Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio Samochodowe do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio Samochodowe do 200zł

Witam,
    Właśnie przymierzam się do zakupu nowego radia do samochodu, gdyż całe audio jest już zrobione i to jedyny element który przydałoby się wymienić.

Oto czego oczekuję od nowego radia:
    1. CD/CDRW (Nie musi być żadnych Mpshitów i innych magicznych udziwnień)
    2. Ładnie odtwarzane dźwięki.
    3. Ażeby radio nie gubiło stacji.
    Mile widziane:
    1. Wyjście niskopoziomowe (oprócz 4 wyjść ze wzmacniacza, chciałbym alby były wyjścia niskie dzięki któremu łatwiej byłoby mi połączyć radio ze wzmacniaczem własnej konstrukcji)
    2. Wejście Liniowe (czy to z przodu czy też z tyłu radia, abym mógł podłączyć przykładowo laptopa)
    3. Pilot (żeby pasażer też mógł owe radio obsługiwać)

Znajdzie się coś do tej ceny ?
    Oczywiście te trzy dodatkowe rzeczy nie są mi nie zbędne, ale wolałbym żeby były, ale nie chciał bym przez nie tracić na jakości np odtwarzacza CD czy Radia.

Póki co upatrzyłem radio:
    Pioneer DEH-1000E

To
    Zamieszczone przez Bullseye
    Pioneer DEH-1000E
    i to:
    2. Ładnie odtwarzane dźwięki.
    Jakoś do siebie nie pasuje

Lepiej szukaj w używce kenwooda KDC-w3044, w354 itp.
    Jedynie 3037 nie ma wyjście liniowego.

Z tym:
    3. Pilot (żeby pasażer też mógł owe radio obsługiwać)
    Przy takim budżecie może być problem

Skomentuj

Mam w aucie Radio z pilotem co prawda na kasety, wiec myślałem że owy pilot to nic nadzwyczajnego jak myszka przy komputerze :)

kenwooda KDC-w3044, posiada MP3 a mi jest zupelnie zbedne, dlatego zaznaczylem ze tylko CD/CDRW bo pewnie dzieki temu i cena bedzie mniejsza.

Skomentuj

A może Clarion ARX 7375 + zmieniarka na 6 płyt?
        Przekroczy trochę budżet, ale jakość dźwięku będzie znacznie wyższym poziomie niż wpomniany pioneer i kenwood

Skomentuj

Przepraszam, że wtrące się w temat, ale czy radia Clarion są godne polecenia jako firma? Bo słyszałem, że nie są to dobre radia .. Pioneer, JVC, Kenwood podobno są lepsze ...

A co z radiami SONY? Np. seria XPLOD, od jednych słyszałem, że świetne, od drugich, że lipa :P

Skomentuj

cudny90, nie ma co oceniać firm, a jedynie konkretne modele.
            Zamieszczone przez cudny90
            A co z radiami SONY? Np. seria XPLOD, od jednych słyszałem, że świetne, od drugich, że lipa :P
            nie wiem co to za pierwsi

Skomentuj

Przepraszam, że wtrące się w temat, ale czy radia Clarion są godne polecenia jako firma? Bo słyszałem, że nie są to dobre radia .. Pioneer, JVC, Kenwood podobno są lepsze ...
              Wszystko rozbija się o konkretne modele.

Wspomniany 7375 to najwyższy kaseciak z wbudowaną końcówkę z bardzo starej serii.
              Jego odpowiednikiem z cd jest DRX8375. Najwyższy deck w tamtym okresie to cieszący się uznaniem do teraz DRX 9375R(3 pary wyjść RCA, wyjście optyczne, możliwość współpracy z procesorem).

W przypadku nowych to z najtańszych najlepiej wypada jvc i kenwood. Pioneer to chyba tylko p77 i p88, reszta to żadna rewelacja.
              Każda firma ma swoje lepsze i gorsze modele. W przypadku clariona z mp3 grać zaczynją dopiero serie 7xx w górę(np. 778, 788, 948 czy 958)

[ Dodano: 2009-04-23, 15:06 ]
              A co z radiami SONY? Np. seria XPLOD, od jednych słyszałem, że świetne, od drugich, że lipa
              Wszystko co ma znaczek xplod to tandeta, tak samo ma się to do wzmacniaczy, jak i radi.

Skomentuj

polecam alpine 7915. zero bajerów, ale za to gra.

Skomentuj

Jak juz wspomniałem mam kaseciaka do ktorego moglbym zakupic zmieniarke i juz, ale chce isc z duchem czasu (no moze nie do konca:) ) i chcialbym aby zamiast kasety bylo CD.

Skomentuj

A zmieniarka to nie krok do przodu?

Mam podobne rozwiązanie tylko w radiu jest nosnik MD

takie rozwiązanie sprawdza mi się od wielu lat

Skomentuj

nie mialem zamiaru nigdy kupowac zmieniarki az do czasu kiedy pare dni temu sam sie nia bawilem (tzn nie sam, to UKAsza sprzet :P)
                      Bullseye, mozesz zamiast zwyklej zmieniarki podlaczyc nowszy zamiennik na mp3

Skomentuj

Żadnego MP3 nie chcę, gdybym chciał są przecież kasety z wejściem liniowym ale jaki to ma sens? Chyba tylko pogorszenie i tak nie idealnego już odsłuchu w aucie.
                        Wiec wszystko co ma jakieś MPsity, WMsyfy czy inne wynalazki jak BlueTooth czy USb odpadają bo nie chce i już.

Zmieniarka jest rozwiązaniem ale niezbyt dobrym, dlatemu proszę o tanie radio z CD :)

Skomentuj

Moj propozycje:
                          Clarion ARX7370R + CDC634(wiem, jestem uparty :P ):
                          http://www.allegro.pl/item611952289_...lot_kabel.html
                          To w przypadku jeśli rzeczywiście zależy Ci na jakości

Inna dobra opcja to Alpine 3DE-7886R:
                          http://www.allegro.pl/item612531261_...uper_cena.html

Za 250zł czasem da się kupić DRX9375R, ale to jest deck, wiec wymaga wzmacniacza.

Skomentuj

A co powiecie na temat:
                            JVC KD-S8R ?
                            Ma wsztsko to co chiałem (co do jakosci dzwieku nie wiem jak jest i o to pytam) ?

Skomentuj

A co powiecie na temat:
                              JVC KD-S8R ?
                              A może JVC KD-SH77?:
                              http://www.allegro.pl/item620258991_...lot_tanio.html

Skomentuj

SH77 jest hmm paskudne :)
                                Jako że cała tapicerka jest Czarna, to wolalbym ciemne radio.

[ Dodano: 2009-04-27, 16:13 ]
                                Znalazłem jeszcze dwa wdg firmy dobre :) (a bynajmniej lepsze niz moje terazniejsze radio)
                                ALPINE CDM 7870R
                                badz
                                ALPINE CDM 7871R

Co o nich sadzicie?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  (a bynajmniej lepsze niz moje terazniejsze radio)
                                  ostatnio obserwuje spadek poziomu, również językowego na naszym forum , nie wiem czym to jest spowodowane, ale proszę o jedno - nie używajcie słów których znaczenia nie znacie.

Skomentuj

Znalazłem jeszcze dwa wdg firmy dobre
                                    ALPINE CDM 7870R
                                    badz
                                    ALPINE CDM 7871R

Co o nich sadzicie?
                                    Zastanawiam się kiedy ludzie w końcu nauczą się, że tylko seria CDA jest warta uwagi z nowszych modeli

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                                      Zastanawiam się kiedy ludzie w końcu nauczą się, że tylko seria CDA jest warta uwagi z nowszych modeli
                                      A CDM 7892r to stary model czy jak? Bo gra bardzo fajnie, nawet wg mnie łagodniej i przestrzenniej niż niektóre "super" CDA.

Skomentuj

Do 200zł szukał bym kenwooda jakiegoś
                                        http://www.allegro.pl/item618859833_...audiocars.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X