Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer DIY

Witam,

Chciałbym zbudować sobie subwoofer do auta. Samochód to skoda felicia. Z przodu mam zestaw odseparowany Helix dark blue 13 cm. Cudów nie ma ale jakoś tam gra.
    Czy moglibyście mi doradzić jaki głośnik wybrać do niedużej obudowy, zakładam tak z 20-25l. Nie wiem czy bass reflex czy zamknięta. Podejrzewam że i tak nie usłyszę w aucie różnicy. Koszt po prostu rozsądny. Jeżeli przód kosztował mnie 200 zł to nie chciałbym żeby subwoofer wyszedł znacząco drożej. Głośnik może tak do 100zł? I łatwo dostępny.

Chciałbym żeby nie było bardzo dużo dudniącego wyczynowego basu ale po prostu zeby bas sie wreszcie pojawił przy tych głośnikach co mam z przodu i był przyjemny. Czyli sub ma być w zasadzie głównym źródłem basu i nie zajmować wiele miejsca. W aucie słucham przeważnie radia i wręcz takiej muzyki samochodowej jak disko ale żadnego rapu czy metalu.

Dzięki wam zbudowałem konstrukcję do domu :) i jestem bardzo zadowolony. Dzwięk w aucie ma się nijak do głośników domowych :)

Wzmacniacz zrobię sam.

jaki masz wzmacniacz?
    bo nie wiem jakiej mocy moze byc glosnik

Skomentuj

Również posiadam Skodę Felicię :) lecz zamierzam zamontować na przodzie Helix 62.1 czyli 165mm :) będą trochę lepiej grały od 13 :) oczywiście dystanse podstawa. Pytanie do Ciebie :) Wytłumiałeś drzwi ?? bo jak nie to polecam wytłumić a nuż Ci sie bass pojawi :) Co do subika i wzmaka to jak sam zrobisz to jakiej mocy i na jakich końcówkach mocy :) bo ja mam dojście do wzmacniaczy Carpowera (w ogóle Monacora) taniej niż na stronie :) i HPB-602 wystarczy :) (225W RMS) i do niego w zależności upodobania 8, 10 lub 12 cali do bagażnika :) co nie wsadzisz to basu będzie wystarczająco lub w nadmiarze :) Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
      X