Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piooner DEH 4000- spalona końcówka mocy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piooner DEH 4000- spalona końcówka mocy?

Witam!
    Nie wiem jak to dobrze opisać ale mam następujący problem, po podłączeniu tuby do w/w radia słychać ciągłe "puk puk puk puk", dzwięk ten wydobywa się tylko z tuby, głośniki grają normalnie, słychać to nawet gdy nie jest włączona żadna muzyka, sprawdzałem tubę w innym samochodzie i gra normalnie, problem tkwi w radiu, nie wiem co może być tego przyczyną, spalona końcówka mocy?
    Pozdrawiam i liczę na pomoc!

primo - nie tuba. tuby to bys nawet nie zmiescil w samochodzie

opisz dokladnie co podlaczasz i jak. wydaje mi sie ze wlacza sie zabezpieczenie.
    spalona napewno nie jest. nawet mozesz to sprawdzic podlaczajac tam normalny glosnik

Skomentuj

Spróbuj kawałkiem przewodu połączyć masę z RCA z obudową. Jeśli problem ustanie to pozostaje wizyta u elektronika, bo masa rca jest uwalona.

Skomentuj

Podłączyłem subwofer aktywny, do niego kabel napięciowy z bezpiecznikiem z akumulatora, masa, oraz chinche ze wzbudzeniem. Wzbudzenie w radiu podpiąłem do kabla opisanego jako "remote control".

Skomentuj

aaaaaa
          ja myslalem ze jestes z tych geniuszy co podlaczaja suby pod radio bezposrednio :lol:

Skomentuj

Rozumiem, że głośniki które grają są podpięte pod końcówkę mocy z radia?
            Sprawdź rca, napięcie na wyjściu remote oraz napięcie na kablach prądowych zasilających wzmacniacz tego suba aktywnego.

Skomentuj

a na wyłączonym radiu wchodziłeś w ustawienia radia? Tam jest opcja jak ma być ustawione wyjście rca z radia ponieważma możliwość mostkowania i tak jest najprawdopodobniej ustawione fabrycznie. Ja też miałem taki problem ale w ustawieniach zmieniłem i działa super

Skomentuj

Zamieszczone przez lookhash
                a na wyłączonym radiu wchodziłeś w ustawienia radia? Tam jest opcja jak ma być ustawione wyjście rca z radia ponieważma możliwość mostkowania i tak jest najprawdopodobniej ustawione fabrycznie. Ja też miałem taki problem ale w ustawieniach zmieniłem i działa super
                Nie rozumiem o czym mówisz, możesz wyjaśnić? Masz takie samo radio?
                Niestety nie mogę wejść w ustawienia na wyłączonym radiu, albo nie umiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Addamo
                  Zamieszczone przez lookhash
                  Nie rozumiem o czym mówisz, możesz wyjaśnić? Masz takie samo radio?
                  Niestety nie mogę wejść w ustawienia na wyłączonym radiu, albo nie umiem.
                  Gdy radio jest wyłączone naciskasz pokrętło na kilka sekund i tam są ustawienia wyjścia liniowego zegara itp. Poprzestawiaj tamte ustawienia i na pewno dobrze to zagra u mnie w audi podłączyłem do aktywnego tyłu i też źle grało przestawiłem w tych opcjach i było super spróbuj i daj znać

Skomentuj

Czaruję...
                  X