Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przyzwoite 16stki na przód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przyzwoite 16stki na przód

Witam

Potrzebuje wymienić głośniki w drzwiach bo są jakieś odpustowe.
    Grało by to w seacie arosa.
    W bagażniku już siedzi MDS08 ze wzmakiem ale głośniki w drzwiach chce zasilić tylko z radia jakiś starszy sony na cd.
    Chce też zostawić fabryczne wyskokotnówki.
    Czytałem coś o Helix db62.1 ale nie wiem czy pod samo radio da rade.

Poradźcie coś sensownego tak do 2-óch stów co łatwo dostać.

Mam u siebie Helixy db62.1 autko to rover 416 si takze nie jest male. Chodza obecnie pod samym radiem i spisuje sie calkiem dobrze . Z czasem bedziesz mogl zakupic do nich wzmacniacz i bedzie jeszcze lepiej .

Skomentuj

zakup sobie arx 165 22 4 do tego wysokotonowke mission z allegro jakis kondensator na poczatek w torze wysokotonowki i starczy, a cena minimalna.
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

wysokotonówki mam
        tesli nie chce
        szukam czegoś lepszego

Skomentuj

jaro_21, podaj kwote jaką chcesz przeznaczyć - od tego powinieneś zacząc

Skomentuj

no i zacząłem

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro_21
              tesli nie chce
              szukam czegoś lepszego
              no to niestety bedziesz musial zainwestowac w wzmacniacz. tesle wcale zle nie sa i pod samo radio chetnie je stosuje. jednak nie do kazdedo samochodu pasuja :/
              polecilbym vife A16WG ale niedosc ze jest nie osiagalna to w dodatku przekroczy budzet...

Skomentuj

Moje niedopatrzenie - zazwyczaj wszyscy piszą kwotę cyfrowo.

Co do zestawu helixa którego podałeś - miałęm okazję go montować ostatnio, wcisnąłem go koledze w Puncie. Powiem tak, jest to zestaw który na pewno zaskakuje swoim brzmieniem, tam gdzie spodziewamy sie czegoś - nic nie doda, a tam gdzie nie ma być nic on coś doda :mrgreen: Wysokotonówki są całkiem dobre - pokroju Tonsila 9/80. Midbasowce - bass nawet głeboki, spręzysty, nie potrzeba więcej. Średnica tak jak pisałęm - niespodziewana, ale mocno poprawna. Myśle że warto - chyba że chcesz wstawić coś domowego - to już koledzy doradzą
                Wszystko słuchane pod radiem jakimś sony (wyższy model)

Aha, takie podsumowanie o którym zapomniałem, niestety helixy to inne brzmienie niż mds.

Skomentuj

dzięki wasik troche mi to rozjaśnia sprawe
                  paweł a co rozumiesz że nie do każdego samochodu pasują te tesle?

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro_21
                    paweł a co rozumiesz że nie do każdego samochodu pasują te tesle?
                    widziales wogole jak one wygladaja? one sa juz z czesciowa zabudowa. takie cos cu uzywaja glownie w VW
                    http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...8&sid=176cd631

Skomentuj

aha
                      dzięki za linka bo właśnie taki głośnik z tym dystansem mam w jednych drzwiach jako fabryczny,
                      a w drugich drzwiach jest jakiś odpustowy głośnik bo ktoś wymieniał

Chciałem wytłumić trochę auto i przy okazji wsadzić jakieś lepsze głośniki jak już będe rozbebeszał.

Skomentuj

Czaruję...
                      X