Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lanzar max 12 kilka pytań

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lanzar max 12 kilka pytań

witam. kupilem wzmacniacz cp 1502, kable dietz 20mm oraz lanzara max 12. jestem w trakcie konczenia skrzyni i nasuwa mi sie kilka pytan- czy warto wygluszac wnetrze obudowy? i jak mniej wiecej obliczyc jej objetosc? bazowalem na tym projekcie,niestety nie do konca mi sie to udalo:/
    http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...5c920978d698f4
    jesli ktos jest w stanie mi pomoc to niech pisze. z gory dziekuje
    Załączone pliki

Lol....
    Zamieszczone przez igor995
    jak mniej wiecej obliczyc jej objetosc?
    Takiego czegos to bodaj w podstawowce ucza....
    PS> Na oko cos mi sie wydaje ze strojenie duzo za niskie :P

Skomentuj

bardzo dobrze ze uczyli ale nie wszystko sie pamieta. liczylem wys x dl x szer x ale to chyba nie o to chodzi :mrgreen:
      co do strojenia to jak mam to zmienic? nie zabardzo wiem jak sie stroi skrzynie z bass reflexem szczelinowym..

Skomentuj

wzor na objetosc: a*b*c ;]
        skrzynie stroi sie identycznie w obydwu przypadkach, a tak apropo to robisz obudowe a nawet nie wiesz czy bedzie dobra do tego glosnika... ehhh :)

Skomentuj

no i majac wzor V= a*b*H wynika ze 50*38*40 = 70litrow?? no cos chyba za duzo wyszlo z tych obliczen.a co do strojenia to powinienem skrocic scianke wewnatrz skrzyni..?a co z wygluszeniem?cos to da?

Skomentuj

50*38*40 = 70litrow??
            Nono matematyki nie podwazaj :P... nawet ponad 70L.

a co do strojenia to powinienem skrocic scianke wewnatrz skrzyni..?
            Tak ale masz w ogole policzone to strojenie ?

a co z wygluszeniem?cos to da?
            Owszem da. Poszukaj bo na forum jest o wyszluszaniu tyle ze az wstyd ci tu cos wklejac.

Skomentuj

76l wychodzi, zeby zwiekszyc strojenie to musisz skrócić br jak zmniejszyc odwrotnie.
              Poczytaj o winisd, poszukaj w archiwum.
              żal.

Skomentuj

wiem co to winisd, tyle ze dziwnie mi liczby wychodza.skrzynie ktorej znalazlem projekt znalazlem na elektrodzie gdzie zapierali sie ze jest dobry wiec odpuscilem sobie liczenie w jakis programach. kwestia tego, czy ta skrzynia sie nadaje...

Skomentuj

Gdzie wy tam macie 38cm.... ? Ja widze jak juz 30 ;]
                  Na eletrodzie to sami "fachowcy" sa

Skomentuj

Jak mogły ci dziwne liczby wychodzić. Obudowa powinna mieć coś około 50L.
                    Wszystkie parametry są tu
                    http://www.audiodesign.de/downloads/tsp/Lanzar.pdf
                    A na elektrodzie to tak jak kolega wyżej wspomniał wszyscy wszystko wiedzą :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez stein
                      A na elektrodzie to tak jak kolega wyżej wspomniał wszyscy wszystko wiedzą
                      Szczegolnie tamtejsi moderatorzy - penery jakich mało....

Skomentuj

Kolega stein, podal Ci linka do parametrow glosnika, masz tam nawet podane obudowy do tego glosnika wiec nie wiem w czym masz problem ;]

Skomentuj

no trudno,obudowy nie zamierzam zmieniac bo to troche pracochłonne, tym bardziej ze po odliczeniu bass reflexu wyszlo 56 litrow wiec tak zle nie bedzie(mam nadzieje) pozostaje mi tylko odpowiednie jej zestrojenie...

Skomentuj

Czaruję...
                          X