Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Golf IV - co w drzwi + tweeter

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Golf IV - co w drzwi + tweeter

Znajomy poprosił mnie abym zrobił coś z jego audi w golfie 4 (wersja 3-drzwiowa). Chciałby jakies nowe głośniki w drzwi + jakieś tweetery bo mało mu sopranu (głosniki będą napędzane radiem - jakiś kenwood). oprócz tego ma suba soling cp-123 napędzany jakimś blau (ale to pozostaje bez zmian). Jakie śgłośniczki polecacie?

Aha, absolutne max do 200zł

może coś takiego:
    http://allegro.pl/item643424022_golf...tnica_mdf.html

Jestem w trakcie podobnych poszukiwań Większość poleca http://audio-car-jet.pl/produkt-gms-960-46.html . Ogólnie ciężko coś ciekawego w tej cenie wychwycić. No chyba że używki też wchodzą w grę, to co innego.

Skomentuj

Ja do swojej czwóreczki pięciodrzwiowej wsadziłem, sopranki z nokii, GDN-17/80/4 SS STX na dydtansach z mdf (w czterech drzwiach).
      Wszystko podpięte pod radyjko pioneer deh-7000ub, a w bagażniku wzmacniacz blaupunkt GTA 2 Special Mk II i subwoofer pioneer TS-W307.
      Jak suba wyłącze to ładnie gra, tak w sam raz (golfy IV mają dobrze wytłumione fabrycznie drzwi).
      A z subem to po paru minutach sluchania miód z uszu wychodzi.
      Jakby pokombinować to by i 20mm w drzwi weszły, podpiąć pod wzmacniacz i suba nie trzeba.
      Nie jestem jakimś tam napaleńcem wattów, ale dobrze dostrojony sprzęt gra czysto i dynamicznie.

Skomentuj

Ten miód z uszu osłabił mnie

nic dziwnego zasługa pioneer-a

Skomentuj

Dobrze ze towot (dla niektorych: tawot) nie wycieka z łozysk....

Skomentuj

krzyhoo9, a co sie stalo z oryginalnymi glosnikami?
            przeciez fabryczne audi jest naprawde dobre i za max 200zl raczej nie kupisz nic lepszego :???:

co najwyzej dorob dystans do tylnych boczkow (oryginalna blacha jest strasznie cienka) i zmien tam maskownice. jak dojdzie wiecej glosnikow to moze mu przejdzie :p

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item643108976_...b6_okazja.html
              Myślę, że warto się zainteresować.
              Do tego wykleić drzwi matami i powinno się poprawić

Skomentuj

Pawle starych głośników nie ma (ktoś musiał je wyciągnąć :neutral: ) jesli chodzi o wstawianie głośników w tylne boczki i tłumienie dodatkowo drzwi to odpada. On po prostu chce dwa głośniki w drzwi i dwa twetery żeby było trochę tego sopranu.
                A te phonocary to myślicie ze kaszana jest...

Skomentuj

krzyhoo9, to juz lepiej poszukaj oryginalow. lub odpowiednikow tesli

Skomentuj

A nie lepiej te 50 zł dołożyć i Helixy DB 62.1 ?? a całkiem przyzwoite granie :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X