Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik niskotonowy Visaton VC250 - potrzebne opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik niskotonowy Visaton VC250 - potrzebne opinie

Witam,

Wszedłem w posiadanie takowego głośnika - z tego co się zorientowałem to firma jest solidna. Jednak nie moge nigdzie znaleźć informacji o tym konkretnym modelu - czyli VC250.

Może ktoś jest w stanie mi pomóc z uzupełnieniem braków wiedzy? Ile wart może być taki głośnik?

z góry dzięki!

ps: i w jakiej zabudowie najlepiej by to zagrało?
    Załączone pliki

VC250 hmmmm coś mi to mówi bardziej Voice Craft :P

Szukaj na stronie producenta bo nie widziałem takiego Visatona z taką paskudną naklejką ;/ chyba ze sie mylę

Google sie nie myli jednak Visaton ale żeby sie w googlach nie chciało poszukać to ręce opadają...

Model Größe Vas (liter) Fs (Hz) Qts
    VC250 10" 29,65 65,42 0,4367

Skomentuj

To nie jest tak, .... że mi się "nie chce" - googlałem ale wiadć mniej skutecznie bo tego modelu nie udało mi się wygooglać

To teraz jeszcze, jak już wiemy coś o parametrach to może mi ktoś to tak jak prostemu człowiekowi (nie znam się na tych parametrach) w dwóch zdaniach jakoś "zrecenzować" - dobry/nie dobry i w jaką obudowę go zapakować (myślę o zamkniętej ok. 20L)

Dzięki

ps: a za tego Voice Craft to się nie obrażam ... ale zabolało)

Skomentuj

w bazie bassbox pro go nie ma :/

Skomentuj

Może to jakiś wiekowy "staroć" jest ... dlatego go nie ma? W każdym razie wykonany jest solidnie i waży sporo. Tak czy inaczej co wynika z tych parametrów, które w pocie powyżej "dobry człowiek" znalazł?

Ł.

Skomentuj

VC250 hmmmm coś mi to mówi bardziej Voice Craft :P

Zamieszczone przez DJ-Luke
            ps: a za tego Voice Craft to się nie obrażam ... ale zabolało)
            To nie było złośliwe tylko literki VC mi się tak skojarzyły :)

Co do parametrów myślę, iż mogą być prawdziwe i jeśli dobrze kombinuję to paczka zamknięta (niskie QTS) 20 Litrów (VAS ok 29L) będzie dobra. Najlepiej wpisać parametry do WinISD i zasymulować

PS: Proszę kolegów o skonsultowanie mojego powyższego myślenia na temat parametrów ponieważ dawno w TSach nie siedziałem i już sie troche zapomniało jaka wartośc jest najlepsza do BR a jaka do Closed ;] Najwyższy czas po raz któryśtam z kolei odwiedzić artykuły na stronie głównej :)

[ Dodano: 2008-11-25, 21:18 ]
            Oj chyba jednak BR a jak nisko strojony zależy do czego chcesz to wsadzic czy do autka czy do kinka

Skomentuj

Będzie to w aucie siedzieć w bagażniku mojego Caravana (AstraG) ....

Wielkie dzięki za "przetarcie szlaku" bo już to zaczyna jakoś wyglądać. A co kolega ma na myśli "co do parametrów to wydaje mi się, że mogą być prawdziwe" ?

Mój (laika) problem polega na tym, że nawet jeżeli są prawdziwe to i tak nie wiem jak je interpretować ... i jakiej klasy jest ten głośnik?

Nad skrzynką myślałem zamkniętą póki co...

Skomentuj

Czasem niektórzy producenci głośników nie podają prawdziwych parametrów TS jedynie moc, opór, częstotliwość przenoszenia le jak wiadomo reklama dźwignią handlu więc jak na głośniku 10 cm napiszą 150 W P.M.P.O to znajdą się osoby które będą myślały że głośnik ma 150 W. Ponieważ jest to Visaton i parametry znalazłem dość szybko :) to parametry są prawdziwe :) pozatym każdy głośnik wychodzący z fabryki nie jest identyczny i mogą być odchyłki w TSach rzedu 5% Najlepiej by było złożyć JIGa i zmierzyć

Co do skrzynki :) zrób paczkę 20 L zamkniętą jak narazie :) nie wykańczaj jej żeby pograło to trochę a jak poczytasz tutoriale do WinISD i zasymylujesz to przerobisz na BR moim zdaniem strojony na 45 Hz :)

klasa nizej Dibelisi<--Głośnik klasy średniej VISATON --> klasa wyżej MDS Lub Peerles :) Traktujcie to z przymrużeniem oczka

Skomentuj

Dzięki za pomoc - już się wziąłem za "zgłębianie wiedzy" w temacie tych wszystkich skrótów .... i trochę mnie nawet to wciągnęło .... postanowione -> na razie skrzynka zamknięta 20L.

ps: za głośnik dałem całe ... 80PLN więc myślę, że był to dobry interes)

Skomentuj

Czaruję...
                  X