Mam zamiar zrobić subwoofer na GDN 30/120/1 do auta. Słucham głównie rocka, czasem jakiejś muzyki klubowej etc. Autko to Ford Puma, z obliczeniami poszedłem na łatwiznę, czyli winISD. Paczka wyszła 70 litrów, strojenie 35Hz. Będzie on zasilany przez 100W wzmacniacz firmy Peyning (czy jakoś tak się ona nazywa) a źródło sygnału to JVC KD-SH1000. Co sądzicie o takiej paczce :?: Zagra to ładnie :?: Będzie schodziło nisko z basem :?: Chodzi mi głównie o dzwięk basu w kawałkach z płyty "Dżem w operze" czy "KSU Akustycznie" żeby był odgrywany z w miarę wiernością. Obecnie mam jakiegoś subka którego dostałem, to praktycznie takiej muzyki nie da sie słuchać - dźwięk rozmyty i w ogóle masakra... Nadaje sie conajwyżej do umcyków i innych utworów "klubowych" :sad:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDN 30/120/1 jako subek w aucie :)
Collapse
X
-
w samochodzie nie musisz miec tak duzej skrzyni jak w domu. roznicy i tak juz nie uslyszysz bo w samochodzie niski bas jest inaczej produkowany...
ok 50 litrow starczy
no ale problem tutaj jest w innej kwesti - wzmacniacz
jako ze glosnik jest 8Ω to nawet jezeli ten wzmacniacz ma naprawde 100W to przy tym glosniku poda mu jedynie 50W
tak wiec musialbys poszukac czegos duzo mocniejszego
-
w samochodzie niski bas jest inaczej produkowany...
Ogolnie glosnik do auta nie nadaje sie zupelnie...
Jeśli chodzi o impedancje głośnika - byłem u naszego dystrybutora Tonsila i nie ma problemu z wersją 4Ohm. Pozatym, 50W w aucie raczej w zupełności wystarczy :razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserWg mnie wozenie pralki w bagazniku mija sie z celem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomcioA mógłbyś wyjaśnić jak sie odbywa ta "produkcja" basu Nie ukrywam że temat mnie ciekawi od strony technicznej
w uproszczeniu mowiac
w pokoju zeby uslyszec niski bas potrzebujesz przestrzeni zeby "zmiescila sie" fala o danej dlugosci.
w samochodzie niski bas uzyskiwany jest cisnieniowo - czyli liczy sie ile powietrza przesunie glosnik
Zamieszczone przez tomcioAd. 3 - To jakiś problem Czy chodzi Ci jedynie o wilgoćZamieszczone przez pegelmesserja bym nawet zaryzykowal 40-45 litrów
Skomentuj
Skomentuj