Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

NAGŁOŚNIENIE CABRIO GDN 13/40 czy 16

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

NAGŁOŚNIENIE CABRIO GDN 13/40 czy 16

WIT WITA

Mam auto fiat barchetta fabrycznie posiada ono 16 cm glosniki w nogach ale z plytkim montazem i sie zastanawiam nad zalozeniem GDN 13/40/2 zamast tych badziewiastych 16.
    Specjalnie nie mozna tam nic nacudowac z panelami wzgledy konstrukcyjne auta nie pozwalaja.

Oczywiscie jest wzmacniacz axton c 602 po przeróbce zasialcza.

Pozdrawiam
    WIT

Cześć, pomyśl może nad Carpower neokick 165 lub DLS up6 - jeśli masz kasę

Skomentuj

zapomnij o tym tonsilu - zakatujesz glosnik
      to musi byc cos z duzym QTSem

Skomentuj

Wit Wita

Jesli mam cos kupic to TONSIL poki jest do dostania bo na chiny szkoda mi pieniedzy
        wystarczy ze stringi nosze chinskie . :sad:

Jesli Pan Moderator moglby mi podac w jakich wartosciach mial by oscylowac qts bede bardzo wdzieczny

Pozdrawiam
        WIT

Skomentuj

im wiekszy tym lepszy :P
          QTS od ok 1 nadaje sie do free air wiec w samochodzie sobie poradzi

Zamieszczone przez WIT
          Jesli mam cos kupic to TONSIL poki jest do dostania bo na chiny szkoda mi pieniedzy
          no to moze tonsil speed 1700? na allegro jest i wcale zle to nie gra
          Zamieszczone przez WIT
          wystarczy ze stringi nosze chinskie .
          a tego mogles juz nam oszczedzic :???:

Skomentuj

Wit Wita

Akurat z tonsli speed mialem do czynienia i troszkę mi srednio lezy zastanawiam sie nad ktoryms z przetwornikow z membrana z wlokna szklanego
            Co wy na to?

Pozdrawiam
            WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              QTS od ok 1 nadaje sie do free air wiec w samochodzie sobie poradzi
              Helixy h206 mają Qts 0,65 i dają sobie radę.
              Podejrzewam, że dałoby się znaleść kilka innych głośników, które mają qts na poziomie 0,5 lub mniej.

Głośniki nie do końca grają we freeair. To tak jakbyś w kolumnie zamkniętej wywiercił kilkanaście otworów wiertłem 10

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                Helixy h206 mają Qts 0,65 i dają sobie radę.
                Podejrzewam, że dałoby się znaleść kilka innych głośników, które mają qts na poziomie 0,5 lub mniej.
                no tak. napisalem ze okolice 1 to juz free air wiec moze sobie grac w odgrodzie :P
                jak widac typowe CA maja mniej...
                no ale domowe jeszcze mniej i niestety to slychac w samochodzie (w zasadnie nie slychac :P )

Skomentuj

Wit Wita

Wszystko super tylko ja poszukuje cos z oferty tonsilu
                  jesli by cos bylo godnego polecenia do tego zastosowania

Pozdrawiam
                  WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
                    Wszystko super tylko ja poszukuje cos z oferty tonsilu
                    no przeciez pisalem ze sa speed 1700 :!: http://www.allegro.pl/item699632974_...ystem_165.html
                    w praktyce wyglada to tak

Skomentuj

Wit Wita

Mialem do czynienia z tym zestawem i nie bardzo mi lezy szukam czegos innego .
                      Oczywiscie z oferty TONSILA zastanawiam sie nad przetwornikami opartymi o membrane z wlokna szklanego nawet te wspolosiowe ale wyjal bym wysoki ton co o tym myslicie?

Pozdrawiam
                      WIT

Skomentuj

Może takie u-dimension: -> LINK <- W membranie jest włókno szklane, ogólnie b. dobra filma - mam od nich wzmacniacz. Tylko ta cena lekko wysoka, bo euro poszło w górę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          im wiekszy tym lepszy
                          Mnie się wydaje, że to Qms powinien być wysoki, a Qts umiarkowany w okolicach 0,5.
                          Znam kilka głośników CA z niskim Qts i świetnie sobie radzą w drzwiach (np. wspomniane DLS-y).
                          Problem w tym, że to raczej półka ok 600zł za parę.

Skomentuj

Witam ja mam zamiar te głośniki mówię o tonsilach 1700 zamontować w tylnej pulce poloneza czy to jest dobre rozwiązanie ?

Skomentuj

Przeczytaj to: CarAudio FAQ Tam masz wszystko wytłumaczone.

Skomentuj

są dystanse na 165 do poloneza ale z wygłuszeniem będę miał sporo roboty :)

Skomentuj

Ktoś jakiś czas temu sprzedawał dystanse do poldka na allegro.
                                  Montaż głośników w półce nie jest dobrym rozwiązaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                                    Mnie się wydaje, że to Qms powinien być wysoki, a Qts umiarkowany w okolicach 0,5.
                                    Znam kilka głośników CA z niskim Qts i świetnie sobie radzą w drzwiach (np. wspomniane DLS-y).
                                    no wiadomo ze bardzo uogolnilem... przeciez nigdy nie bierze sie pod uwage jednego parametru...

Zamieszczone przez WIT
                                    Mialem do czynienia z tym zestawem i nie bardzo mi lezy szukam czegos innego .
                                    Oczywiscie z oferty TONSILA zastanawiam sie nad przetwornikami opartymi o membrane z wlokna szklanego nawet te wspolosiowe ale wyjal bym wysoki ton co o tym myslicie?
                                    skoro ten woofer ci nie pasuje to nic z oferty tonsila nie bedzie sie nadawalo

Skomentuj

Wit Wita

Sklaniam sie ku wspolosiowym przetwornikom z wlokna szklanego TONSILA
                                      zastanawia mnie tylko czy 13 czy 16 cm.

Panowie interesuja mnie tylko POLSKIE nie żadna PORZADNA chinszczyzna w stylu dls , helix itd. itp.

Poprostu chcę mieć napis MADE IN POLAND poprostu pięknie to wygląda

Pozdrawiam
                                      WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
                                        Panowie interesuja mnie tylko POLSKIE nie żadna PORZADNA chinszczyzna w stylu dls , helix itd. itp.
                                        skoro twierdzisz ze to chinszczyzna to juz nie mam sily na ciebie...
                                        Zamieszczone przez WIT
                                        Sklaniam sie ku wspolosiowym przetwornikom z wlokna szklanego TONSILA
                                        zastanawia mnie tylko czy 13 czy 16 cm.
                                        to jest NIZSZA seria niz speed wiec tymbardzij ci sie nie spodobaja
                                        a wyzszych modeli do samochodu chyba nie ma

Skomentuj

Czaruję...
                                        X