Witam! mam pytanie, otóż przeciągałem dzisiaj kabel (+) od zasilania wzmaka i niestety zerwał mi sie na dość nieciekawej długości. Myślałem, żeby dosztukować go poprzez bezpiecznik, ale niestety może to sie odbyć na długośći ok 1m od aku. Czytałem, że bezp umieszcza sie ok 30cm od aku. Ponowne ciągnięcie kabla raczej nie wchodzi w gre, bo to katorga. Czy może być taka odległość bezp od aku? Czy może jest inny sposób dosztukowania kabla?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Odległość bezpiecznika od wzmaka
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sz0pJak dasz bezp. 1m od aku, to ten 1m będziesz miał niezabezpieczony i jak pójdzie na tym metrze zwarcie to może spowodować zapalenie się tego kabla i tego co jest w jego otoczeniu. Ciekawi mnie jak mógł ci się zerwać kabel, przecież do wzmaka daje się porządne grubasy. Jaki przekrój zastosowaleś?
połącze te kable przez to, a bezp zamontuje normalnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rzerzuchA ja bym kupił koszulkę termokurczliwa i zaizolował. :wink:
tak w ogóle jak ktoś będzie chciał przeciągnąć kabel z komory silnika do kabiny w mazdzie premacy to niech najpierw sie znieczuli i zapewni sobie pomoc drugiej osoby :-)
Skomentuj
Skomentuj