Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomozcie jaki sub wybrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na allegro jest subik U-Dimension JR1004 za 300zl w skrzyni. Łatwo napędzić, gra bardzo dobrze. Podłączasz i słuchasz. Polecam.
    Skrzynia 27l może nie często przypasować, zazwyczaj suby 25cm graja w około 20 a nawet mniej...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
      Skrzynia 27l może nie często przypasować, zazwyczaj suby 25cm graja w około 20 a nawet mniej...
      czy ja wiem...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
        czy ja wiem...
        Niema jak rzeczowa, konkretna i treściwa wypowiedź

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
          Niema jak rzeczowa, konkretna i treściwa wypowiedź
          No wlasnie. Bo nie podales przykladow na twoje twierdzenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser

No wlasnie. Bo nie podales przykladow na twoje twierdzenie.
            To Ty się czepiasz mojej wypowiedzi, więc jak coś Ci nie pasuje to powiedz to a nie "podsumowujesz" półsłówkiem...
            To, że praktycznie większość 25tek gra w około 20l, nie zbliżając się do 27 to wiadomo. Wystarczy spojrzeć na popularniejsze z nich:
            JL 10W0, Udimension JR1004, RE SR10, Lotus SW250, Helix W/P10 i Phase Aliante 10si (ok 16l)...
            W większych skrzyniach częściej grają głośniki mocniejsze, z większym układem magnetycznym itp. JL 10W7, JBL GTI10.

EDIT: teraz doczytałem że to skrzynia 24l a nie 27l... sorki za ten błąd. I tak to więcej niż zazwyczaj trzeba.

Skomentuj

Gdzies wyczytalem ze mozna zmniejszyc pojemnosc poprzez doklejenie do wnetrza odpowiednio wymierzonego drewna Odczuwalna bedzie roznica np 5 litrow?

Skomentuj

Zamieszczone przez bogus111
                Gdzies wyczytalem ze mozna zmniejszyc pojemnosc poprzez doklejenie do wnetrza odpowiednio wymierzonego drewna Odczuwalna bedzie roznica np 5 litrow?
                Mozna zmniejszac przez wkladanie do srodka roooznych przedmiotow ktorych objetosc znasz. Czy 5 litrow cos zmieni? Zasymuluj to sie dowiesz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez bogus111
                  Pewnie, że można a nawet trzeba:) tylko zrób to przed odsłuchem jakiegoś suba... inaczej odsłuch taki ma mały sens:)

Skomentuj

skrzynia pusta kupiona, glosnik jl tez dzis zakupilem
                    jutro podpiecie i sluchanie muzyki :)
                    tylko ze zalecana pojemnosc dla glosnika to 18 litrow a ja mam 24 wiec bede probowac zmiejszac pojemnosc i zobacze czy bedzie widac jakies roznice
                    mam dwa wzacniacze blaupunkt gta 2 series (180 RMS) i https://ssl.allegro.pl/item398370437..._4_kanaly.html
                    Jak myslicie ktory bedzie mocniejszy?

Skomentuj

bogus111, szczerze mowiac to watpie abys uslyszal wyrazna roznice miedzy 18 a 24 litrami.
                      co do wzmacniaczy to przetestuj wszystkie. moze okazac sie tak ze ten najslabszy zagra najlepiej z tym subem

Skomentuj

po zmniejszeniu litrazu roznica niebzyt odczuwalna,
                        wzmacniacz a4000 zdecydowanie za slaby nie mogl nawet uciagnac glosnika, pod blaupunktem ok
                        Lepiej sie spisuje przy wolniejszej muzie tj hh niz przy techno ale jeszcze bede to testowac

[ Dodano: 2008-09-22, 16:16 ]
                        Witam
                        Sluchalem skrzynie JBL z wersji GTO jaki model to dokladnie nie pamietam, glosnik 30 cm, za ladnego basu to on nie daje, mozna go odczuc az wlosy leciutko zadrza
                        Jl Audio takiego efektu nie daje, czuc bas ale lekko ale za to slychac go wyrazniej i jest ladniejszy w odsluchu
                        Glosnik mam podpiety pod blaupunkta 180 rms, podpialem go pod mocniejszy wzmacniacz (ale i wat to nie wiem) i gral glosniej, takze czuc roznice pod mocniejszym wzmacniaczem

Skomentuj

Czaruję...
                        X