Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana fabrycznego nagłośnienia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana fabrycznego nagłośnienia

Zamierzam zmienić oryginalne audio hi-fi w bmw e34(przód 3drogi,tył 2drogi)
    Z tyłu i suba chce całkowicie zrezygnować
    Teraz mam dylemat, bo chciałbym pozostać przy trójdrożnym przodzie na powiedzmy średnim poziomie,ale widzę że gotowe zestawy zaczynają się od 1000zł
    "Nowe klocki" jakie posiadam to:
    -wzmacniacz Next Q22 może ktoś o nim coś słyszał lub wypowie się na podstawie linku
    http://ampguts.realmofexcursion.com/Next_Q22/
    -radyjko Becker Indianapolis,przy nim na pewno zostaje.
    -wooferki z zestawu Tonsil speed 1700,to akurat nówki,które chciałbym użyć do skompletowania reszty zestawu trójdrożnego.
    Zastanawiam sie jaki średniak i tweeter dobrać,no i jeszcze zwrotnice
    Liczę na pomoc

A jak chcesz to ciąć, pasywnie? Masz możliwość zrobienia zwrotnic?

Poszukaj namiarów na audiomaniak w gliwicach. Po 16:00 często szef jest w sklepie, myślę, że dużo doradzi, a przede wszystkim jest w stanie wykonać odpowiednie zwrotnice.

Nie napisałeś najważniejszego, jakie brzmienie preferujesz i do jakiej ma to być muzyki.

Ja sugerowałbym jednak przy takim sprzęcie pójść w 2 drogi, będzie to tańsze i łatwiejsze rozwiązanie.

Jako tweeter z czystym sumieniem mogę polecić Helix P1:
    http://www.allegro.pl/item613528321_..._sklep_fv.html
    Łagodny tweeter o przyjemnym brzmieniu(ja bym je nazwał nieco "szorstkie"). Nie kłuje w uszy

Skomentuj

Ja sugerowałbym jednak przy takim sprzęcie pójść w 2 drogi, będzie to tańsze i łatwiejsze rozwiązanie.
      na pewno łatwiej, ale tak sie przyzwyczaiłem do 3 drożnych,że czegoś mi brakuje w 2drogach

Nie napisałeś najważniejszego, jakie brzmienie preferujesz i do jakiej ma to być muzyki
      głównie słucham rocka U2,Rammstein,Depeche Mode,troche muzy filmowej
      brzmienie szczegółowe,neutralne,dynamiczne,moge powiedzieć że brzmienie Beckera mi bardzo odpowiada

Zwrotnic sam, nie jestem w stanie zrobić

Skomentuj

Zamieszczone przez slaw369
        na pewno łatwiej, ale tak sie przyzwyczaiłem do 3 drożnych,że czegoś mi brakuje w 2drogach
        Dobry tweeter stosunkowo nisko cięty w połączeniu z dobrym wooferem może zadziwić, gwarantuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          Dobry tweeter stosunkowo nisko cięty w połączeniu z dobrym wooferem może zadziwić, gwarantuje.
          Szczególnie jeśli się porównuje fabryczny system do dobrego 2waya...
          Za tą kasę to wyjdzie może niezły 2way. 3way... marne szanse.

Skomentuj

Nie wiem czy cię to zainteresuje.
            Kumpel ma aktualnie u siebie zrobiony podział aktywny, co za tym idzie można na bieżąco bawić się ustawieniami takimi jak cięcie czy głośność tweetera względem woofera.

Masz wprawdzie kawałek do mnie, ale może warto przebębnić te 140km w jedną stronę i posłuchać kilku rozwiązań i wiedzieć czego się szuka.
            Kumpel ma zestaw phase evolution CFS 165.25
            U mnie leży i czeka na montaż zestaw helix h236(tweeter h1 to prawdopodobnie to samo co wspomniany p1). Mam też woofery R6A i tweetery rs audio t25 pro.

Skomentuj

Cursor dziękuje za zaproszenie,na pewno warto byłoby podjechać,ale u mnie bardzo kiepsko z czasem przynajmniej do wakacji.
              Narazie pokręce sie po okolicy żeby odsłuchać i porównać pare zestawów,
              i przygotuje drzwi pod głośniki

Skomentuj

Czaruję...
              X