Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbudowanie własnego Car Audio. Proszę o pomoc :(

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zbudowanie własnego Car Audio. Proszę o pomoc :(

Witam chciałbym zbudować własne car audio w aucie (Golf 3) Sprzęd jaki teraz posiadam to 2 głośniki zamontowane w półce (z tyłu) Alphard i 6 głośników oryginalnych + Wzmacniacz JBL GTO 75.4. Te alphardy to ja nie montowałem tylko poprzedni właściciel. A teraz do żeczy narazie mam to podpięte tak: wzmak tylko do 2 głośników alpharda i powiem szczerze gra to h..... reszta jest podpięta do radia Odrazu mówię skrzynki basowej nie montuje bo dużo w bagażniku wożę. Lubie sluchować POPU bas może być ale słaby nie mocny. Mój ojciec też jeździ tym autem a on słucha dużo muzy gdzie jest trąbka (więc zależy mu by to grało ładnie ). Ja myślę o czymś takim Te alphardy z tej tylnej półki wypiepszyć i dać w tylne drzwi (podpiąć pod wzmacniacz) Do tego dokupć ten zestaw KLIK. Podlączyć te głośniki pod zwrotnice (dołączone w zestawie), czy dobrze będzie to grało ?? A i czy do tylnich alphardów też dać zwrotnice ?? No i jeszcze pytania lamerskie: Czy jeśli chodzi o ten zestaw to do zwrotnicy podpinam do WF weoofer a do TW tweeter a w wejście in kabel ze wzmaka ?? Mój budżet to tylko 200zł :( A i czy zwrotnica potrzebuje zasilania ??

Zamieszczone przez kamxp125
    Sprzęd
    sprzeT ;]
    Mój budżet to tylko 200zł
    a szkoda bo juz mialem ochote doradzic cos pozadnego skoro niechcesz dudnienia w bagazniku...
    do zwrotnicy podpinam do WF weoofer a do TW tweeter a w wejście in kabel ze wzmaka ??
    tak, dokladnie
    A i czy zwrotnica potrzebuje zasilania ??
    nie - to sa filtry pasywne. filtruje przelotowo sygnal pochodzacy ze wzmacniacza
    jak masz tylko tyle kasy to alphardy wywal razem z polka i kup sobie na szrocie nowa bez dziur
    tylne drzwi olej - jak bedzie malo to sobie dokupisz drugi identyczny zestaw

helixy zamontuj pozadnie z przodu na dystansach z MDFu i jak znajdziesz kase to zakup tez maty bitumiczne - naprawde pomaga

nic wiecej chyba nie potrzebujesz...

Skomentuj

Ok dzięki za info :) Maty już mam ;] teraz to tylko kupić a co alphardy do dupy są (nawet ładnie grają)

PS
      Jeśli już wszystko podlącze to jak ustawić wzmacniacz ?? Słyszałem że daje się na na radiu DSP na flat i głośność na max i wtedy na wzmaku się ustawie głośność tak by głośniki nie trzeszcały. Ale jaką zwrotnice ustawić na wzmaku LP HP czy FLAT ?? Czy podbicie basu robić na wzmaku czy radiu ??

Skomentuj

nie o to chodzi ze sa zle - chodzi o to ze rozne glosniki beda zaklucaly brzmienie

Skomentuj

Czaruję...
        X