Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MDS06+TN25mkII+el.zwrotnicy 700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDS06+TN25mkII+el.zwrotnicy 700zł

Witam. Co jest wart w/w zestaw.
    Dopiero zaczynam zabawę z poważnym car audio. Słucham różnej muzyki od hitów radiowych po dance, czarne brzmienia aż po disco polo (z tęsknoty za ojczyzną) (proszę się nie śmiać).
    Od głośników oczekuję żeby miały dobry wykop, realistyczne wokale (często słucham góralskiej muzyki w stylu baciarów)oraz nie kłującą góre. Lubie szybki i kontrolowany bas.
    Mój sprzęt w tej chwili to pozostałości z poprzedniego auta czyli sub na ravemaster bsw 104II pędzony infinity 202a oraz jakieś radio panasonic.
    Obecne auto to mondeo mk2. Całą zabawę będe zaczynał za kilka tygodni . drzwi będą klejone stp a podłoga i bagażnik zwykłą matą.
    Zastanawiam się także nad dego po650 ale to już 150 zł drożej. Co polecacie dla mnie w tej cenie.
    Przez parę miesięcy aż do zakupu wzmaka bedzie to grać pod radiem.
    Czasami z konieczności zabrania większej ilości bagażu muszę wymontowywać suba więc ważne jest aby głośniki dawały sobie radę same.
    Sprzęt bedzie sukcesywnie udoskonalany wiec szukam czegoś przyszłościowego.
    ew jakby ktoś miał do sprzedania jakiś zestaw z używek mniejwięcej w tych pieniądzach to proszę o kontakt.
    Pozdrawiam

Zdajesz sobie sprawę, że MDS06 to wybitnie nietypowa 6"? Średnica zewnętrzna to bodajże 180mm.

Jeśli zapewnisz MDS'om odpowiedni montaż(stabilny + konkretnie wytłumione drzwi - nie soundal'em) to myślę, że warto. Pod samym radiem te głośniki mogą zagrać bardzo słabo, ale jak je odpowiednio wykarmisz to są w stanie zatrząść nogawkami....

.... od krótkich spodenek :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
      od samym radiem te głośniki mogą zagrać bardzo słabo,
      ten MDS pod radio to gruba pomyłka i nonsens, do radia są lepsze głośniki od intertechnika:P

[ Dodano: 2009-01-27, 18:53 ]
      http://intertechnik.com/index.html/J...l?detail=47990 nad tymi myślałeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        Bardzo fajne głośniki. Z tego co wiem, to na nich bazuje Helix P206 oraz Pro Simplex.
        Łatwo nakarmić, łatwo zamontować.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          ten MDS pod radio to gruba pomyłka i nonsens, do radia są lepsze głośniki od intertechnika:P
          Owszem, ale uwzględniłem też to:
          Zamieszczone przez adam
          Przez parę miesięcy aż do zakupu wzmaka bedzie to grać pod radiem.
          A więc za jakiś czas dojdzie wzmacniacz. W tym momencie warto zastanowić się nad czymś co ma ponad 100W RMS (np. jakaś konkretna 4-ro kanałówka typu alpine MRV-F300 lub wyższa), wtedy dopiero IT będzie w stanie pokazać co potrafi.
          Moim zdaniem lepiej kupić teraz lepsze klocki i "pomęczyć" się jakiś czas, a przy kolejnym przypływie gotówki dokupić wzmacniacz. Jeśli ktoś nie ma kasy to jest to najlepsza opcja, szkoda, że niewiele osób woli takie rozwiązanie, a zamiast tego wybierają opcję helix dark blue + wzmacniacz + wygłuszenie na raz (a jeszcze fajnie by było jakby subwoofer był w cenie).

Łatwo nakarmić, łatwo zamontować.
          To fakt, ale jakoś nie bardzo widzę tego sprzętu przy chęci mocniejszego pogrania. Mam helixy h236(h206 + H1) i brzmieniowo wg mnie wypadają bardzo dobrze, nie brakuje mi tak średnicy jak np. w przypadku R6A, ale znowu brakuje takiego "mięcha" jakim są w stanie "rzucić" R6A, a więc co kto lubi.
          Moim zdaniem MDS06 może być dobrą opcją i powinien całkiem nieźle zgrać się z BSW.

Skomentuj

cursor, coś za coś:) MDS06 to bardzo fajny woofer, ale wymaga dużo pracy:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
              ale wymaga dużo pracy:)
              I wiedzy, potrzebnej do poprawnego montażu :wink:

Skomentuj

To ma być system przyszłościowy tak żebym nie musiał za pół roku go zmieniać.
                Chcę dobrze zacząć więc nie kupię głośników pod radio tylko dlatego że w tej chwili nie mam wzmaka, a jak mam kupić jakieś g***o to wole wogóle nie kupować. Wzmak będzie na 100% i to mogę zrobić w każdej chwili tylko dla uspokojenia mojej drugiej połówki wolę to rozłożyć w czasie. Za samo wygłuszenie łącznie z wyciszeniem mondka wyjdzie ponad 1000 zł. Do tego muszę pociągnąć leprze kable zasilające bo obecne 20mm2 nie rokują dobrze na przyszłość.
                Co do rozmiarów głośnika to wiem że cięzko upchać go w drzwi i jak trzeba będzie to się zrobi panele i wypuści głośniki na zewnątrz. Pracuję w szwecji i czasu mam dużo popołudniami i sprzęt odpowiedni też jest więc mogę rzeźbić.

Wie może ktoś jak grają wyskotonówki z tego zestawu?
                Jak może być ze średnicą??

Skomentuj

co do drzwi w mondeo mkII to tam siedza glosniki 5x7 i raczej nie powinno byc problemu z panelem do srednicy 18cm. Podłoge i bagażnik bym odpuscił bo wg mnie wyciszenie standardowe jast bardzo dobre.

Brat ma mkII 1.8td i jest bardzo cicho. Lepiej zainwestuj w porzadne wyciszenie i zrobienie drzwi.

Skomentuj

Zależy do czego porównujemy czy jest cichy czy nie.
                    Takie mam wrażenie że w escorcie mniej słychać silnik.
                    I tak żeby kable położyć dobrze muszę ściągąć wykładzinę więc nie widze problemu żeby wyciszyć dodatkowo od razu

Skomentuj

wyciszenie podlogi nie zagluszy Ci silnika... Np w moim rover'ku jest duzo glosniej, w focusie ojca tez. Aby wyciszyc silnik to 1. wyciszenie maski 2. wyciszenie sciany grodziowej.

Nie wiem co rozumiesz przez pojecie "zwykła mata" bo jesli mowisz o bitumicznej app to tam z 3 metry kwadratowe czyli jakies 12 mat + bagaznik 4-6 mat. Jesli nie przeszkadza Ci dodatkowe 20 kilo wagi auta to ok :)

Skomentuj

to czy ścianę grodziową bede ruszał to wyjdzie w "praniu". Jak nie będzie dużo kombinowania ze ściągnieciem deski to to zrobie.
                        Wiem ile to wszystko waży więc pomijam ten fakt.
                        Wszystko się okaże jak ściągnę wykładzinę

[ Dodano: 2009-01-27, 23:39 ]
                        Zamieszczone przez michone
                        wyciszenie podlogi nie zagluszy Ci silnika... Np w moim rover'ku jest duzo glosniej, w focusie ojca tez. Aby wyciszyc silnik to 1. wyciszenie maski 2. wyciszenie sciany grodziowej.

Nie wiem co rozumiesz przez pojecie "zwykła mata" bo jesli mowisz o bitumicznej app to tam z 3 metry kwadratowe czyli jakies 12 mat + bagaznik 4-6 mat. Jesli nie przeszkadza Ci dodatkowe 20 kilo wagi auta to ok :)
                        Może diesel ma leprze wyciszenie silnika.
                        A moze to dlatego że często poruszam sie w przedziale między 5 a 6,5 tyś obr/min

Skomentuj

piszesz że lubisz szybki kontrolowany bass mds06 doskonale się do tego nada. Nie zgadzam się troszkę z poprzednikami że pod radiem będą z nim problemy bo to bardzo lekki głośnik i nie trudno go wprawić w ruch(chociaż to tylko moja opinia). MDS06 dobrze gra w zamknietej obudowie więc jak masz możliwość zamknij go bass będzie bardziej kontrolowany ale wtedy to na prawdę będziesz potrzebował wzmacniacza bo tu już samo radyjko nie da rady i jak to napisał cursor zatrzęsie nogawkami. A wysokotonówki w tej cenie na prawdę przyjemne nie kują w uszy jak hertze...

Skomentuj

Zamieszczone przez ghul
                            piszesz że lubisz szybki kontrolowany bass mds06 doskonale się do tego nada. Nie zgadzam się troszkę z poprzednikami że pod radiem będą z nim problemy bo to bardzo lekki głośnik i nie trudno go wprawić w ruch(chociaż to tylko moja opinia). MDS06 dobrze gra w zamknietej obudowie więc jak masz możliwość zamknij go bass będzie bardziej kontrolowany ale wtedy to na prawdę będziesz potrzebował wzmacniacza bo tu już samo radyjko nie da rady i jak to napisał cursor zatrzęsie nogawkami. A wysokotonówki w tej cenie na prawdę przyjemne nie kują w uszy jak hertze...
                            Hertze są ostre, ze względu na brak zwrotki. To wsio zależy od tego co się z nimi zrobi. Tak samo z IT>
                            Ja bym się nie decydował na ten zestaw. Czy te elementy się nadadzą? Może warto mds06 + jakiś inny tweeter.

Skomentuj

tylko że tam mam zwrotkę prawie gotową. Szczerze to zielony jestem w sprawach projektowania zwrotnicy

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item537673431_...zwrotnicy.html

Mówisz o tym prawda? wiesz... ani oni auta nie znają, ani sprzętu z jakim to ma grać. Może elementy niezłe, ale same z siebie nie zagrają.

Skomentuj

to według Ciebie każdy nowy zestaw ze zwrotką dedykowaną jest do niczego. Do wszystkich głośników w różnych aplikacjach (samochodach) zwrotki trzeba robić nowe??

Skomentuj

Tak nie można powiedzieć, że do niczego
                                    Kupując gotowy zestaw np DLS R6A, Helix P236 to producent dostarcza zwrotkę gotową do tych głośników.

A zestaw IT z tymi głośnikami nie było. Teraz pytanie, czy te elementy są dobrze dobrane, czy przypadkowo. To, że są z firmy Intertechnik, nie oznacza, że mają odpowiednie wartości.

Idąc tym tropem... można kupić same głośniki, troszkę dołożyć i dać auto do strojenia w profi firmie. Idąc dalej, można wybrać inne tweetery i też to zestroić:)

Cały czas próbuję zostać przy mds06 bo to fajne głośniczki

Skomentuj

ew aktywnie zestroić ale o tym tez pojęcia nie mam specjalnego a przede wszystkim radia odpowiedniego

Skomentuj

9855 i można się bawić :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X