Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie o Boschmanna??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanie o Boschmanna??

witam. mam pytanie, kiedyś kumpel miał w aucie sub boschmanna V-1250SNi i powiem że grał przyjemnie i ładnie... tylko zastanawiam się czy istnieje taki model ale w wersji 15 cali :?: :?: :?:
    niby jest podana na karcie z pudła od głośnika że jest taka wersja ale nigdzie na necie nie można... pomóżcie...

info@boschmann.com.pl polski importer... 30sekund

Skomentuj

już wcześniej wysłałem im mail'a, zobaczymy czy coś przyjdzie....a ktoś nie wie tak z własnego doświadczenia??

Skomentuj

nie obraź sie ale nie ma tu osob gustujacych w boshmanach :P

Skomentuj

Akurat wśród boschmanow są rodzynki więc nie pisałbym w imieniu całego forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez coolombo
            Akurat wśród boschmanow są rodzynki
            wiec moze ktos by je w koncu przedstawil? wiem ze jest kilka modeli godnych uwagi ale nigdy nie moglem znalezc info ktore to...
            wiesz cos na ten temat?

Skomentuj

Skomentuj

no dobra, sklamalem - nawet mam to zdjecie zapisane... :roll:
                a cos z doswiadczenia o nim napiszesz?

Skomentuj

Nie napisze bo sam chciałbym go posłuchać, na pewno jest wart uwagi.

Skomentuj

dla mnie ten głosnik to raczej krok wstecz...
                    do łupania w samochodzie się pewnie nadaje , ale raczej nic poza tym.
                    Słuchałem go kiedys, kiedy jeszcze był dostępny, a potem dłużej jego bliźniaka z płaską membraną i żaden jakoś specjalnie mnie z nóg nie zwalił...
                    JBL gt4 12 , hertz es300 - grał jak coś pomiędzy tymi dwoma głośnikami.

Skomentuj

Jeśli ktoś chce posłuchać ALX122SP to mam na stanie....

Skomentuj

To może napisz coś od siebie jak gra. Czym go zasilasz.

Skomentuj

miażdzy bebechy... połyka dużo wacików... potrafi zagrac a nie tylko pompowac powietrze.

Skomentuj

a z czym porownales?

Skomentuj

coolombo też o nim myślałem, ogolnie zdobył wiele pozytywów juz nie w samym czasopismie ale i na necie mozna było poczytać kiedys o nim duzo pozytywów... Kiedyś na necie widziałem tez podobnego Boschmanna do RAPTOR-15 MONACORa i też chwalony był, lecz stosunek mocy na papierku do mocy nominalnej był marny :wink: niby 1000W RMS a max wytrzymałość może około 700W, ale wszystko zalezy od wzmacniacza, Offtopowo powiem ze kolega ma XXLS w okolo 40L CL i napęda jakimś wzmachem ULTIMATE 4kanały + Sub, podlaczony glośnik pod SUB ktory ma przy 4R 150W RMS, DF na poziomie 200 niby jest i XXLS ma cięzko a ostatnio nawet lakierek z cewki sie podwędził na czarno a to nie jest max mozliwosci wzmacniacza, dodam ze głosnik jest 4R...

Skomentuj

Nie mam porównania z jakimkolwiek hi endem ale z kilkoma alphardami jakims stx`em i hertz ES300... Reszta to kupa a jesli chodzi o hertza to nawet bym do niego nie podchodzil skoro to samo a czasem i przyjemniej zagra ten boshmann (a jak kosztuje hertz to wiadomo)

Skomentuj

Jesli to jest ten sam glosnik co ma Wojciech w aucie (a wyglada wrecz identycznie) to Ja nie wiem co to za rodzynek,jesli mial bym wybierac to predzej kupil bym STX-a z nowej seri.

Skomentuj

MormoN a czym pędzisz tego boschmanna ?

Skomentuj

Grubo sie zapowiada dyskusja

pewnie zaraz samie HIT-y będą na tapecie

Skomentuj

Nowej serii esteiksa nie słyszałem więc nie wykluczone... Teraz napędzam go jakim wzmacniaczem alpharda który jest totalną porażką ... ale kiedy jeszcze bylem szczęśliwym posiadaczem PCH 9000 (tak sie chyba nazywał ten wzmacniacz) też od boshmanna. Dodam jeszcze ze to zestawienie wykorzystywalismy w "szczerym polu" na wieskich zlotach ogniskowych i powiem ze elegancko wypełniał basikiem okolice... dla fanow imperek polecam tylko musi byc zapewnione "pożądne" zasilanie ... :) W aucie sprawdza sie bardzo dobrze moim zdaniem. Przy duzej głośności cisnienie jest ogromne przy czym bas nie brzmi jako jedno wielkie łuuuu łuuuu ale jest dobrze kontrolowany.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X