Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ravemaster VXT 1524.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ravemaster VXT 1524.

Witam
    Posiadam taki glosnik jak w opisie, i chcialbym sie dowiedziec czy nadaje sie on do subwoofera samochodowego, i jaka powinien miec obudowe z gory dziekuje..

Zamieszczone przez wasik1989
    Witam
    Juby89, miałem większego brata VXT154.. powiem że nie jest to zbyt specjalny głośnik który mnie jakoś zadziwił, po prostu gra. Taki tani (do 100zl bym za niego dał) dostatecznie grający a nie dudniący głośnik. Bardzo podobny brzmieniowo do Tonsili z starych serii, 30/60/1 np.
    napisz do wasika na PW to może coś ci podpowie

Skomentuj

Tylko że ten głosnik co ma lysy020, jest dwucewkowy i troszkę różni się parametrami.

Przykładowy schemat obudowy, strojenie musisz sam dobrać. Ktoś powie że te 80litrów to mało... różnica pomiędzy 120litrami a 80litrami nie była wręcz odczuwalna, więc zostawiłem w mniejszej z racji że jeszcze coś trzeba wepchać do bagażnika czasem. Druga sprawa to stojenie, trzeba je dobrać na słuch, bo z tego głosnika można zrobić zarówno troche mięsistego mulatora zarówno jak i szybciutkiego kickbasika. Ja zalecam mimo wszystko 45Hz.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
        Tylko że ten głosnik co ma lysy020, jest dwucewkowy i troszkę różni się parametrami.
        faktycznie ta dwójka mi umknęła :wink:

Skomentuj

czyli nie jest najgorszy ten glosniczek??:) dzieki za schemat obudowy.. a jak z tym stojeniem co mam zrobic zeby uzyskac te 45hz??

Skomentuj

No jest średni po prostu.

Najlepiej daj dwa tunele fi100, tylko że nie tak jak na rysunku tylko z boku obudowy bo wyjdą duże długości - 22cm dla jednego tunelu. Daj dwa, bo głośnik pompuje troche powietrza. Zwłaszcza w mniejszej obudowie

Skomentuj

okejos dzieki wielkie:)

[ Dodano: 2008-09-02, 15:02 ]
              Jeszcze jedno pytanko, ten glosnik jest dwucewkowy czy musze polaczyc go szeregowo??

Skomentuj

Czaruję...
              X