Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomozcie jaki sub wybrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktos mi tez polecil magnata xpress 12 ale na forach lepsza opinie maja pb i hert a Wy co myslicie o takim magnacie

Skomentuj

jest - i nic wiecej :P
      napewno lepszy niz kolorowe chinczyki ale i tak bym sie nie skusil...

Skomentuj

jeszcze chwilka i się okażę że masz 400zł na suba i wybierasz stxa
        bogus111, staraj się iść klasowo w górę, nie w dół...

Tak na szybko:
        http://allegro.pl/item427012954_inte...uper_cena.html
        http://allegro.pl/item433017692_prec...ms_poznan.html
        http://allegro.pl/item429202224_foca...a_allegro.html
        http://allegro.pl/item432772929_jl_audio_10w1v2_4.html
        http://allegro.pl/item427540323_foca...er_jakosc.html
        http://allegro.pl/item429329610_lege...k_mds12_s.html
        http://allegro.pl/item430734976_jl_a...zobacz_go.html
        http://allegro.pl/item432428694_foca..._jak_nowy.html
        http://allegro.pl/item425875614_jl_a...d_heniasa.html
        zainteresuj się tymi, myślę że to rozsądne propozycje.

Skomentuj

dzieki za wysilek:)
          JL AUDIO 10W1v2-4 http://allegro.pl/item432772929_jl_audio_10w1v2_4.html ten by mi chyba najlepiej odpowiadal

badz ten
          http://allegro.pl/item425875614_jl_a...d_heniasa.html
          Mowisz ze lepiej kupic taka uzywke niz nowe jakies innej firmy
          Czytalem o JL o byly same dobre opinie
          Nie bedzie problemu z dokupieniem wygluszonej skrzynki pod ten glosnik?
          Na co zwracac uwage przy kupnie uzywanego glosnika? bo sam glosnik jest niedaleko mnie wiec zawsze mozna go ogladnac przed kupnem

Skomentuj

Zamieszczone przez bogus111
            Nie bedzie problemu z dokupieniem wygluszonej skrzynki pod ten glosnik?
            nie powinno , w razie czego ktoś z forum na pewno się podejmie :)
            Na co zwracac uwage przy kupnie uzywanego glosnika? bo sam glosnik jest niedaleko mnie wiec zawsze mozna go ogladnac przed kupnem
            ogólny stan - widzisz czy właściciel dbał o niego i w jakich warunkach grał, najlepiej podłączyć i posłuchać czy nic nie obciera itp.

Skomentuj

A nie lepiej dołożyć do tego jl nówka w obudowie, przynajmniej wiesz co masz bo z używkami jest baardzo różnie.
              Tak swoją drogą mds10 jest jeszcze produkowany?
              I drugie pytanie: jak gra?
              Bo jeżeli podobnie do mds08 to trochę lipa.
              Jakiś czas temu właśnie myślałem nad 08, ale jak zobaczyłem ranking car&hifi to się załamałem- przedostatnie miejsce w klasie budżetowej, biorąc pod uwagę cenę może i nie jest źle, ale chyba na wszystkich forach o car audio został okrzyknięty "hi-endem za grosze" a to gruba przesada (sugerując się ww. testami)

Tak przy okazji: witam wszystkich! to mój pierwszy post :)

Skomentuj

Zamieszczone przez damien
                Tak swoją drogą mds10 jest jeszcze produkowany?
                tak, cala seria ale w nowej odslonie. cale czarne
                w starej wersji jest sprzedawany chyba tylko MDS10DVC
                chyba na wszystkich forach o car audio został okrzyknięty "hi-endem za grosze" a to gruba przesada (sugerując się ww. testami)
                takimi testami radzilbym sie nie sugerowac.
                w gazetach opisuja to co dostawcy sprzetu sobie zycza. proponuje sie opierac raczej na wlasnych odsluchach lub opiniach sprawdzonych forumowiczow.

MDS08 jest dobrym glosnikiem i za 150zl raczej niewiele rownie dobrych glosnikow znajdziesz.
                MDS10 podobno jest sporo lepszy... ale sam go nie slyszalem
                MDSy to glosniki dla osob ktorym znudzilo sie sluchanie napier... glosnikow ktore graja monotonnie itp.

Skomentuj

takimi testami radzilbym sie nie sugerowac.
                  w gazetach opisuja to co dostawcy sprzetu sobie zycza.
                  Tak jest w Polsce, myślę że w Niemczech byłoby to niedopuszczalne. Zresztą "tak na oko" nie widać jakiś kwiatków jak w polskiej prasie.
                  Myślałem że produkcję 10-ki już zakończyli dlatego wyrzuciłem ten głośnik z dalszych rozważań, mam nadzieję że przekonam się kiedyś czy jest czego żałować.
                  MDS08 jest dobrym glosnikiem i za 150zl raczej niewiele rownie dobrych glosnikow znajdziesz.
                  To najtańszy głośnik w zestawieniu o którym mówię więc cudów też nie można było się spodziewać, ale czuję pewien niedosyt po tym co miałem okazję przeczytać na różnych forach.

Skomentuj

Tak jest w Polsce, myślę że w Niemczech byłoby to niedopuszczalne. Zresztą "tak na oko" nie widać jakiś kwiatków jak w polskiej prasie.
                    to rowniez trzeba by porownac osobiscie
                    glosnik jest na tyle dobry ze zdecydowanie wole MDS08 niz np SS 23W :P ale to raczej chodzi o charakter brzmienia dostosowany do danej muzyki...

Skomentuj

damien, z czym 08 porównywali ?

Skomentuj

no własnie jakie były w teście inne głosniki

ps. papier wszystko przyjmie tylko później

wstydzić się nie musi

Skomentuj

glosnik jest na tyle dobry ze zdecydowanie wole MDS08 niz np SS 23W ale to raczej chodzi o charakter brzmienia dostosowany do danej muzyki...
                          male sprostowanie:
                          rozchodzi sie o tego SS co ma XYS. odtwarza on tak niski bas ze np w D&B czy podobnej muzyce jest prawie bezuzyteczny. potrzeba tam glosnika ktory pociagnie wyzej i zagra duzo szybciej a nie tak nisko wiec dlatego SS sie wylozyl - XYS to moze potwierdzic
                          a co do jakosci to wkoncu prawie 10 krotna roznica w cenie za cos musi byc

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            MDS10DVC
                            Znaczy Dual Voice Coil tak? Czyli z podwójną cewka, czy były/są wersje z jedną?

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989

Znaczy Dual Voice Coil tak? Czyli z podwójną cewka, czy były/są wersje z jedną?
                              Była lub jest wersja z jedną cewką:) Nie znam bieżącej sytuacji ale takie coś istnieje:)
                              Tylko o ile wiem, DVC ma inne parametry. Przez to bardziej nadaje się do skrzyni zamkniętej, a zwykła wersja to raczej BR.
                              Ewentualnie Multidrive też do zamkniętej się nadaje, ale to już mała rzadkość:)

Skomentuj

na ta nowke skrzynie jl mnie nie stac :/
                                juz zamowilem pusta skrzynie i najprawdopodobniej bede brac uzywke glosnik jl
                                glosnik bede ogladac osobiscie, poczekam az przyjdzie skrzynia wezme i pojade z nia sprawdzic glosnik, wsadze go do skrzyni bez przykrecania, przytrzymam i zobaczymy, wiadomo ze nie bedzie sie dalo poglosnic zbytni ale to zawsze cos, jak nie wypali ten jl to bede myslal wtedy chyba nad nowka powerbassa

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                                  Była lub jest wersja z jedną cewką:) Nie znam bieżącej sytuacji ale takie coś istnieje:)
                                  końcówka S :)
                                  np MDS10S

Skomentuj

juz zamowilem pusta skrzynie i najprawdopodobniej bede brac uzywke glosnik jl
                                    glosnik bede ogladac osobiscie, poczekam az przyjdzie skrzynia wezme i pojade z nia sprawdzic glosnik, wsadze go do skrzyni bez przykrecania, przytrzymam i zobaczymy, wiadomo ze nie bedzie sie dalo poglosnic zbytni ale to zawsze cos
                                    Co za nietypowe metody odsłuchowe :wink:

Skomentuj

damien, z czym 08 porównywali ?
                                      ze sporą ilością innych głośników :razz:
                                      a tak poważnie tutaj można pobrać te rankingi.
                                      Ja powiem tylko tak "oszczędny płaci zawsze dwa razy" kilka razy przejechałem się na wzmacniaczach kupionych przez allegro, nie ma szans że zaryzykowałbym kupno głośnika, choć oczywiście "istnieje możliwość" kupienia czegoś dobrego.
                                      Ustaliłeś budżet na 400pln, myślę że to nie jest duże nadciągnięcie szczególnie że raczej warto. Jeśli już kupiłeś skrzynie to sam głośnik można kupić za ok 400 zł (nowy z gwarancją).
                                      Z ciekawości: jaką skrzynię kupiłeś (br czy closed?) i jaki litraż? to troszkę kupowanie od d... tylnej strony.

Skomentuj

i tak to 400 to juz kwota nadciagnieta... mialo byc 200 na blaupunkta ale po przeczytaniu trochu postow postanowilem dolozyc do 400
                                        Skrzynia zamknieta 24 litry z mdf, wytlumiona.
                                        damien co myslisz o kupnie uzywanego glosnika?

Skomentuj

Ja stawiam dopiero pierwsze kroki w car-audio więc nie bardzo wiem jaki wpływ na głośnik ma jego kilkumiesięczne/kilku roczne użytkowanie. Myślę że na to pytanie odpowiedzą ci osoby bardziej obeznane w tym temacie. Wszystko zależy pewnie jak trafisz.
                                          W tym momencie ten jl i tak odpadł bo on musi mieć obudowę 17,7l. Może jednak coś z powerbassa?
                                          Piszesz że obudowa wytłumiona, i przy okazji mam pytanie do innych osób:
                                          jaki wpływ ma takie tłumienie na objętość? praktycznie wszędzie pisze że objętość się zwiększa, ale na logikę wkładając coś do pudła to jest wręcz odwrotnie.
                                          Czytałem jakiś poradnik w którym pisali o zmniejszaniu się obudowy, tylko mam dylemat czy napisał to użytkownik o nicku focal czy producent głośników udostępnił takie informacje (bo taki był podpis) Co myślicie na ten temat?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X