witam chiał bym się poradzić was, co do zakupu głośnika basowego do wzmacniacza http://www.megamedia.pl/wzmacniacz-jbl-gto-601.1.php chciał bym się wyrobić w 500zl z góry dzięki za pomoc POZDRAWIAM
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
OMEGA B SEDAN Dużo bassu
Collapse
X
-
Zamieszczone przez KIVLOVPamiętaj przy wyborze głośnika, aby miał 4 ohmy (dwucewkowy np. 2x2ohm)
http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=237&pid=1474
Polecam
Skomentuj
-
on ma 600 rms przy 2 ohm.
http://www.allegro.pl/item535618491_...vmax_12_4.html on ma chyba 2 cewki po 4 ohm.
Jesli ma byc typowe miesko to moze http://www.allegro.pl/item534915222_...l_gw_k_ce.html
Skomentuj
-
OMEGA B SEDAN Dużo bassu
Wielkie dzięki za wszelkie porady. A co do słuchania muzyki na tym głośniku to mogę tylko tyle powiedzieć ze słucham wszystkiego, co posiada dużo bassu w tej chwili mam LANZARA MAX 12 producent twierdzi ze ma 1000watt a RMS 250 < z tego, co pamiętam> jak na razie dzięki i czekam na jeszcze jakieś propozycje chcę mieć po prostu wybór
Skomentuj
-
pamietaj że sedany bardzo trudno nagłośnić i musisz wybrać coś porządnego bo będzie brakować ci bass-u. Jeśli lubisz komercyjne głośniczki to infinity lub hertz jeśli chcesz coś bardziej wyszukanego i na prawdę dobrego to tylko 2xmds08. Głośnik bardzo lekki i bardzo trudny do przeciążenia. Jeśli sam będziesz robić obudowę to robiąc do mds08 będzie robiło ci się bardzo przyjemnie i łatwo gdyż grają one prawie w każdej obudowie. Jeśli nie znasz tego głośnika to poszukaj na forum jest o nim dużo informacji. Na pewno nie będziesz żałować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ghulpamietaj że sedany bardzo trudno nagłośnić i musisz wybrać coś porządnego bo będzie brakować ci bass-u. Jeśli lubisz komercyjne głośniczki to infinity lub hertz jeśli chcesz coś bardziej wyszukanego i na prawdę dobrego to tylko 2xmds08. Głośnik bardzo lekki i bardzo trudny do przeciążenia. Jeśli sam będziesz robić obudowę to robiąc do mds08 będzie robiło ci się bardzo przyjemnie i łatwo gdyż grają one prawie w każdej obudowie. Jeśli nie znasz tego głośnika to poszukaj na forum jest o nim dużo informacji. Na pewno nie będziesz żałować.
Sedan sedanowi nie równy. W jednym zagra 8" w closed w drugim za mało będzie z 2x10. Trzeba by zrobić przymiarkę, żeby stwierdzić, że to auto jest trudne.
I jeszcze jedno... 2x8, 4x8, zejście takie samo.
Dlatego proponuję jakąś 12stkę.
Przykład instalki:
http://www.instalacjecaraudio.pl/sou...mega_1998.html
Widać, że to raczej nie są przypadkowe klocki, a siedzi 1x8cali.
Skomentuj
-
nie chodzi o to że mam go na sprzedaż na prawdę chcę pomóc... mam dużo głośników i mds10 oraz mds12 też mam i jeżeli by chciał ale starałem się poradzić jak najlepiej...nasłuchałem się bardzo dużo sprzętu i wiem że sedan jest drugim co najgorszym do nagłośnienia samochodem pierwszy to cabrio. A prawda jest taka że ludzie nakręcają się na gówna z allegro a później żałują i przychodzą to profesjonalnych zakładów audio i pytają się co się da z tym zrobić. A nie wiem co masz do mds08 np. michał z caraudioreda robi większość zabudów na tym głośników i wszyscy są zadowoleni....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ghulnie chodzi o to że mam go na sprzedaż na prawdę chcę pomóc... mam dużo głośników i mds10 oraz mds12 też mam i jeżeli by chciał ale starałem się poradzić jak najlepiej...nasłuchałem się bardzo dużo sprzętu i wiem że sedan jest drugim co najgorszym do nagłośnienia samochodem pierwszy to cabrio. A prawda jest taka że ludzie nakręcają się na gówna z allegro a później żałują i przychodzą to profesjonalnych zakładów audio i pytają się co się da z tym zrobić. A nie wiem co masz do mds08 np. michał z caraudioreda robi większość zabudów na tym głośników i wszyscy są zadowoleni....
A ci wszyscy to kto? Ty? to zacne forum?
2xMDS+skrzynia z BR.... żal czasu. Wrzucasz jeden porządny sub w closed i gitara.
Jestem za MDS08. Fajny subik. Ale nie jedyny...
I nie chodziło mi o porównanie sedana do cabrio. Tylko sedana do sedana.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ghulzwolnił bo euro poszło w góre tylko dlatego a wszyscy bo czytam również inne fora gdzie. Jeśli jeden porządny to jaki? Podaj model...sam jestem ciekawy...
A te inne fora to elektroda?
A model już podałem. Wystarczy umieć czytać.
Ciekawe co Ty o nim sądzisz?
Michone też podał fajny subik. CV.
Skomentuj
-
nie na tuningforum. A łatwo się domyśleć że przez euro bo qba podwyższył ceny i polink. RE AUDIO? Mocno amerykańskie brzmienie ale czy dadzą rade? Też nie mówię że są złe... I bez docinania bo zaczyna się robić dziwnie na forum. Chciałbym ludzi przekonać do jakiegoś porządnego sprzętu a nie to taniej tandety z allegro
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ghulnie na tuningforum.
Zamieszczone przez ghulA łatwo się domyśleć że przez euro
Zamieszczone przez ghulRE AUDIO? Mocno amerykańskie brzmienie ale czy dadzą rade? Też nie mówię że są złe...
Zamieszczone przez ghulI bez docinania bo zaczyna się robić dziwnie na forum. Chciałbym ludzi przekonać do jakiegoś porządnego sprzętu a nie to taniej tandety z allegro
Skomentuj
-
domyślam się bo wiem jaki jest michał jak nie zapłacisz dobrze za mds08 u niego to zapomnij...zrobił się jakiś dziwny i olewa małostkowych klientów. Re audio da radę ale po 1. przekracza budżet (wystarczy umieć czytać) 2. nie słuchałem akurat tego modelu REAUDIO dlatego polecilem mds08 bo polecam tylko to czego słuchałem sam. A to że prędzej zobaczę mds niż re audio to tylko dlatego ze 98% tych głośników na allegro ja sprzedałem i sprzedaje je nadal na allegro możesz sprawdzić....
Skomentuj
-
Żal mi Ciebie naprawdę.
Ale lecimy.
Zamieszczone przez ghuldomyślam się bo wiem jaki jest michał jak nie zapłacisz dobrze za mds08 u niego to zapomnij...zrobił się jakiś dziwny i olewa małostkowych klientów.
Jakoś nie zostawiam u Niego grubej kasy, a nigdy nie odmówił czy to pomocy czy wsparcia. No ale może to zależy od klienta a nie od sprzedającego?
Głupoty gadasz, nic nie wiesz, a obrażasz ludzi. Zastanów się czasem.Zamieszczone przez ghulRe audio da radę ale po 1. przekracza budżet (wystarczy umieć czytać) 2. nie słuchałem akurat tego modelu REAUDIO dlatego polecilem mds08 bo polecam tylko to czego słuchałem sam
A słuchałeś chociaż tego CV?
Bo jak na razie wychodzi na to, że słyszałeś tylko MDS08 bo nic innego nie potrafisz polecić.
Zamieszczone przez ghulA to że prędzej zobaczę mds niż re audio to tylko dlatego ze 98% tych głośników na allegro ja sprzedałem i sprzedaje je nadal na allegro możesz sprawdzić....
Wiesz co, zero obiektywizmu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcy$Ciekawa wiadomość. Ty chyba Michała nie znasz.
Jakoś nie zostawiam u Niego grubej kasy, a nigdy nie odmówił czy to pomocy czy wsparcia. No ale może to zależy od klienta a nie od sprzedającego?Głupoty gadasz, nic nie wiesz, a obrażasz ludzi. Zastanów się czasem.
Zamieszczone przez Marcy$Tak przekracza. Ale zamówić skrzynię do 2xmds08 w br to wyjdzie na zero.
A słuchałeś chociaż tego CV?
Bo jak na razie wychodzi na to, że słyszałeś tylko MDS08 bo nic innego nie potrafisz polecić.
Zamieszczone przez Marcy$Czyli sprzedajesz "tandety z allegro" ?
Wiesz co, zero obiektywizmu.
Skomentuj
Skomentuj