Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sprzęt za ok.1000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez plastus
    to policzy mi ktos te wymiary na ta skrzynie bo chciał bym ja zaczac powoli robic
    Chyba zartujesz...

Nie na temat...
    Zauwazylem ostatnio ze forum idzie wg mnie w zlym kierunku. Coraz czesciej daje sie gotowe rozwiazania, podsuwa pomysly, podaje gotowe projekty, podaje najprostsze wzory matematyczne, podaje gotowe wymiary skrzyn! i tak dalej... bzdury ktore wymagaja od pytajacego odrobiny zaangazowania w projekt, przeczytania artykulu itd.. wiem ze czasem ja tez pomagam z najprostszymi sprawami ale to chyba nie powinno tak byc.. w koncu jest to forum DIY czyli zrob to sam a przyzwyczajanie ludzi do tego ze wszystko maja na tacy jest troche bez sensu - znika to to ze czlowiek sie rozwija, pasjonuje tym wszystkim itd. Masz gotowy projekt nie interesuj sie jak to dziala tylko poskladaj - wszystko za ciebie. Nie wiem ale dla mnie osobiscie to zly kierunek i nie o to chyba chodzi na forum DIYaudio... :???:

Skomentuj

kasa sie do nie nie liczy moge wylozyc wiecej ale chce cos w zamian
      To moze sonic 15" :)
      Wtedy na brak basu juz na pewno nie bedziesz narzekac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
        kasa sie do nie nie liczy moge wylozyc wiecej ale chce cos w zamian
        To moze sonic 15" :)
        Wtedy na brak basu juz na pewno nie bedziesz narzekac :)
        zaloze sie ze kolega nawet dobrej 12 pod dobrym wzmakiem nie slyszal :) co do sonica to w do 500zl nie kupi nic co ma wiecej niz 500rms :/

Skomentuj

to powie mi ktos jak obliczyc ta skrzynie jakis wzur na to albo cos

Skomentuj

WZÓR na objętość, taki jak w podstawówce uczyli! wysokość x szerokość x głębokość ot cały wzór :razz:

Skomentuj

podajcie mu jeszcze na jaka pojemnosc ma to policzyc. ja nie pamietam w ile sie wsadza tego sonica :???:
              port bass-reflex bedziesz musial zrobic sam z deski - czyli tzw tunel szczelinowy - kupno okraglego odpada z racji wymiarow.
              potrzebna dlugosc tunelu policzysz w winisd. wpiszesz rzadane strojenie (stawiam na okolice 40Hz), podasz wymiary tunelu (powierzchnia 120-150cm2) a potrzebna dlugosc program sam poda.

jak cokolwiek policzysz to daj tutaj to sprawdzimy

Skomentuj

sonic 12 + carpower 1502 prosze bardzo
                mialem i bylem zadowolony i zaluje ze sprzedalem :cry:
                http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10224

Skomentuj

Czaruję...
                X