Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Do Skutera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mati_Speed, takim ludziom jak Ty, z takim zasobem słów na tym forum dziękujemy! Nie potrafisz trzymać emocji na wodzy to Twój problem, nie rób chlewu z forum tekstami typu:
    Zamieszczone przez Mati_Speed
    kurwa mać
    wkurwiasz
    Troszkę kultury człowieku!
    Aha:
    kurwa mać
    wiesz że obrażasz swoją matkę nie? Troszkę szacunku dla rodzicielki!

Skomentuj

csbiczek, ty teraz obraziłeś moja mamę bo tam nigdzie nie pisało takiego czegoś ale takim jak ty daruje musze sobie posiskać aby ulżyło i mogli spokojnie spać...

A jeżeli nie znacie się i nie doceniacie 2 kól to nie udzielajcie się wogóle...

Skomentuj

Mati_Speed, ja niczym Twojej matki nie obraziłem, sam o niej tak napisałeś... Lepiej sobie sprawdź znaczenie słowa ,,mać"... A co do Twojego problemu to może lepiej jakiegoś boom boxa wozić w tym kufrze?
        ale takim jak ty daruje
        dzięki wielkie o łaskawy! :lol:

Skomentuj

wcale nie dziwie sie ze autor watku sie zdenerwowal... bo naprawde wyglada na to ze nie umiemy mu nic podpowiedziec :lol: aku jest 12v, gosciu szuka wzmaka, bo glosniki juz ma wybrane, no to chyba jest tu ktos kto mial kilka wzmakow samochodowych i cos taniego mozna polecic... co do gry gdzie to ma grac to juz osobna kwestia, bo sam bym nie wstawil audio do skutera... ale patrzac na zestawy na aledrogo za jakie pieniadze i co sie sprzedaje to nie dziwie sie ze chlopak prosi o pomoc... a nie wiem gdzie lepiej otrzyma odpowiedz. na audiostereo audiohobby? :lol: Panowe wyluzujcie...

Skomentuj

Mati_Speed jesli chcesz zeby bylo tanio i grało to jakoś polecam Ci użytkownika na allegro dropsm6, robi on sam wzmaki na tda na 12V, dobre wykonanie, gwarancja i dzialają nieźle, jak byłem w twoim wieku sprawiłem sobie taki i działał jak trzeba :)

tu masz oferte: KLIK

ma głośniki, jak bys brał wzmaka to bierz najtańszego z jego oferty bo wszystkie są na tej samej kości (te moce to ściema wzmak ma ok 2x20W ale to wystarczy w zupełności jeśli sprzęt ma służyć tylko do takiego słuchania jak napisałeś)

pozdro i mniej nerwów :)

Skomentuj

skoro koles na tym zarabia tzn ze jak umiesz trzymac lutownice sam to za pare groszy zrobisz szybciej niz paczka poczta do CIebie przyjdzie... :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                wcale nie dziwie sie ze autor watku sie zdenerwowal...
                Ja też się nie dziwie,bo kolesie pierdzielą bez sensu a autor tematu poszukuje pomocy. No np. taki tekst:

Zamieszczone przez chico
                Nabijac posty? Nie rozsmieszaj mnie prosze Cie, sprawdz sobie ile lat jestem na forum i ile mam postow. Jesli juz to zrobisz to latwo sie domyslic, ze jestem czytelnikiem a nie pisarzem
                No spoko,jesteś na forum długo,ale jakos znalazłeś czas żeby popisać sobie w tym temacie...z nudów? ...może znajdź czas na temat inny,bardziej kompetentny,bo jak na razie nie zabłysnąłeś widzą. Czytaj czytaj,może się dokształcisz.

Na pierwszy rzut oka widać kto chce pomóc a kto nabija tylko posty,nie wiem po co,może to ich hobby,ale to tylko przeszkadza a nie pomaga. Autor tematu chce zrobic sprzęt do skutera,pełno tego na allegro ale można taniej,pyta jak...więc nie gadajcie głupot tylko pomóżcie.

Skomentuj

Moim zdaniem najlepiej jak kupisz jakikolwiek wzmacniacz na 12V. Większość z nich i tak jest robiona na Kościach z radia więc nie będzie różnicy. Wszystkie te wzmacniacze to to samo tylko w innej obudowie.

Skomentuj

Powtórze się jeszcze raz, szukaj używek sony(np. XM2520, xm3020), concord(np. ca50), roadstar AM-392 też nie jest zły.
                    Wszystkie te wzmacniacze mają przetwornice i co najmniej 30W na kanał. Lepiej będą kontrolować głośnik niż scalaczek. Wprawdzie będzie to kosztować 50-70zł, ale myślę, że warto, tym bardziej, że zależy Ci na głośności.

Co do ARZ to jest to dobry głośnik do tego, żeby jakaś muzyka leciała na małych imprezkach plenerowych, jest tylko jedno "ale". Basu z tego głośnika za wiele mieć nie będziesz.

Skomentuj

To może zrobię tak kupie ten wzmacniacz:

>>>KLIK<<<

Do tego podłącza się dwa głośniki może wezmę jeden taki:
                      Tesla ARZ 6604 4 ohm
                      I drugi nisko tonowka
                      Tylko nie wiem czy tak można ??
                      No i czy ten wzmacniacz taki dobry jak opisane ale no opinie wszystkie pozytywne kliencie nie skarżą się na jakieś wady w sprzęcie ale i też nie wypowiadają na ich temat.

[ Dodano: 2009-06-22, 11:01 ]
                      Ja idę dopasować jakąś płytę do schowka już

Skomentuj

To może zrobię tak kupie ten wzmacniacz:

>>>KLIK<<<
                        Moje propozycje:
                        http://www.allegro.pl/item663093414_...mala_kase.html
                        http://www.allegro.pl/item667155466_concord.html
                        Wzmacniacze te mają już przetwornicę i są zrobione na elementach dyskretnych, a nie scalaczku.

Do tego jeśli upakujesz to:
                        Mac-Audio MX69.3:
                        http://www.allegro.pl/item664937249_..._vat_k_ce.html
                        Papier membrana, pianka zawieszenie. Łatwo wykarmić, nie kłuje w uszy.
                        Jeśli nie to może taki zestaw Cię zainteresuje:
                        Macrom M3S-60:
                        http://www.allegro.pl/item669042899_...dwudrozny.html
                        Nowy kosztuje ok. 300zł

Skomentuj

cursor, no to jak mam taki duzy wsadzać to w pokoju mam pionieer GM-X402
                          A co go głośników czy opłaca mi się kupować te 3-way chyba nieee

Skomentuj

szerokopasmowiec zagra lepiej niz takie trzy niby drogi...

Skomentuj

Jak kolega Mati_Speed, nie wie co zrobić, to niech se z głośniki do kompa załtwi, ominie blok prostowniczy i niech poda zasilanie..... (jeśli wie wogule zrozumie co napisałem)

Skomentuj

żuberek, zaświeciłeś tym co napisałeś bo twój post nic nie wniósł do tematu swiadzczy to o tobie. Jaki ty jesteś mądry <wow> Przeczytałes temat nie chcesz pomagać to idż gdzie indziej.

Skomentuj

żuberek, zaświeciłeś tym co napisałeś bo twój post nic nie wniósł do tematu swiadzczy to o tobie. Jaki ty jesteś mądry <wow> Przeczytałes temat nie chcesz pomagać to idż gdzie indziej.
                                  Za to, należy Ci się warn.
                                  Człowieku, nikt tu w koło ciebie skakać nie będzie, a jak ktoś chce coś Ci doradzić to ty strugasz "najmądrzejszego", w prawda jest taka, że w d*** byłeś i g*** widziałeś.

Opcja z głośnikami do kompa też jest nienajgłupsza. Wiele zestawów 2.1 ma zewnętrzny zasilacz 12V, który w twoim przypadku nie będzie potrzebny.
                                  Creative często ma zewnętrzy pilot na kablu.
                                  Sub wciśniesz jakoś pod siedzenie(inna opcja to zrobienie nowej obudowy), satelitki możesz zamontować z przodu tak samo jak i pilot.

Skomentuj

pomysl zuberka moim zdaniem nie jest glupi..takie creativy uzywane dorwiesz na aledrogo do 100 zeta :) glosno w miare bedziesz mial..bas tez niczego sobie bo zejscia raczej nie potrzebujesz wiec warto to przemyslec..ile ma ok litrow ten Twoj kuferek?

Skomentuj

Jak ja już zrobiłem półkę na głośniki do kufra więc zostaje przy tym rozwiązaniu...
                                      Ile litrów tego Ci nie powiem ale w pierwszym poście masz przybliżone wymiary.

I co jak z tym wzmacniaczem bo pisałem niedawno z gościem który zajmuję się robieniem tego sprzętu i mówi że dobrze to gra ale na moje to on tak gada bo mówiłem mu że chce kupić i że w ciemno nie kupie a on mi troche tłumaczył co i jak

PS. Głośniki to mogę na początek ze szrotu od znajomego wziąć samochodowe 3 skrzynki ma niepotrzebnych.

Skomentuj

Nie lepiej wejść na jakieś forum motorowe? W takich dwukółkowych, oświetlonych jak choinka machinach mają kwadrofonie więc może jest jakiś dział DIY z korzystnymi opcjami audio

Skomentuj

zoHa, zaraz coś przeglądne ale ja wolę zapytać Was ponieważ są tu osoby które znają się na audio a tam znają się więcej na motorach a tam dorywczo na audio.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X