Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio bmw 320 e36

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio bmw 320 e36

Witam mam do was goraca prozbe a mianowicie chcialbym zebyscie mi pomogli wybrac skrzynie basowa do bmw 320 e36 wiem ze bmw slynie z dobrego wygluszneia bagaznikow a wiec wniosek z tego ze musi to byc dobra skrzynka nie posiadam jakis gigantycznych funduszy chcilabym sie zmiescic do 600 zl moze troch wiecej wiem ze za ta kwote nie kupie super sprzetu ale moze cos poradzicie jesli juz pisze to bym prosil o porady do reszty audio laczny koszt na glosniki subwoofer i wzmacniacz itp itd to okolo 2500-3000zl nie zaduzo ale tez nie ejestem taki wymagajacy :) muzyki ktorej slucham to hip hop trance i electro czasem dnb heh i nie jestem jakims lysym drechem w bmw mam bwm bo mi sie podobaja :P i powtarzam nie jestem zadnym drechem tylko normalnym mlodym czlowiekiem :P

Jeżeli jesteś normalnym młodym człowiekiem, słuchającym muzyki, to na początek proponuję głośnik Intertechnik mds08 (ok 160 zł. przy zamówieniu realizowanym na http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...er=asc&start=0 ). Nieustępujący i trzykrotnie droższym. Do tego skrzynia bas refleks 21l, zamówiona lub wykonana samodzielnie. Co do reszty to nie mam zbyt dobrego rozeznania w tym pułapie cenowym

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
      Co do reszty to nie mam zbyt dobrego rozeznania w tym pułapie cenowym
      ja na przody proponowalbym jeszcze zestaw peerless definition 6 (rowniez z zamowienia) a do tego niewygorowany wzmacniacz - cos klasy axtona, signata itp
      niema co przesadzac ze sprzetem na pierwszy raz. to co podalismy starczy juz na dosc dlugo. tak wiec jak sie osluchasz to bedziesz zmienial na cos lepszego

niezapominaj ze bardzo wazny jest montaz sprzetu w samochodzie i jego przygotowanie. zeby polozyc kable musisz rozebrac pol samochodu wiec warto zrobic to raz a pozadnie. przy okazji wygluszysz caly samochod :P

Skomentuj

KAPRINT, jeden mds do bagażnika? Chyba nie wiesz co piszesz. Jeśli już to mds10, albo dwie ósemki. W audicy B4 sedan dwa mds-y nawet dawały radę. Pytanie jeszcze czy Lenar chciałby mieć jeszcze trochę bagażnika?

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
          Pytanie jeszcze czy Lenar chciałby mieć jeszcze trochę bagażnika?
          bez przesady - 2xMDS08 lub MDS10 duzo miejsca nie zajmuja... no chyba ze masz juz 70l butle z gazem :lol:

Skomentuj

rozwazam tez taki pomysl a mianowicie zeby na dlugosci tylniej kanapy zamontowac jakas skrzynie z dwoma glosnikami albo jednym wiekszym myslalem nad firma jl i lanzer . na pocatku myslalem nad jbl ale kazdy je odradza ... wsumie nie wiem czemu ale coz:P w subwoofer chcialbym zainwestowac kolo 600zl macie jakies propozycje ? mysle ze za ta kwote cos mozna wmiare pozadnego kupic i nie chcialbym zmieniac sprzetu co pol roku tylko zeby juz troche gral

Skomentuj

Zamieszczone przez Lenar
              na pocatku myslalem nad jbl ale kazdy je odradza ... wsumie nie wiem czemu ale coz:P
              bo sa przereklamowane ;]
              Zamieszczone przez Lenar
              jl i lanzer
              JL Audio i Lanzar chyba - tej drugiej tylko wyzsze modele sa OK
              Zamieszczone przez Lenar
              w subwoofer chcialbym zainwestowac kolo 600zl macie jakies propozycje ?
              w sam sub czy w sub + wzmacniacz?
              bo jak sam sub to nawet MDS12

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                bo jak sam sub to nawet MDS12
                do tego w BR.
                Plus np Signat RAM3 i duet dla duszy (słuchu) i ciała (masaż) :)
                A z Lanzara to piecyki też: Lanzar Optidrive 2200 lub 2500 :)

Skomentuj

witam

ja proponuje tak jak koledzy wyzej sub ma IT MDS08 w obudowie BR 21l brutto zamontowany w sposob jak na fotkach nizej

http://img172.imageshack.us/my.php?i...diobmw1il3.jpg
                  http://img172.imageshack.us/my.php?i...diobmw2wx7.jpg

wykop tylne glosniki z tylnej polki i te niby platikowe skrzynie..zostaw same maskownice

jezeli chcesz aby gralo a nie lupalo to 1 w zupelnosci wystarczy!

UKA...zobacz na patent montażu tego MDS'a...wg mnie naprawde wystarczajaco gra 1.

mam jeszcze jedna propozycje..troche drozsza...gra nieznacznie lepiej...za to jest duzo bardzie praktyczna...mianowicie u-dimension RM 208SL w obudowie 7-8l closed zamiast tylnej polki.

http://img516.imageshack.us/img516/1...z295qw3eh0.jpg

tak to wyglada w e34...i gra bardzo zacnie.

co do przodu...hmm...glosniki tak jak podali koledzy...moga byc helixy DB 16''...ale jesli chodzi o montaz to musisz sie tym zajac sam....albo zaplacic min 500zl...nie jest to proste..

wzmacniacz...stare signaty sa ok... stare alpiny V12, moze jakis starszy axton...z nowych to mocno polecany na innych forach jest u-dimension jr 4075...ja go nie slychalem...ale ponoc stosunek jakosci do ceny jest wiecej jak ok.

pozdr.

Skomentuj

dzieki za udzielenie pomocy :) jeszcze jedno pytanko a co polecacie z gotowych skrzyn basowych zeby kupic zamontowac i gralo rozgladalem sie za Lanzerem max 12 tylko zastanaiwam sie czy te parametry sa prawdziwe 500w w rms to naprawde pokazna wartosc tylko ze za nie cale 400 zl takie parametry cos mi tu nie pasuje zastanwiam sie tez nad Ground Zero GZTB 30MK2 a wy co byscxie polecili z gotowcow:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Lenar
                      a wy co byscxie polecili z gotowcow:P
                      Tak naprawdę to chyba nic

Skomentuj

Zamieszczone przez freex
                        UKA...zobacz na patent montażu tego MDS'a...wg mnie naprawde wystarczajaco gra 1.
                        O ile nie wieziemy 3 osób z tyłu
                        Najlepsze jest rozwiązanie z tą półką, tak też proponowałem kumplowi zabudować mds-a w audicy ale zdążył już ją skasować i nic z tego nie wyszło :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Lenar
                          zastanwiam sie tez nad Ground Zero GZTB 30MK2
                          nie ruszaj tego :!: 2-3 najnizszych seri GZ wogole nie warto ruszac - paskudne brzmienie i bol glowy gwarantowany :|
                          Zamieszczone przez Lenar
                          a wy co byscxie polecili z gotowcow:P
                          czy naprawde musi byc gotowy? nie mozesz sam wykonac? jak nie to moze ktos na zamowienie wykona.
                          jakbys sie zdecydowal do poniedzialku to moge zrobic skrzynie i wsadzic w nia MDS08 - akurat mam na stanie jednego...

Skomentuj

Nawet jeśli sam nie chcesz zrobić skrzyni, to nie znaczy, że musisz korzystać z takich firmowych gotowców.
                            Równie dobrze możesz przecież w zakładzie CA zamówić skrzynię pod jakiś konkretny głośnik.
                            W Łodzi chyba jest gdzie podjechać w takiej sprawie:)

Skomentuj

no pewnie jest i to nie jedno :) musze sie za tym rozejrzec :) czyli gotowce odpadaja :P wsumie jak zamowie to dopasuje sobie idealnie :P ten patent z poleczka fajna sprawa pomysle :P a co myslsicie o 2 glosniakch w skrzyni firmy powerbass ?

Skomentuj

Zamiast skakać po nazwach, bez większego sensu, poczytaj fora, spróbuj się z kimś spotkać i posłuchać. Najlepiej zrób instalacje pod wzmacniacz, i podjedz gdzieś słuchać...
                                Co u siebie to u siebie:)

Skomentuj

a ma ktos z was tego lanzara max 12? bo rozne opinie o nim kraza :P

[ Dodano: 2008-09-27, 15:42 ]
                                  przedchwila rozmawialem z kolega i on polecal mi Powerbass ES 10DS albo it mds08 albo 12 co wybrac? powerbass chyba mocnijeszy :)

Skomentuj

Nic, póki nie wybierzesz reszty. Szczególnie wmacniacza...
                                    Nie spiesz się, tylko wszystko przemyśl wcześniej.

Skomentuj

no to jaki wzmacniacz do tych glosnikow ?

Skomentuj

Za ile? do jakiego systemu przedniego? czym zasilanego? jakie radio?
                                        Sekcję basową wybiera się na końcu, a głośnik to już ostatnia rzecz, po wyborze wzmacniacza do niego.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X