Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY alternatywa dla zestawu HELIX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY alternatywa dla zestawu HELIX

wspomnialem bratu o mivocach z allegro. ale zanim kase przyniosl to juz ich nie bylo.
    jedyna alternatywa w odpowiedniej cenie to zestaw helixa blue/dark blue
    jako ze niejest to najwyzszych lotow zestaw to postanowilem zrobic cos sam.
    przegladam allegro i znalazlem to http://www.allegro.pl/item477069522_...hm_gdynia.html
    bardzo mi sie podobaja z jednym ale. ch-ka cos dziwna i Qts moze byc za maly do drzwi :???:
    na gore myslalem dac narazie missiony ktore leza na polce :P

na calosc max 200zl (tyle mam i nic mi brat nie dolozy). bedzie to gralo w astrze F napedzane GTA470

jakies inne propozycje?

Jakoś też nie mam przekonania do helixów, brakuje średnich tonów, które w tym zestawie są wycofane.
    Lepiej pod tym względem wypadają velocity V6.

Co do tweeterów mission to myślę, że będzie to bardzo dobre rozwiazanie, a obudowę można wykorzystać z głośników alphard etp-104t, pasują tam idealnie, a wyglądają jak tweetery z zestawu speed 1700 tonsila. Ja płaciłem 8zł za parkę na allegro.
    Przymierzałeś czy te mission zmieszczą się w trójkącikach? Wydaje mi się, że nie.

Nad tymi audaxami sam się zastanawiałem, ale kupiłem za 100zł z wysyłką woofery z zestawu firmy calcell i grają całkiem przyjemnie(nowy zestaw kosztował 200€).

Skomentuj

nic jeszcze nie przymierzalem. jak sie nie zmiesci w fabryczne miejsce w trojkacie to sie zabuduje na nowo :P
      jak nie znajde lepszej propozycji do jutra to kupuje audaxy

Skomentuj

moze http://www.carpower.pl/index.php?id=...=22&id_item=44 ??

Skomentuj

michone, mialem 10" glosniki z tej serii i jakos mnie nie przekonaly :???:
          jak do wieczora nie bedize innej opcji to biore audaxy :P
          no i do tego MDF + maty + zwrotnica - przetestuje zwrotnice strojona :twisted:

Skomentuj

Ciekawe jak te Audaxy będą się sprawować pod samym radiem?

Skomentuj

sprawdze jak je kupie... bo narazie wzmacnaicze sa w rozsypce :mrgreen:

[ Dodano: 2008-11-17, 19:07 ]
              przeszukalem inne fora CA w poszukiwaniu "okazji" i nic nie znalazlem - kupuje audaxy

Skomentuj

audaxy doszly. wsadzilem jednego w skrzynie i wygrzewam. pozniej dam znac czy byl wart swojej ceny

Skomentuj

Wygrzewaj, wygrzewaj ja czekam z niecierpliwością na minirecenzje :smile: . Po 10-tym muszę się zdecydować czy kupić helixy czy może taki diy-zestawik :wink: .

Skomentuj

trochę odkopię

widzę że działasz
                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4...asc&start=2332

jak grubość tego dystansu? do jakiej to Astry? F czy G , bo do F'ki to ciężko bedzie je włożyć. Głośnik ma 70mm a tam ledwo wejdzie 60mm.

ps.
                    i jak to gra? po wygrzaniu :wink:

Skomentuj

tak, do F
                      max dystans wchodzi chyba 35mm a ja mam ok 38mm.
                      czy bedzie pasowal to niewiem - zobaczymy jak bedzie czas :P
                      a co do brzmienia to dawno tego nie podlaczalem a napewno nie wszystko razem - moze dzisiaj to podlacze...

Skomentuj

to może się szyba nie otworzyć do końca,
                        można troszke podciąć tekturkę tapicerki, i sam boczek przy maskownicy

Skomentuj

Zamieszczone przez trzmiel
                          można troszke podciąć tekturkę tapicerki, i sam boczek przy maskownicy
                          akurat te drzwi za ktore brat sie zabral sa tak zmasakrowane ze predzej przerobie caly boczek...

podlaczylem oba glosniki razem narazie przez samego konda. efektywnosc jest prawie na identycznym poziomie. musze jedynie zajac sie uciszeniem "cykania" i "syczenia" missiona (to tez jest audax :P )
                          moze wieczorem zmontuje na nowo preampa...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            musze jedynie zajac sie uciszeniem "cykania" i "syczenia" missiona (to tez jest audax :P )
                            czekam na efekty i myślę, że się podzielisz :razz: opisem co i jak

Skomentuj

Czaruję...
                            X