Jakie polecicie radio które czyta mp3 i ma usb albo czytnik kart? cd raczej nie będę używał bo usb jest wygodniejsze, dobrze by było gdyby czytało flac. mocy dużo nie trzeba bo głośniki zostaną fabryczne. samochód to audi 80 kombi. może dorobię jakiegoś małego suba w przyszłości do tego :) chodzi o najtańszą opcję i dobrze by było bez zbędnych świecidełek najlepiej ciemny panel żeby pasowało do reszty samochodu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio mp3 usb/czytnik kart
Collapse
X
-
a czy te mediony z allegro (chodzi o nowe) w ogóle jako tako grają? nie psują się? to czy laser jest ok i płyty nie przycinają jest mniej ważne bo tak jak mówiłem muzyka głównie mp3 no i miło by było żeby ten wzmacniacz miał 20W realnej mocy na kanał a nie po 6 :P. chociaż te mediony to pewnie świecą jak choinki. używane też mile widziane ale wszystko w cenie do 200 max 250zł bo moim zdaniem nie warto inwestować zbyt dużo w sprzęt do samochodu. acha i nie zależy mi na czystym odbieraniu radia bo nie będę go w ogóle używał, chodzi tylko o usb albo czytnik kart i sporadycznie ale to bardzo sporadycznie płyty cd.
Skomentuj
-
Mediony są dobre jak potrzebujesz starego seryjnego kaseciaka zamienić na coś co czyta MP3 i niewiele kosztuje. Szału nie robią.
Problem pojawia się gdy chce się dopiąć dodatkowy wzmacniacz i nie jest to wcale z powodu najczęściej tylko jednej pary wyjść RCA. Największym problemem jest napięcie na wyjściu.
U kumpla porównaliśmy radio easy touch(z SD i USB) z alpiną 9884. Różnica kolosalna, a alpine ma tylko 2V wyjście. Żeby usłyszeć sub na jego radiu to trzeba włączyć podbicie. Na alpinie nie jest to konieczne.
Do RCA w radiu kumpel ma podłączony tylko wzmak do suba.
Skomentuj
-
Tak się składa, że mam akurat takiego JVC o jakim kolega pisał kilka postów wcześniej. Radio raczej problematyczne. Jest bezawaryjne, to fakt, u mnie działa już prawie dwa lata bez problemów, ale ... no właśnie, o ile w miarę przyzwoicie działa na USB, to już sam czytnik płyt jest do bani, przeskakuje na byle dziurze, tak było od samego początku. Dźwięk też nie należy do najwyższej klasy, mimo iż producent chwali się, że pracują tam op-ampy BB, jak dla mnie dźwięk do bani. Poprzednio miałem Blaupunkta i żałuję zamiany. Jedynie przez lenistwo nie zmieniam tego radia na inne. Ma też kilka wad funkcjonalnych, podstawowa dla mnie to brak wyciszenia do zera, w Blaupunkcie dodatkowo po wciśnięciu mute, zatrzymywało się odtwarzanie nagrań, tutaj muzyka leci dalej, w dodatku samo wyciszenie nie działa do końca, czyli słychać i to dość głośno muzę. Plusem są cztery wyjścia wysokopoziomowe na zewnętrzny wzmacniacz, oraz prosta zwrotnica do suba. Ja dziś szukałbym czegoś innego, no ale to zależy ile kasy chcesz wydać, w każdym razie szerokim łukiem omijałbym takie wynalazki jak Medion, First czy inne cuda za psie pieniądze.
Skomentuj
-
Pewnie, że da radę, może nie do końca pod potencjometr, bo teraz coraz częściej zamiast analogowego potencjometru stosuję się impulsatory i cyfrową regulację, tak jest taniej. Można natomiast wpiąć się z sygnałem na wejścia scalaków końcówek mocy w radiu, ale efekt będzie fatalny, chodzi o dźwięk.
Skomentuj
-
transmiter to ta kasetka tak? mam taką jako tako gra jak narazie, puki nie mam radia nie jest wcale tak źle. moim zdaniem gra lepiej niż ze zwykłej kasety. ale wróćmy do tematu, potrzebne mi radio z czytnikiem kart albo z portem usb no i miło by było żeby miało jednak więcej mocy niż 5W na kanał chociaż i takie przeboleję.
Skomentuj
Skomentuj