Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

witam serdecznie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

witam serdecznie

Witam wszyskich na forum =) Zwracam sie z ogromną prośbą. Właśnie skonstruowałem taki model skrzyni jak w tym linku:

http://www.bass-power.pl/index.php?d=produkt&id=13

Kłopot w tym że nie wiem czym uzupełnić szpary miedzy płytami??? Słyszałem o różnego rodzaju piankach, silikonach itp. Szukałem informacji na różnych stronkach poświęconych skrzyniach basowych ale każdy użytkownik pisze co innego wg własnego "widzi mi sie"...
    Chciałbym także uzyskać waszą opinie czym wygłuszyć taką skrzynie??? I jeszcze jedno pytanie, mam nadzieje że juz ostatnie: Chce tam zainstalować głośnik niskotonowy 30 cm ale nie wiem jaką firme wybrać??? Na stronkach www.skapiec.pl oraz www.ceneo.pl jest masa różnego rodzaju firm i modeli a ja nie wiem co wybrać??? Jest to moja pierwsza taka konstrukcja więc jestem zielony w tych tematach... :( A jeszcze jedna sprawa. Czy zastosować w skrzyni otwór bass-reflex czy raczej tego nie polecacie??? Bo dopiero wyciąłem otwór na głośnik i zastanawiam się nad tym czy zrobić skrzynie zamkniętą czy otwartą???

Skrzynia bd jeździć w samochodzie ford focus gdzie obecnie jest radio pioneer deh-4000ub i 4 seryjne głośniki. Proszę także o pomoc w doborze wzmacniacza...

Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich na forum ;D :lol:

douglas, pozwól, że zadam Ci pytanie: nie jesteś przypadkiem znajomym Janiny? :twisted:

Skomentuj

:???:
      niemam sily wiec napisze tylko jedno - jestes chyba najbardziej zielonym forumowiczem jaki tutaj zalozyl temat :neutral:

Skomentuj

Tak jak napisałem chce uzyskać pomoc a nie jakieś wasze uwagi na temat mojego postu, ok??

Skomentuj

Jak chcesz uzyskac pomoc, to musisz zdobyć się na trochę wysiłku, bo odpowiedzi na Twoje pytania są zawarte na tej stronie jak i na forum. Nikt nie będzie Ci pisał po raz kolejny tego samego !

Skomentuj

To co mam zrobić kolego???

Skomentuj

czytaj, czytaj, czytaj a na koniec zadwaj pytania.
              niebede sie rozpisywal bo zajmuje to wiecej czasu niz osobiste wytlumaczenie podstaw...

Skomentuj

Dobra. Skrzynia zmontowana i wygłuszona. Teraz czas na wybór głośnika. MAm dylemat bo znalazłem 2 fajne modele i nie wiem który wybrać? ZA pionkeim przemawia "firma"

http://www.ceneo.pl/136381

ale z kolei Boschmann jest o połowe tańszy http://www.ceneo.pl/388147 ??? Co byście wybrali bo ja osobiście jestem bardziej za pionkiem . Piszcie. :mrgreen:

Skomentuj

jako ze jestem wyspany to zaczynam od poczatku...

Zamieszczone przez douglas
                  Kłopot w tym że nie wiem czym uzupełnić szpary miedzy płytami???
                  jakie szpary? czym ty to ciales ze masz szpary? :???: przeciez plyta powinna byc tak docieta zeby idealnie przylegala do drugiej plyty a ewentualne male szczeliny i tak wypelni klej
                  Chciałbym także uzyskać waszą opinie czym wygłuszyć taką skrzynie???
                  http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9667
                  Chce tam zainstalować głośnik niskotonowy 30 cm ale nie wiem jaką firme wybrać???
                  i za to dostajesz najwieksza zjebe - skrzynie robi sie pod konkretny glosnik a nie odwrotnie :!:
                  Czy zastosować w skrzyni otwór bass-reflex czy raczej tego nie polecacie??? Bo dopiero wyciąłem otwór na głośnik i zastanawiam się nad tym czy zrobić skrzynie zamkniętą czy otwartą???
                  to zalezy od glosnika i twoich preferencji... ale ze jestes zielony to jak tylko glosnik pozwoli to rob tunel
                  Proszę także o pomoc w doborze wzmacniacza...
                  to tez zalezy od zastosowanego glosnika oraz od kasy jaka masz

MAm dylemat bo znalazłem 2 fajne modele i nie wiem który wybrać? ZA pionkeim przemawia "firma"
                  tylko i wylacznie dlatego te glosniki sie sprzedaja - tylko kompletnie zielone osoby i dresy je kupuja bo wlasnie "firma" przemawia ZA :P
                  ale z kolei Boschmann jest o połowe tańszy
                  ta firma ma tylko kilka dobrych glosnikow ale osobiscie niewiem ktore to

zacznijmy od poczatku

ile masz kasy?
                  co chcesz osiagnac? buczacy bas ktrory slychac z daleka czy kulturalne brzmienie tylko dla ciebie?

i odrazu uprzedzam ze taka zabawa zaczyna sie od ok 500zl :P

Skomentuj

chce zeby bas było słychac z daleka a jednoczesnie zeby klapa od bagażnika cała chodziła

A jakiej firmy głośnik basowy byś mi polecił zamiast pioneer'a???
                    NA głośnki moge wydać 250 - 300zł.

Skomentuj

To źle trafiłeś, bo my tutaj takiego shitu nie doradzamy, a wręcz przeciwnie! Z taką "wiochą" wstydziłbym się jeździć. Pozatym śmieszna kwota na konkretny sprzęt, nawet jak ma napędzać klapę bagażnika :p

Skomentuj

jak niechcesz jakosci to bierz to http://www.allegro.pl/item415988526_..._polecam_.html
                        podpasowalby do twojej skrzyni ale obawiam sie ze ona sie rozsypie :P

do tego wzmacniacz - np carpower 1502 ale on troche za mocny do tego
                        moze ktos inny cos zaproponuje

[ Dodano: 2008-08-14, 12:09 ]
                        wydaje mi sie ze ten bylby odpowiednio dobry http://www.allegro.pl/item417147390_...ygodniowa.html

Skomentuj

A co to w ogóle za firma bo pierwszy raz słysze o takiej :???: Wolałbym nowy sprzet

Skomentuj

A co to w ogóle za firma bo pierwszy raz słysze o takiej
                            dobra, niemiecka tania firma. nic dziwnego ze nieznasz skoro w temacie nie siedzisz. vify, peerlessa, scan-speaka pewnie tez nieznasz :P

Wolałbym nowy sprzet
                            biez co jest bo pozalujesz ze kase wtopiles ;]
                            wzmacniacz podalem nowy - ale glosnik biez ten co jest bo nowki w polsce juz nie kupisz

Skomentuj

napaliłem się na tego pionka . . . Kumpel miał takiego w podobnej obudowie jak ja i zajebiście grał. NA dodatke skrzynia była zamknięta. Tylko nie pamiętam jaki był wzmak ale miał ok. 500W

Skomentuj

do pionka skrzynie masz za duza. niepolecam go nikomu bo to buczy a nie gra :/
                                od niego po max godzinie glowa boli :/
                                a no i glosnik ma ok 180-200W wiec niewiem jakim cudem kolega napedzal go 500W :P

jak chcesz to kupuj sobie tego pionka - i tak od poczatku sprawiales wrazenie niereformowalnego
                                ale jak chcesz sie uczyc na cudzych bledach a nie na swoich to lepiej kup to co doswiadczeni doradzaja ;]

Skomentuj

Pawel S., takiemu nie wytlumaczysz:)

Do autora: kup sobie alpharda cw802c czy jakos tak, wpakuj go w 35l, br srednicy 6-7cm dlugosci ok 10cm i zapewniam cie ze rejestracja bedzie Ci latac :P

Nie traktowac mojej wypowiedzi na serio

Skomentuj

ten pionier ładnie wygląda i to by było na tyle
                                    kumpel go miał go w golfie 1 i było wielkie buuuu buuuuu buuuu

Skomentuj

jaro_21, niektorym to sie podoba :)

Skomentuj

"Do autora: kup sobie alpharda cw802c czy jakos tak, wpakuj go w 35l, br srednicy 6-7cm dlugosci ok 10cm i zapewniam cie ze rejestracja bedzie Ci latac :P "

A czy ktoś może mi podać link do tego modelu bo nigdzie nie moge znaleźć żadnych fotek

Skomentuj

Czaruję...
                                        X