Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

soundstreame continuum co z nim zrobić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

soundstreame continuum co z nim zrobić?

Witam, to mój pierwszy post więc proszę traktować mnie ulgowo:)
    wiec zakupiłem niedawno wzmacniacz SS continouum jest to limitowana edycja reference 705 (chrom, trochę większy) ale w środku to samo.
    http://www.soundstream.com/manuals/A...705/ref705.pdf tu jego instrukcja tylko ze po angielsku.
    Ja pokrótce napisze jego spec.
    4 x 50W + 1 x 200W
    2 x 200W + 1 x 200W
    kanał sub( wydaje mi się ze jest to dual mono)
    250W przy 14.4V
    300W przy 2ohm i 14,4V
    400W przy 1ohm i 14,4V

Wiec chodzi mi o to ze zastanawiam się jak najlepiej go wykorzystać, rozważam 2 możliwości i proszę o pomoc w wyborze lepszej, ewentualnie podsunięcie mi jakiegoś innego pomysłu. A i jeszcze dysponuje radiem alpine cda 7894RB
    głośniki front 2 drożne odseparowane Impulse Us Acoustics CM 652 moc deklarowana przez producenta to 2 X 100W rms i właściwie 2 subami na razie jest pioneer W 307C( smok 400 rms tylko pod 4 ohm) i głośnikiem który docelowo chciałbym żeby szedł pod tym wzmacniaczem Rockford F. P2D410( 2 x 4 ohm i 250 rms)
    1 możliwość. Mostkuję kanały i w tedy dysponuje mocą 200rms i nie wiem czy nie zrobię krzywdy systemowi przedniemu, czy jak na Gain zmniejszę moc do połowy to będzie ok? w tedy moim tokiem rozumowania do głośników powinna dochodzić tylko 100w wiec tyle co potrzeba i kontrola by była ładna.
    2 możliwość robię bi amping czyli 2 kanały na woofery i 2 na tweetery tylko w tedy znów kłopot ze strojeniem i woofer trochę mało tej mocy dostanie.
    Proszę o porady. Z góry dzięki pozdrawiam.

Masz już ten wzmacniacz w domu? bo gość na aukcji wkleił zdjęcia z innej strony sciągnięte poza tym ma zero komentarzy, tak więc jestem ciekaw czy juz go masz i czy towar zgadza się z tym w opisie aukcji.

Skomentuj

Haha, to była babeczka, w sumie nie ściemniała z tym, ze się na sprzęcie nie zna, nawet mi skan dowodu osobistego przesłała. w każdym razie po jakiejś godzinie prób wydaje mi sie ze wzmka pali wszystkie bezpieczniki, może ja nie umie go podlączyć bo jest nie standardowy, ale wątpię bo przestudiowałem dobrze instrukcję. chyba zoztaje mi tylko jakiś dobry serwis. w każdym razie z urywków które szedł to czegoś takiego jeszcze u siebie w aucie nie słyszałem, zakochałem się w dźwięku, a miałem u siebie już JL 300/4

Skomentuj

Stare wzmacniacze mają to do siebie ,że lubią być kapryśne i jeśli tylko wzmacniacz się zepsuł ,to jest jeszcze OK ,bo pomyśl jakby Ci tak puścił "stały prąd" na głośniki ..

PS: sam mam SS ref160s (2x12,5W :) ) i obecnie jest w "klinice" ,bo chyba zaczął palić papierosy ... puszcza dymy . Już raz był w tej klinice i wymieniano kondensatory (napuchły) ,chodził z miesiąc i chyba spodobała mu się tak klinika :)

Co do jednego się zgadzam SSref ma "coś" w dźwięku ... na tweeterach bym go nie strawił , jednak wofery pędzi znakomicie (przypominam moc 2x12,5W rms ... na redbulu jakieś te waciki chyba) .

PS2: zanieś wzmacniacz do elektronika ,bo to prościutka konstrukcja ,a elementy tanie i łatwo dostępne.. najwięcej jednak robocizna kosztuje ale to jak ze wszystkim.

Skomentuj

Czaruję...
        X