duzo drozsza. mozna trafic sporo dobrych uzywek
a co do glosnika...
jak wolniejszy bit za ok 500zl to mozesz sciagnac z AC peerlessa resolution 12
ja sciagalem 3szt resolution 10 i jakos wszyscy sa zadowoleni :P wiec 12" wydaje sie rozsadnym wyborem
-
Jak słusznie zauważył Piotr S. - axton stanowi zdecydowanie wyższą półkę i można wśród jego produktów znaleźć bardzo sympatyczne piecyki - wpomniany C502 lub np. axton impact c500x4 (księgowi axtona po wyprowadzeniu tego wzmaka w okolicach 2000 roku za 1079zł łapali się za głowę - powinien kosztować wtedy min 1500 zeta - opinia również ekspertów bazując na zacnych bebechach).
Poza wymienionymi axtonami proponuję pomyśleć ewentualnie o starszym soniaku np xm 4045 lub (sporo szczęścia) helix hxa 400
Na pewno jeśli skorzystasz z któregokolwiek z tych piecy, podczas pojawi Ci się na twarzy banan - pod wrunkiem właściwej instalacji całego systemu
Skomentuj
-
Dobra panowie, a co myślicie o wzmacniaczach CP serii power? Podobno lepsze od hpb. Konkretnie mi o taki wzmak chodzi: power 2/250.
[ Dodano: 2008-08-17, 16:42 ]
Witam ponownie :mrgreen: . Kupiłem tego carpowera 2/250 w promocji za 350zł. Wszystko fajnie tylko mam do niego kable 25mm które nijak nie mieszczą sie we wzmacniaczu. Jest na to jakiś sposób? Dziura jest prawie 2 razy mniejsza od średnicy kabla. Foto poglądowe niżej.
Skomentuj
-
pajacan,
Dokup sobie do tego w promocji jeszcze kondensator i wtedy wyprowadzisz sobie taki kabel jaki ci wejdzie do wzmacniacza.
Drugie gorsze rozwiązanie kup sobie mały blok prądowy najlepiej taki z bezpiecznikami i będzie wszystko ok
http://www.allegro.pl/item417245426_...tis_od_ss.html
lub
http://www.allegro.pl/item416643383_...na_4x10m2.html
A wogóle jeśli taki gruby kabel nie wchodzi do wzmacniacza to znaczy, że jest zbędny. (taki gruby)Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj