Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmak do 500 zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmak do 500 zł?

Witam wszystkich. Szukam jakiegoś mocnego i w miarę dobrego wzmacniacza 2 kanałowego. Narazie na oku mam Carpowera 1502 i Lanzar Vibe 231. Ewentualnie jeszcze Buszmen PCH-999ATX, podobno modele PCH-990ATX były całkiem niezłe ale boschmann... jakoś nie jestem przekonany to tej firmy. Naczytałem się już sporo na różnych forach i dalej nie wiem co wybrać, głowa boli. Na razie pod wzmakiem byłby jakiś 300rms magnat, a za miesiąc znów dylemat jaki głośnik za ~500zł :smile: Poradźcie coś, jaki wzmak i jaki głośnik byłby dobry. Muza to głównie hh, czasami techno ale wole wolniejszy niski bas. Pozdro.

CP bym nie bral bo ostatnio pelno bylo postow ze cos sie z nimi dzieje
    poszukaj cos z oferty axtona - juz lepsze produkty niz polka CP, BP itp a wcale nie duzo drozsza. mozna trafic sporo dobrych uzywek
    a co do glosnika...
    jak wolniejszy bit za ok 500zl to mozesz sciagnac z AC peerlessa resolution 12
    ja sciagalem 3szt resolution 10 i jakos wszyscy sa zadowoleni :P wiec 12" wydaje sie rozsadnym wyborem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      poszukaj cos z oferty axtona
      mam model C402 i jestem naprawdę zadowolony :wink:

Skomentuj

Jak słusznie zauważył Piotr S. - axton stanowi zdecydowanie wyższą półkę i można wśród jego produktów znaleźć bardzo sympatyczne piecyki - wpomniany C502 lub np. axton impact c500x4 (księgowi axtona po wyprowadzeniu tego wzmaka w okolicach 2000 roku za 1079zł łapali się za głowę - powinien kosztować wtedy min 1500 zeta - opinia również ekspertów bazując na zacnych bebechach).
        Poza wymienionymi axtonami proponuję pomyśleć ewentualnie o starszym soniaku np xm 4045 lub (sporo szczęścia) helix hxa 400

Na pewno jeśli skorzystasz z któregokolwiek z tych piecy, podczas pojawi Ci się na twarzy banan - pod wrunkiem właściwej instalacji całego systemu

Skomentuj

Z Axtonów do 500 zł znalazłem tylko model A260 , tylko niewiem jak sie ma 180W axtona do 500w carpowera i reszty? Mój poprzedni Caliber miał 150 w mostku dlatego chciałbym jakiś mocniejszy i nowy wzmacniacz, mam złe doświadczenia z używanym sprzętem:/ A może jakiś Peiying 4E76R albo 2H30R?

Skomentuj

Zamieszczone przez pajacan
            A może jakiś Peiying 4E76R albo 2H30R?
            FUUUUUUUJ :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez Grald
              Jak słusznie zauważył Piotr S
              proponuje klikac na nicki osob o ktorych mowa zeby unikac takich bledow ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                Zamieszczone przez Grald
                Jak słusznie zauważył Piotr S
                proponuje klikac na nicki osob o ktorych mowa zeby unikac takich bledow ;]
                Wszystko fajnie tylko to zaden blad :lol:

Skomentuj

Dobra panowie, a co myślicie o wzmacniaczach CP serii power? Podobno lepsze od hpb. Konkretnie mi o taki wzmak chodzi: power 2/250.

[ Dodano: 2008-08-17, 16:42 ]
                  Witam ponownie :mrgreen: . Kupiłem tego carpowera 2/250 w promocji za 350zł. Wszystko fajnie tylko mam do niego kable 25mm które nijak nie mieszczą sie we wzmacniaczu. Jest na to jakiś sposób? Dziura jest prawie 2 razy mniejsza od średnicy kabla. Foto poglądowe niżej.

Skomentuj

pajacan,
                    Dokup sobie do tego w promocji jeszcze kondensator i wtedy wyprowadzisz sobie taki kabel jaki ci wejdzie do wzmacniacza.
                    Drugie gorsze rozwiązanie kup sobie mały blok prądowy najlepiej taki z bezpiecznikami i będzie wszystko ok
                    http://www.allegro.pl/item417245426_...tis_od_ss.html
                    lub
                    http://www.allegro.pl/item416643383_...na_4x10m2.html

A wogóle jeśli taki gruby kabel nie wchodzi do wzmacniacza to znaczy, że jest zbędny. (taki gruby)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

moznaby sobie redukcje wytoczyc. ale tutaj trzeba juz miec dostep do tokarki

Skomentuj

kup wtyki zaciskane albo lutowane
                        low-END

Skomentuj

http://allegro.pl/item419863709_axto...dietz_sub.html a zobaczcie co tu facet sprzedaje...

Skomentuj

Subwoofer zmienić i jest dobry Lo-End :)
                            low-END

Skomentuj

Czaruję...
                            X