Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CA w Golfie III

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CA w Golfie III

Witam ! Zakupiłem ostatnio Golfa III w 5 drzwiach - rok 95.

Oryginalny sprzęt to radio VW Alpha i 2 głośniki na podszybiu. Na sprzęt sporo kasy nie mam niestety ( 3 klasa liceum ). Z powodu kosztów to także silnik SDI. Ale nie to się tu rozchodzi. Chcę jak najtańszym kosztem zrobić "w miarę" grający sprzęt. Mam już gotowy sub na STX 22 w cl ( kilka tematów niżej stawiałem pytania o niego ).
    Od razu mówię co zamierzam - radio CD/MP3 jakaś używka itd., głośniki w podszybiu zostają tylko je wymieniam na coś innego i do bagażnika subwoofer. Interesować mnie będą dolne i średnie rejestry głośności. Rozbębniać samochodem to nie musi.

1. Jakie dokładnie głośniki są zamontowane w desce rozdzielczej owego Golfa ? ( średnica, wcisk czy śruby, ile śrub ).
    2. Jak się dokładnie do nich najprościej dostać i zdemontować ? ( dobrze by było jakby były zdjęcia )
    3. Na te pytanie proszę patrzeć z przymkniętym okiem, ponieważ tematy CA są mi mało wiele znane - Czy mogę tylne kanały w kostce ISO zmostkować i do tego podłączyć subwoofer ? ( wzmacniacza nie zamierzam montować, głośników tylnych także nie ). Znajomy tak zrobił i narazie nic złego się nie dzieje. Lecz wolę się Was zapytać.

Wiem, że dla wielu może się to wydać niedorzeczne co chcę zrobić, ale z braku laku to i taki dobry sprzęt i czasem warto zrobić takie przedsięwzięcie aniżeli jeździć na starym radiu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Serdecznie

Zacznij od przeczytania Car Audio FAQ, który jest w przyklejonym wątku na górze strony.

Skomentuj

Dobrze. Pomysł nr. 3 odpada. Wzmacniacz musi być. Ale pierwsze 2 pytania są aktualne.

Skomentuj

Pierwsze dwa też odpadają. Bo jeśli ""w miarę" grający" to nie w podszybiu.
        Zamiast suba, bo skoro "Rozbębniać samochodem to nie musi" to można z niego zrezygnować.

Zestaw na przód+wzmacniacz 2kanałowy. Dobrze wygłuszone drzwi, głośniki na dystans.

Skomentuj

http://www.audiotuning.pl/car-audio,golf_3.html

panele :
          http://www.powe.com.pl/product_info....roducts_id/204

drzwi wycisz mata dekarska.

Glosniki to kup tesle arx 165 i zasilisz ja radiem, na gore mozesz dac missiona. Wszystko bedzie pasowac do tego stxa :P.

Calosc to ok 200zl.

Skomentuj

Sony CDX-GT200 zakupioe ( 165 zł ). Narazie zostawiam głośniki na podszybiu, w drzwi zastosuję ARX 165 i na koniec jakiś wzmacniacz i sub.

TYLKO TERAZ NAJWAŻNIEJSZE PYTANIE :

GDZIE I JAK NAJTANIEJ DOSTAĆ 2 SZT. ARX 165 4 Ω ? ? ? ?

Niech ktoś pomoże, bo już empire chyba nie istnieje a nawet cena nie ma podanej na stronie :(

Skomentuj

Czaruję...
            X