witam wszystkich zakupiłem głośnik sony xplode xs-1237 i nie mam zielonego pojecia skad wziać parametry do obliczenia dla niego tyby br. posze o pomoc z góry dziekuje. :roll:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomocy xplod
Collapse
X
-
a teraz tak mam obliczone all pojemność 75,9l , 24,42 Hz i pokazało mi wymjary z płyty o grubości 18mm: w:46,52 cm , h:72,27 cm , d:29,35cm,, i nie podoba mi sie jedno te d jakas ta obudowa bedzie wąska? za długa czyli h da sie coś z tym zrobic? qurde ciezko było by podac wymjary kwadratu? moze ktos mi podac rysunek tej ze obudowy 75,9l taki ala kwadrat?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Aria teraz tak mam obliczone all pojemność 75,9l , 24,42 Hz i pokazało mi wymjary z płyty
kolejny ktory slepo wiezy w programy...
spokojnie skopiuj ta skrzynke i bedzie OK http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13176
jedynie kat oparcia moze byc inny bo albo jest 75 stopni albo 65
Skomentuj
-
no tak ładna skrzyna ale ja mam głośnik 30cm moc 300w i potrzebyje koło 75,9 litra a ciekawe czy w tej by grał dobrze, juz sam niewjem
[ Dodano: 2009-01-18, 09:52 ]
jeszcze jedno maja byc zachowane litry i srednica i dł br a czy ma jakies znaczenie pochylenie ścianki tylnej? czy mozna ja wygłuszyc wata szklana? a i na której sciance najlepjej mocowac br?
[ Dodano: 2009-01-18, 09:54 ]
to moze ktos pokazał by ala projekt dla mego głośnika bo gubje sie z tymi kształtami itp. sony xplod sx-1237
Skomentuj
-
Ari, jestes w tym zielony i nie mam juz sily tlumaczyc jaki bys popelnil blad wsadzajac ten glosnik w prawie 80 litrow...
poprostu skopiuj ta skrzynke co ci pokazalem
Zamieszczone przez Arimaja byc zachowane litry i srednica i dł br a czy ma jakies znaczenie pochylenie ścianki tylnej?
Zamieszczone przez Ariczy mozna ja wygłuszyc wata szklana?
uzyj watoliny (plastikowa wata) lub przynajmniej gabki
Zamieszczone przez Aria i na której sciance najlepjej mocowac br?
Zamieszczone przez Arito moze ktos pokazał by ala projekt dla mego głośnika
Skomentuj
Skomentuj