Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 22/120/4 SS na 27/150/4 SS -> warto ? ? ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX 22/120/4 SS na 27/150/4 SS -> warto ? ? ?

Czy warto zmienić STX 22 na 27 z tej samej serii ? ? ? Wzmacniacz mam Soling Monoblock 130 W RMS i nie wiem jaką decyzję podjąć. Niby ten 22 w samochodzie nawet całkiem dobrze, ale może jednak warto ....
    Co mi dałaby taka zamiana na większą membranę ?

Pozdrawiam !

Hmm...
    Zmiany: wieksze cisnienie, wieksza obudowa, bardziej "mulacy" bas...

Skomentuj

Kwestia obudowy to już tam pół biedy - bagażnik jeszcze sporo pomieści :) Ale po prostu czy jest sens kupna takiego głośnika w zastępstwie mniejszego jego odpowiednika. Pozdrawiam !

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
        Wzmacniacz mam Soling Monoblock 130 W RMS
        jezeli to jest ten wzmacniacz o ktrym mysle to lepiej wydaj ta kase na uzywanego blaupunkta itp

Skomentuj

Kwestia obudowy to już tam pół biedy - bagażnik jeszcze sporo pomieści :) Ale po prostu czy jest sens kupna takiego głośnika w zastępstwie mniejszego jego odpowiednika. Pozdrawiam !
          TO zależy czego oczekujesz...
          Ja już wolałbym wtedy coś takiego:

Skomentuj

Pawel S. - ale o co chodzi ? Ja mam bezpośrednie porównanie z Blaupunktem GTA 2 Special i skrzynią BLaupunkt GTB 1200 MKII w bagażniku także Golfa III i nie jest to tylko moje zdanie i moje podsumowanie ale wielu kolegów którzy słuchali tego mojego i kolegi zestawu - mój sprzęt prawie wcale nie odbiega od zestawu Blaupunkta. Więc nie rozumiem ..... Wzmacniacz ma sporą moc jak na te 70 zł które wydałem, pozatym mój głośnik jest mniejszy od tego Blaupunkta. Wiem, że może boleć nazwa firmy i jej renoma, ale najważniejsze, że ja jestem zadowolony. Kolega wydał 400 zł, ja wydałem jakieś 180 zł .... Dokładna nazwa Soling SL-P109

Maxi - wolałbym jednak jeden głośnik ....

Ale tu nie o to chodzi - polecacie mi wymianę z 22 na 27 czy lepiej niech tak zostanie ? ? ?

Skomentuj

Więc nie rozumiem .....
              w takim razie podlacz to pod kolegi wzmacniacz a zobaczysz ze twoj glosnik zagra duzo lepiej

mialem ten wzmacniacz i mocy mu nie brakuje. jednak ten wbudowany filtr jest do D... (jedno ustawienie na 50Hz) a przelaczenie na pelne pasmo wprowadza jakies zaklucenia :???:

podlacz go pod pozadny wzmacniacz a zobaczysz ze glosnik jeszcze lepiej zagra

Skomentuj

Tzn. nie twierdzę, że to ideał. Ale chyba nie ma wątpliwości, że jak na 70 zł to wybrałem bardzo dobrze. Powoli będe ten sprzęt uzupełniał o coraz to lepsze komponenty.

Jednak dalej pytam - 22 czy dorzucić kilka złotych i kupić okazyjnie 27 ? ? ?

Pozdrawiam !

Skomentuj

Jednak dalej pytam - 22 czy dorzucić kilka złotych i kupić okazyjnie 27 ? ? ?
                  Zamieszczone przez Maxi
                  Zmiany: wieksze cisnienie, wieksza obudowa, bardziej "mulacy" bas...
                  sam sobie odpowiedz czy to ci pasuje

Skomentuj

czy dorzucić kilka złotych i kupić okazyjnie 27 ? ? ?
                    Dopóki nie zmienisz wzmacniacza zmiany głośników nic nie dadzą :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X