Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanio... glośno... mobilnie...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanio... glośno... mobilnie...

A wiec do rzeczy:
    mam zamówienie na niskobudżetowe ca (opel zafira), w skład którego ma wejsć zakup:
    głośników na przód (same kick basy - za wysokie będą robić te tanie missiony), głośnik do suba no i oczywiście wzmak + kable.

Drzwi przednie nie będą wytłumione, sub ma być w miare mobilny (częste wyciąganie) gdyż sąsiad dla którego będzie sprzęt robi meble na zamówienie i często przewozi płyty laminowane itp. Całość ma grać "głośno i zajebiście" - cytat sąsiada :P

Sub ilościowo ma dorównać bsw II 12", każda muzyka - hity na czasie itp:), budżet jest jeszcze nie określony ale będzie... mały... (myślę, że ok 500zł - wzmak + kable + głośniki), jako jednostka sterująca będzie niestety radio Sony - jakiś wyższy model, nie spojrzałem dokładnie

Jakieś propozycje?

Na allegro wisi Philips DAP650, warto go przypilnować
    Co do suba, to na alledrogo wisi emenince poniżej 100zł, nie dorówna natężeniem BSW, ale brzmienie będzie podobne.
    Co do głośników na przód to może GMS 960(150zł nowy).

Skomentuj

Re: Tanio... glośno... mobilnie...

Zamieszczone przez Maxi

Drzwi przednie nie będą wytłumione :/
      Tochę porażka dla możliwości jakich kolwiek głośników.

Zamieszczone przez Maxi

Całość ma grać "głośno i zajebiście" - cytat sąsiada :P
      ==>>
      ale będzie... małť (myślę, że ok 500zł - wzmak + kable + głośniki),
      Jak dla mnie trochę mission impossible :)
      Ale może coś by zrobił nieraz są ciekawe 15" za grosze, Rf, Earthquake trzeba trochę poszukać. Propozycja wzmaka dobra, popatrz w inne był tanio esx są często tanie hifonics-y kenwood ps może sony xm 10020 itp. Na przód powiedział bym powerbass, ale za rzadko są i jescze drogo może tak hertz...
      Tylko przód pod samo radio ??

Zamieszczone przez Maxi
      jako jednostka sterująca będzie niestety radio Sony - jakiś wyższy model, nie spojrzałem dokładnie
      Czego niestety ?? Znam 3 wysokie modele sonego (wysokie).
      Dowiedz się co to za model bo może te 500 zł nie jest przesadzone :) i więcej nie ma co bo właścisiel nie poczuje różnicy, wtedy kupił bym jeszcze tańszy przód i w tył zainwestował( trochę głupie podejście, ale niektórych przekonuje).

[ Dodano: 2009-03-25, 07:46 ]
      [quote="Maxi"]

Skomentuj

Tochę porażka dla możliwości jakich kolwiek głośników.
        Zdaje sobie z tego sprawe, nie jestem laikiem
        Zamieszczone przez skwaromir
        Na przód powiedział bym powerbass, ale za rzadko są i jescze drogo może tak hertz...
        Na pb na pewno nie starczy kasy, poza tym do niewytlumionych drzwi troche ich szkoda...
        Myslalem troche nad arx czy cos w tym stylu... generalnie sasiad lubi duzo ostrcyh wysokich, nei wiem czy mu te missiony podejda, jak nie to moze faktycznie kupie jakies hertze...
        15" do suba odpada ze wzgledu na wielkosc pudla itp...
        cursor, ta 10" ciekawa ale moze byc kiepsko ilosciowo... sasiad mimo iz ma juz swoj wiek gada troche "dresiarsko"...

Skomentuj

15 cali ? Litości ;]
          Ciężko będzie cokolwiek większego niż 10' wrzucić , głównie ze względu na kase - z takim budżetem nie ma szans na wzmak który 12 cali napędzi.
          No chyba że jakiś mega budżet 4ch, który w 2 mostkach miałby napędzać dwie 10'.
          W wakacje miałem w samochodzie stxa 12' estradowego i spisywał się bardzo interesująco, szczególnie że napęd był symboliczny - okolice 100w. To chyba jedyna 12 którą da się napędzić małą mocą i która zagra przy tym naprawdę ciekawie. Dresy lubią kopanie, a ten 12 kopie jak szalony
          Niestety trzeba ponieść koszt wyrażony w litrach... To nie hertz który w 30l zagra ;]

Skomentuj

Buda za duza nie moze byc, takze 15" odpada na pewno ;]
            Estradowka stxa tez sporo litrow by miala...

Co myslicie o wzmaku: http://allegro.pl/item600636816_rave...ek_mosfet.html
            Cena dosc przystepna moc pewnie zblizona do cp hpb 602

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
              Estradowka stxa tez sporo litrow by miala...
              40 około, skrajnie 35, ale to ostateczność, choć patrząc bardziej wizualnie na litry to nie ma tragedii, przecież buda o litrażu 2 razy większym ma tylko o 25% większy każdy wymiar od wyjściowej, jakby się pobawić i dobre miejsce w bagażniku znaleźć , nie mówiąc już o włóknie szklanym, to można to sensownie zrobić.
              Zamieszczone przez Maxi
              Co myslicie o wzmaku: http://allegro.pl/item600...tek_mosfet.html
              Cena dosc przystepna moc pewnie zblizona do cp hpb 602
              nawet go mam :)ale nie miałem czasu testować niestety.
              Może w przyszłym tygodniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez skwaromir
                Na przód powiedział bym powerbass, ale za rzadko są i jescze drogo może tak hertz...
                ja po odsluchach pb sie troszke rozczarowalem... mialo grac pod radiem bez suba, wiekszosc pisala ze lepiej dolozyc na pb, a okazalo sie ze glosniki toyoty dziesiecioletnie lepiej sobie radza na basie jak te pb ktore pod radiem nic basu nie maja.. niestety zestaw mnie rozczarowal na minus..

Skomentuj

Maxi, mam XCA1200 i nawet sobie dawał radę w Audi 80 B4 sedan. Napędzał najpierw budżetową 12" Conrad Audio, a potem 2 MDS08. Jakby co, to oddam za 130 + wysyłka

Skomentuj

UKA, 4 kanaly nie potrzebne, wzmak ma byc tylko na suba... i chyba lepszym rozwiazaniem bedzie ten co podalem w linku... co myslicie? Kurde z tanszych uzywek nic ciekawego nie ma na allegro :/

Skomentuj

Maxi, to co za problem 2 suby wrzucić ?

Skomentuj

koszta.... miejce w bagazniku...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                          UKA, 4 kanaly nie potrzebne, wzmak ma byc tylko na suba... i chyba lepszym rozwiazaniem bedzie ten co podalem w linku... co myslicie? Kurde z tanszych uzywek nic ciekawego nie ma na allegro :/
                          Nie lepiej w tej samej cenie zasilić również przód?

Skomentuj

No i uka sprzedal bsw a wzialbym go od niego...
                            Teraz pytanie jak sprawdzi sie hertz es300 w szybszej muzie typu trance itp...
                            Ma ktos jakies info na temat glosnika mivoc law 3064?

Dzisiaj chce pozamawiac wzmaka, kable i glosnik dlatego oczekuje szybkiej odp :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                              Teraz pytanie jak sprawdzi sie hertz es300 w szybszej muzie typu trance itp...
                              jak dobrą budę zrobisz i zestroisz wyżej niż chce producent to ujdzie, ale jakieś specjalnej rewelki nie ma.

Skomentuj

A jak ilosciowo ma sie es300 do bsw II?
                                Moze glupie pytanie ale chce zeby klient byl zadowolony

Skomentuj

to zależy od upodobań,nie ma parametru "jakość" :)
                                  BSW jest szybszy, ale primo - nie ma zejścia jak hertz, secundo - nie zagra w tak małej budzie, tertio - BSW wydaje mi się być nieco nijaki, nie w sensie neutralny ,ale właśnie nijaki, ani nie ma specjalnego wykopu , ani zejścia...

Skomentuj

W sumie moglbym wziasc tego mivoca law 3064, tylko chyba nikt go wczesniej nie mial...
                                    Wstrzymam sie z wyborem do jutra, az dostane t/s od niego i jakies zdj..
                                    Mam nadzieje ze ten raveland co ma slusarczyk na aukcjach "pociagnie" jakos 12"

[ Dodano: 2009-04-08, 17:14 ]
                                    Dobra bede miec hertza, teraz pytanie czy wzmak da rade:>

Skomentuj

jako ze "dodano" nie odswieza tematu na liscie nieczytanych to wpisuję sie tu. ;-)

Skomentuj

no i zakup zrobiony, niedlugo buda...

Pozostala kwestia przodu...
                                        Cos maksymalnie taniego pod radio- ma grac lepiej od zestawu fabrycznego, dzis tych "przodow" sluchalem no i wg mnie kicha totalna... jak bede kladl kable do wzmaka to zobacze co tam za glosniki dokladnie sa, poki co czekam na jakies propozycje...

Skomentuj

Czaruję...