Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestawik do rovera 200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestawik do rovera 200

Dawno mnie nie bylo :) zagladam wprawdzie od czasu do czasu ale nie jest to juz to co kiedys :)

Jestem w trakcie tworzenia budżetowego CA do mojego autka :) aczkolwiek musi byc to najlepsze za najmniejsze pieniadze :/

Wiec tak to co mam :

Jednostka sterująca :

zakupiłem JVC KD-SH77R myśle, że nie ma co za duzo opisywać bo wiekszość wie co to za radyjko. (4v wyjścia rca/ sterownie subem/ 1-bitowy przetwornik DAC (24 bitowe próbkowanie)) Jedyno z nielicznych radii w tych pieniadzach, które zachwyca jakością. Za 250zł nie znalazł bym nic innego.

Wzmacniacz na przód :

oczywiście alegro rulezz... za 170zł kupiłem audison srx2. Jakość przyzwoita poza tym ponizej 300zl ciezko kupic ten wzmak. Moc 2x 65rms. Czułość wejściowa 0,2 - 5 V
    Kanały 1i 2: Filtr górnoprzepustowy 50Hz - 220Hz/Bypass/12 dB na oktawę
    Kanały 1i 2: Filtr dolnoprzepustowy 50Hz - 220Hz/Bypass/12 dB na oktawę

Sub : JL audio 12w3-d2 w 35l closed. 250w rms przy 4 ohm.

Okablowanie : znalazłem niechcący kable sygnałowe dietza zółte podwójnie ekranowane.

To czego nie mam :

Zestaw na przód : tu mam problem bo niestety kasy malo :/ tak szukam szukam i zastanawiam sie między :

-TEC XP6K (TEC XP6 + XP20N) - malo opinii ale za to dobre opinie :)
    -MB Quart FSA216 - nie znalazlem nic szczególnego
    -μ-Dimension EL Comp 6
    -PowerBass L-60C ( w tym przypadku dostaje panele mdf gratis)

szukam cos do 300zl max 400

wzmak sub : tutaj kolejny problem

-sony xm -10020 - 300w rms przy 4 ohm stara szkola na sankenach
    - cos innego do 300zl :/

okablowanie : mysle nad kablami rozrchowymi za 50zl mozna miec 6 m :) nad sygnalowymi drugimi nie myslalem jeszcze

Zamieszczone przez michone
    okablowanie : mysle nad kablami rozrchowymi za 50zl mozna miec 6 m
    zobacz tez kable do spawarek. za cene 8mm kolorowego chinczyka mozesz miec pozadne 16-25mm
    Zamieszczone przez michone
    Zestaw na przód : tu mam problem bo niestety kasy malo :/ tak szukam szukam i zastanawiam sie między :

-TEC XP6K (TEC XP6 + XP20N) - malo opinii ale za to dobre opinie
    -MB Quart FSA216 - nie znalazlem nic szczególnego
    -μ-Dimension EL Comp 6
    -PowerBass L-60C ( w tym przypadku dostaje panele mdf gratis)

szukam cos do 300zl max 400
    a skladaki? na allegro sa missiony za 8zl/szt i brzmi to sporo lepiej niz wiekoszosc tweeterow w zestawach do 500zl. ale niestety nie porownywalem tego z w/w zestawami :|
    no i woofera trzeba by dobrac ;/

Skomentuj

chodzi o to ze nie ma czasu/możliwości zrobienia do tego zwrotki... mial byc inny calkiem zestaw ale wyjazd z narzeczona do zakopanego pochlonął zbyt duzo pieniędzy :/ w tec jest ponoć tweeter z zestawu wysokiego zestawu hertza (ile w tym prawdy??)

moge jeszcze miec w tych pieniadzach Rockford Fosgate FNX 2614 ale tez niestety nie wiem ile warty :/

ciezka sprawa a chce cos innego niz helixa :P ewentualnie myslalem o wersji exprit ale tez nie wiem jak graja :/ marketowki niestety odpadaja :/

jakby byly jakies sensowne propozycje to bylbym wdzieczny :)

[ Dodano: 2008-10-05, 10:40 ]
      kupilem wzmak carpower hpb-1002 (300w rms) za 80zl :) bedzie do suba. A na zestaw do przodu w tym tygodniu dotrze polk audio db6510 + db3000 :) takze CA prawie w komplecie :)

Skomentuj

Czaruję...
      X