Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak najtańsze i w miarę efektownie grające audio.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak najtańsze i w miarę efektownie grające audio.

No więc tak jak w temacie. Zasada prosta : tanio, ale żeby przyzwoicie to grało. Samochód do którego potrzebuje zestawu to Citroen Xsara Picasso - czyli dość spora osobówka. Auto jest moje ( właściwie ojca ale mniejsza o to ) więc nie moge użyć byle czego, ale na niewiadomo jaki sprzęt mnie nie stać.

W samochodzie na chwilę obecną gra radio Kenwood'a WDC-3534, czyli starszy i słabo wyposażony model ale gra bardzo przyjemnie jak za cenę jaką mnie wyniósł. Ma jednak ogromną wade : brak wyjść RCA, stąd potrzebuje wzmacniacza z wyjściem wysokopoziomowym (istnieje jeszcze opcja z adapterem ale nie wiem jak to zadziała).

Potrzebuję w miarę przyzwoitego zestawu na przód oraz subwoofera + 4kanałowy wzmacniacz. Drzwi zostaną wygłuszone, kable do ceny nie licze gdyż coś tam w zapasach znajdę. Budżet? Skromny, 600-700zł.

Mój pierwszy pomysł to Helixy Dark Blue na przód, subik max. budżetowy np. na ARN'ie 226, wzmacniacz albo coś nowego Blaupunkt albo używka np. Alpine v12. Przeszedł mi przez myśl jeszcze wzmacniacz Tonsil WS600 ale ciężko znaleźć jakieś opinie na jego temat. generalnie skłaniał bym się ku nowym podzespołom, ew. używany może być wzmacniacz.

Jaka muzyka?? Głównie pop, delikatne techno, rap, hip-hop. Generalnie w samochodzie preferuje granie żywiołowe, wierność przekazu jest na dalszym planie.

Wiem że ciężki przypadek, ale proszę Was o pomoc

Tonsile sobie odpuść

Moje typy:
    - zestaw na przód GMS 960 + zmiana konda w torze tweetera na jakiś mkt lub lepszy:
    http://audio-car-jet.pl/produkt-gms-960-46.html
    - wzmak 4ch, jakiś philips z serii DAP(600, 650, 6040, xp640), sony xm(nie xplod) - ostatnio poszedł za 200zł 4540, alpine ze starej czarnej serii(35xx) lub pierwszych v12(np. MRV-F300)
    Odradzam na pewno takie sprzęty jak blaupunkt, magnat, axton, o chinolach typu alphard czy peying chyba nie muszę wspominać
    - na sub sprawdziłby się mivoc XAW210HC lub MDS08, ew. jakby miał być jakiś masaż pleców to taki JBL gt3 10", myślę, że da radę:
    http://www.allegro.pl/item640213903_...er_jbl_10.html
    Ta seria nie należy do wymagających mocowo i taki philips dap6040/xp640(był ostatnio jeden na allegro za 250zł) da sobie z nim radę

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa
      potrzebuje wzmacniacza z wyjściem wysokopoziomowym
      z wejsciem. wszystkie maja wyjscia wysokopoziomowe :P

Budżet? Skromny, 600-700zł
      byli tu i tacy co taki zestaw chcieli za 100-200zl wiec z twoim budzetem spokojnie da rade

subik max. budżetowy np. na ARN'ie 226
      jak nie masz go na stanie to odpusc. wcale tani obecnie nie jest a zadna rewelacja. zle tez nie gra ale nie warto specjalnie kupowac

Zamieszczone przez cursor
      Odradzam na pewno takie sprzęty jak blaupunkt, magnat, axton
      no bez przesady. od blaupunkta sie zaczyna i nie jest z nim tak zle :P
      no ale tu mamy wiekszy budzet wiec mozna sie skusic na cos lepszego

Zamieszczone przez cursor
      zestaw na przód GMS 960
      cos o nim mozesz napisac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        z wejsciem. wszystkie maja wyjscia wysokopoziomowe
        Racja, błąd podczas szybkiego pisania Tak czy siak wiecie o co chodzi.

Głośniki niestety (bądz stety :twisted: ) muszą być nowe, gdyż jakoś nie mam do końca zaufania do allegrowiczy, a głośnik jest dośc łatwo uszkodzić. Co do używanego wzmacniacza to wiem że bez tego się raczej nie obejdzie, dlatego tą opcję dopuszczam. Apropo budżetu : ta kwota powiedzmy 700zł to absolutne maximum, bez naciągania ,,paru złociszy" Powiedz coś o GMS'ach bo nigdy nie słyszałem ich w akcji.

Skomentuj

Głośniki niestety (bądz stety ) muszą być nowe, gdyż jakoś nie mam do końca zaufania do allegrowiczy, a głośnik jest dośc łatwo uszkodzić.
          a szkoda bo mam do sprzedania naprawde fajny zestaw glosnikow
          tylko ze one potrzebuja wzmacniacza za drugie tyle :P

Skomentuj

Podbij na PW z tym co masz na sprzedaż, od takiego zaufanego forumowicza jak Ty to mógłbym pomyśleć

[ Dodano: 2009-05-21, 15:24 ]
            Przepraszam że post pod postem, ale mam pytanko kolejne Co sądzicie o piecyku Soundstream p204e. Aha i jeszcze- czy ktoś miał styczność z konwerterem z wysokopoziomowych kabli do RCA?? Bo moje radio niestety RCA nie posiada...

Skomentuj

SS 204 ( srebrny )

Bardzo przyzwoity ręcznie robiony w hameryce

gra jak nakazuje pochodzenie

mocno i z jajem

Polecam , dobry i sprawdzony wzmacniacz

no i mozna je kupić prxzyzwoite pieniądze

Skomentuj

Podłączam sie do pytania, czy MDS 08 poradzi sobie w takiej budzie jaką jest Picasso?

Skomentuj

Podłączam sie do pytania, czy MDS 08 poradzi sobie w takiej budzie jaką jest Picasso?
                  To zależy co od niego oczekujesz. Jeśli ma to uzupełniać przód, to myślę, że da radę, jeśli ma też kopnąć, bo może być mało

Skomentuj

ok dzięki, w takim razie będe musiał położyć grubsze kable zasilające, żeby później coś większego założyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez b-freak
                      jak go odpowiednio zasilisz i nie wymagasz trzesienia lusterkami to w zupelnosci wystarczy
                      w lancii kappa sedan dawal rade i nawet przyjemnie masowal plecy

Skomentuj

Zamieszczone przez b-freak
                        czy MDS 08 poradzi sobie w takiej budzie jaką jest Picasso?
                        No sorryyy,im więcej przestrzeni tym kulturalniej,mój obecnie wędruje między astrą a master-ką max i w tej "stodole' dopiero pokazuje klasę.Ja jestem wręcz zachwycony.

Skomentuj

Czaruję...
                        X