Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o pomoc w CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosze o pomoc w CA

Witam
    Kolega planuje zrobić swoje CA
    Radio - http://www.allegro.pl/item419568187_...sb_sd_rds.html

To radio podoba sie mojemu koledze ze wzgledu na fajny wyglad + duzy wyswietlacz, prosiłbym was o ocene tego radia, czy warto

Teraz głosniki
    Kolega sie zastanawia, poniewaz ma do wydania 1000zł i chciałby albo dobry zestaw przedni + wzmacniacz, albo przedni + wzmak + sub z wzmakiem ( + robota tzn skrzynka, wygluszenie itp )

Muzyka : techno, dance, taneczna, dyskotekowa
    Kolega niechce mega basu ktory spowoduje u niego bóle głowy, chodzi mu raczej o jakosc

Mozecie cos poradzic?
    pozdrawiam

Co do radia to nie wypowiem się, bo nie znam sprzętu. Jedynie co, nie ściąga się panel, a to z powodu swojej konstrukcji. Może na siebie zwrócić uwagę złodziei.

Proponuję na front Helixy DB 62.1 - 200 zł; kable np. dietz - około 100 zł, wzmak używaka czterokanałowy np. jakiś axton albo alpine v12 - 250 - 400 zł; sub - sprawdzoną konstrukcję IT MDS08 w obudowie br 22L - 150 + skrzynka.

Powinno starczyć na wytłumienie drzwi i panele pod głośniki.

Skomentuj

Mi tam radio jakos nie podchodzi...
      Kolega slucha "wygladem" :?:

Skomentuj

syrius18 ja radze kupic cos tanszego bo 1000 zl za radio to przesada za tyle to se moge kupic jakiegos kompa albo dobry monitor plazmowy wiec albo kup albo zrób

Skomentuj

chłopak mowi ze lubi jak pasazerowie sa zadowoleni, jak jedzie w dluga trase moze obejrzec film itp, chlopak sie zastanawia czy 08 jest wystarczające, tzn czy bedąc w bagazniku bedzie wystarczajaco basu w srodku, mowil ze niechce mega bólu glowy no ale zeby mozna bylo poczuć troche go

Skomentuj

Kolega ma MDS08 podpięty pod 150 W w RMS. Zamontowane jest to w Hondzie Prelude 88 r. Gdzie bagażnik jest odgrodzony kanapą od kabiny pasażerskiej. Przed odsłuchem obawiałem się, że bass będzie przez to mniej słyszalny. Po odsłuchu moje obawy zostały rozwiane. IT MDS08 dobrze uzupełnia dolne pasmo, gra a nie dudni.
            W hatchbacku nie powinno być problemu.

Skomentuj

syrius18 jesli chcesz to kup ale 1000 zl za radio z ekranem to przesada według mnie

Skomentuj

to nie ja kupuje, kolega ;p ale przekaze mu, chociaz on raczej ciezko stoi przy tym ze bedzie mogl ogladac filmy itp
                ja go namawialem na jakiegos clariona

Skomentuj

Dokładnie, radio firmy radio, jakoś mi się to nie widzi do instalacji na wyższym poziomie.
                  Mam mds08 - nie chcę nic innego, jakbym miał kiedyś duże auto to kupiłbym dwa. Głośnik po prostu przerósł moje oczekiwania. Polecam gorąco :) Do takiego auta będzie odpowiedni, trzeba się liczyć z poprawieniem jakości montażu plastików i tapicerek - tak aby nie grało :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X