Witam. Nie wiem, czemu ale wydawało mi się, że wczoraj udało mi się wysłałać posta z zapytanie. Niestety, ale nie widzę go na forum, czyli muszę jeszcze raz go napisać. Jeżeli ktoś może mi powiedzieć coś na temat „PRZETWORNICA NAPIĘCIA 12V/230V 150 / 300 WAT”. Najbardziej mi zależy na tym jak reaguje akumulator. Nie znam się na tym absolutnie, mimo to może uda mi się napisać bardziej obrazowo, o co mi chodzi. Jeżeli podłączę do akumulatora przez przetwornice np. mały telewizor, wiertarkę, lodówkę czy laptopa, oczywiście wszystkie sprzęty są zasilane 230V, a watowość jest raczej nie wielka (około 60W do 130W) Sprzęt będzie podłączy pojedynczo a nie wszystko na raz, to jak długo może pracować dane urządzenie na akumulatorze? Czy może doprowadzić do całkowitego rozładowania akumulatora z niemożliwością w następstwie uruchomienia auta? Najbardziej mi zależy na tym jak długo można bezpiecznie (tak, aby po pracy na laptopie można było odpalić samochód) pracować na laptopie? Czy można pracować na laptopie w czasie pracy silnika? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Forumowiczów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PRZETWORNICA NAPIĘCIA 12V/230V 150 / 300 WAT
Collapse
X
-
policz sobie pobór prądu, przelicz na amperogodziny, uwględnij zapewne niemałe straty na przetwornicy i jużwidać, że praca na laptopie na czymś takim jest bez sensu - przetwarzasz stały na zmienny, później zasilacz robi odwrotnie. kup po prostu zasilacz samochodowy do laptopa, oba chodzą na prąd stały, a koszt nie będzie duży.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
-
Ja się dołączam do pytania....
....a gdyby chciał podłączyć TV LCD pwiedzmy 32 cale w bagażniku auta żeby sobie film obejrzeć na łonie natury :razz: wystarczy mi coś takiego
http://www.allegro.pl/item433342277_...rostownik.html
Skomentuj
Skomentuj