Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Blaupunkt GTA 460 jakie kable 10mm czy 20

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Blaupunkt GTA 460 jakie kable 10mm czy 20

Mam pytanko czy kable 10mm starcza do Blaupunkt Gta 460 ??
    Zamówiłem 20mm ale przez pomyłkę przysłali mi 10 mogę je zatrzymać czy lepiej wymienić. Rożnica w cenie jest 30zł. Zaznaczam ze nie będę katował wzmacniacza.

Ile metrów kabla musisz użyć. W jakiej konfiguracji ma pracować?

Skomentuj

http://img14.imageshack.us/img14/645...rzewody6yg.gif - może być pomocne. Koledzy z miasta stosują tą tabelkę, ja stosowałem i jeszcze nikomu progi nie stawały w ogniu

Pozdrawiam !

Skomentuj

Samochód to opel combo[4.3m], wiec te 5m kabla raczej będzie. Wzmacniacz będzie zasilał CARPOWER CRB-12TC "2 cewki"

Kable firmy Dietz

Skomentuj

Mysle ze powinno byc dobrze. Ale ja na twoim miejscu klucil bym sie o te kable skoro zamówiłes 20mm to powinny byc.

[ Dodano: 2009-05-07, 22:01 ]
          dodam ze kable dietz supeer.

Skomentuj

Nie chce mi się trochę bawić w odsyłanie ich itd.
            W sobotę będę miał akurat chwile czasu i mógł bym już je zainstalować.
            Potem nie wiem kiedy to zrobię.

Ale no nie wiem. Mocniejszego wzmacniacza na pewno nie będę miał. Prędzej zmienię środek transportu.
            No ale jeśli maja być za słabe do normalnego słuchania to będę musiał je wymienić ;x
            Z tego co wyczytałem z tych tabelek, to kabel powinien mieć 25mm ale na boga taki kabel to i do skrzynki rozdzielczej nie idzie oO

Skomentuj

Możesz dać 10mm2, jeżeli słuchasz na umiarkowanych poziomach głośności.

Skomentuj

Przemysl sprawe decyzja nalezy do Ciebie.

Skomentuj

Ahh nie wiem ;< już...

Skomentuj

Ja nie chce podsuwac złych propozycji.Ale sądze ze skoro zamówiłes kable 20 mm i popełnili bład to ja bym im odesłał i poczekał na własciwe kable. takie moje zdanie.

Skomentuj

czuczu, 10mm spokojnie starczy i problemow nie bedzie.
                      jednak 20mm jakbys kupil to masz zapas na dluzszy czas.
                      no ale z drugiej strony za te 30zl to masz juz sygnalowki

Skomentuj

Tez tak mysle. W szczegulnosci ze mysle nad zmiana srodka transportu. Ahh ale polubilem juz swoje combo

Skomentuj

20mm ? bez przesady, 10mm spokojnie wystarczy.
                          Zamieszczone przez Pawel S.
                          jednak 20mm jakbys kupil to masz zapas na dluzszy czas.
                          zużywa się ten kabel czy jak ? Kilowatów też chyba montował nie będzie, przynajmniej mam taką nadzieję , a tak w ogóle to brzmi to jak rozmowa sprzed paru lat o mocy trafa do tda

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            zużywa się ten kabel czy jak ?
                            Nie, ale w wielu przypadkach choroba CA postępuje dalej, bo komuś mało basu, bo przód gra słabo.

Ja kładę u siebie kable 50mm^2, a sprzęt będzie mieć łącznie z 700-800W poboru, ale wiem, że jak trafie w dobrej kasie jakieś A/B który ma 1200W przy 2ohm, to na pewno go kupie, żeby mieć napęd do CV Stroker.

Lepiej położyć grubszy przewód niż później drugi raz auto rozbierać, chyba, że ktoś tak lubi(dla sportu) :P

Skomentuj

kiedyś zmierzę spadki napięcia na takim 10 i 50mm kablu na odcinku ze 4mb bo stosowanie kabla 50mm kw to dla mnie właśnie choroba ;]

Skomentuj

5 godzin walki z tapicerka oplowska. Ale w końcu jest... Rece pokaleczone 4 piwa wypity ale satysfakcja gwarantowana.
                                Jak wy kładziecie 50mm to ja nie wiem. Przecz to monstrum nawet takie w blokach nie idzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  kiedyś zmierzę spadki napięcia na takim 10 i 50mm kablu na odcinku ze 4mb bo stosowanie kabla 50mm kw to dla mnie właśnie choroba ;]
                                  Mam nadzieje, że takich jak Ty jest jednak mniej....

Nie trzeba być "audiofilem" czy mieć niewiadomo ile kw mocy, żeby usłyszeć różnice. Wystarczy dać troszkę w palnik i szczególnie na basie daje się to odczuć. Inaczej po co byłyby kondensatory? Kondensatory, które się montuje od 500-1000rms a nie od jak to powiedziałeś kilowatów.

Skomentuj

kto tu ma kable zasilające 50mm kw ? No i konda ? Już abstrahując od mocy.

Skomentuj

O czym prawisz? bo nie kumam.

Kto ma mieć? nie wiem co ludzie mają tutaj na forum pomontowane.

Miałem okazje prześledzić różnicę w kablach zasilających w instalce jak i w montażu kondzia. Zaraz wyskoczysz z jakimś miernikiem i teoriami... wyskakuj.

Ja za to w praktyce sprawdziłem.

Według mnie to pociągnąć raz a dobrze zasilanie i tyle. Jak nie stricte pod car audio to spawalnicze. Wyjdzie taniej.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X