Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do Skody Felicii

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    tak jakby to robiło różnicę :lol:
    oznaczenie ma jak alpierd :P
    Robi różnice, alpierd ma większy układ magnetyczny.

Mam bezpośrednie porównanie między starym alpierdem DW100K, a Koppa DW100. Alpierd potrafi zagrać basem, a z koppa jest już problem.

Skomentuj

posłuchaj koppy z godzinę
      To co mam kupić ... cały czas czekam na odpowiedx i padają różne odpowiedzi :P
      STX Estradowy, BSW I i II seria, Visaton, A może jak bym TIWa kupił to by było naj lepiej, a może mi sie jego brzmienie nie spodoba. Niewiem bo ich nigdy nie słuchałem. Nie wiem jak estradowiec zachowa sie w aucie na dłuższa metę. A ta koppa to tylko żeby cokolwiek zagrało :) paczka uniwersalna 40 litrów ...

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
        a zmienisz zdanie.
        Na jakie ?? Słucham Koppy wersja 8 ohm od pół roku :) i jest OK :) Pozatym chyba każdy ma inne ucho :) Pozatym czały czas pisze ze głośnik przecież można zmienić. Najpierw to ja muszę tą instalacje skończyć :)
        Może po samym odsłuchu koppy nie, ale posłuchaj czegoś lepszego, to na pewno zmienisz zdanie.

Za 120zł jest na allegro MB Quart ze starej i niskiej serii, ale to przynajmniej potrafi jakoś zagrać.

Co do wzmacniacza to rozejrzyj się za starymi philipsami(dap600, 650, 6040, xp640), na papierze może i mają moc mniejszą niż carpower czy blaupunkt, ale po pierwszych odsłuchach odechciewa się tej chińszczyzny i pozostaje przy philipsie.

Skomentuj

Nie jestem jakimś tam wybitnym melomanem i tylko Ci co mają kasę zaczynają od Vif... ja zacząłem od Tesli
          i na tesli niestety sie zatrzymales
          ja mam w domu i tesle i STXy i vify... i potrafie docenic to co oplacalne. ale trzeba najpierw posluchac czegos lepszego a nie stac przy tym co masz...
          no i jakosc nie zawsze musi duzo kosztowac

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
            posłuchaj czegoś lepszego, to na pewno zmienisz zdanie
            Z tym sie zgodzę w 100 % niestety nie mam takiej mozliwości zeby posłuchać czegoś lepszego nie kupujac :P a i tak na nadmiar pieniędzy nie narzekam :P Z samochodówek porównanie mam do Emphasera Impulse S3 :P Głośnik bardzo fajny ale brzmienie jego mi nie dopowiada... może strojenie br jest niedopracowane bo lubi zamulić, a ja szukam coś co zagra w BR dosć szybko ale z wykopem jak trzeba będzie żeby plecy pomasował :P Bass lubię naturalny... wiem co mówię bo sam gram na gitarze basowej :P

[ Dodano: 2009-09-08, 11:10 ]
            Zamieszczone przez Pawel S.
            i na tesli niestety sie zatrzymales
            Prawda ale zawsze można sie prznieść na półkę wyżej :P jeśli ma sie kasę :P niestety DIY to kasztowne hobby :)

Skomentuj

niestety DIY to kasztowne hobby :)
              na allegro można wyrwać niezłe okazje, trzeba tylko troszkę chęci :P

Skomentuj

taaaa - a pozniej masz caly pokoj w tych okazjach... :roll:

Skomentuj

znam ten ból

Skomentuj

To jaki w końcu głosnik :) STXa ?? Estradówkę ?? czy narazie zostawić koppę :P pograc na niej a potem się zmieni

Dwa.. jaki wzmacniaczyk do 200 zł :P 2 lub 4ro kanałówke :P

Skomentuj

O estradówce napomknąłem nie bez przyczyny - ostatnio widziałem ją na allegro za 100zł chyba no i jest jedną z niewielu 12' które napędzisz mostkiem z typowej 4 kanałówki , czyli średnio ze 150 watami, oprócz tego oferuje nieziemski wykop.
                      Ale prawda jest tak że jak chce się tanio i dobrze to allegro.pl i szuka się tego co się akurat okazyjnie trafi :)
                      Jutro mam ostatni egzamin, pomogę Ci coś znaleźć , ale dopiero od jutra :P

Skomentuj

Jutro mam ostatni egzamin, pomogę Ci coś znaleźć , ale dopiero od jutra
                        Jak tam kero egzamin i jak pomoc w poszukiwaniu :) dalej aktualna ??

[ Dodano: 2009-09-11, 13:13 ]
                        * przepraszam Takero za błąd w Twoim nicku. Coś mi kompa zmuliło a wyedytować sie nie da.

Skomentuj

* przepraszam Takero za błąd w Twoim nicku.
                          wybaczam :)

Jak tam kero egzamin i jak pomoc w poszukiwaniu :) dalej aktualna ??
                          jak najbardziej :>

Skomentuj

Czyli Egzamin zdany to fajnie a ja sie cały czas zastanawiam skad kasę wezmę :) i gdzies kupic STXa estradowca

A wzmak moze byc 4ro kanałowy zeby odciać HP Filtrem Fronty z których i tak duzego basu nie ma :) ważne żeby był mały gabarytowo i pod siedzenie sie zmieścił :)

[ Dodano: 2009-09-15, 16:33 ]
                            Takero, jak tam poszukiwania?? Bo Ja sam nie wiem czego dokładnie szukać (tanie i dobre 4 kanały :) z możliwością mostkowania )

Skomentuj

Czaruję...
                            X