Prosze o pomoc.Chce zrobic skrzynie do dwoch lanzarow maxp124d.Ma to byc bass reflex skrzynka z prostokatnym reflexem.Liczylem w win sd i wyszlo mi 80,6 l.Czy to dobry wynik?I z tym refleksem mam problem a mianowicie z wymiarami bo chce go zrobic z mdfu.Moze mi ktos to sprawdzic bylbym wdzieczny
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ile litrow na dwa lazary
Collapse
X
-
krzyszyla, nikt niechce pomoc bo mamy juz dosyc podawania gotowych wynikow "na tacy"
staramy sie zmusic kogos do wysilku i zdobywania wiedzy... pobawiles sie juz programem (i tak zapewne niewiesz sam co ci tam wyszlo) i uzyskany wynik moge przyjac jako odpowiedni (na 2 glosniki)
jak juz masz te 80 litrow to wpisz strojenie na 40Hz i kliknij na ksztalt tunelu - zmieni sie na prostokat
wtedy wpisz wymiary tej "szczeliny" na np wysokosc obudowy i szerokosc min 25mm. porownaj otrzymana powierzchnie z okraglym odpowiednikiem (najwygodniej na jednego 12" byloby 10cm srednicy) i jak powierzchnia bedzie conajmnieje taka sama to wtedy sobie odczytasz dlugosc tunelu w zakladce VENT
jak teraz napiszesz ze prosisz o pomoc z policzeniem wymiarow skrzynki to dostaniesz ostrzezenie :evil:
Skomentuj
Skomentuj