Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysł na półkę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomysł na półkę

Witam. Mam w moim tico głośniki Magnat edition 693. Chciałbym poprawić ich brzmienie konstruując taką półke :

Jest sens montowania w taki sposób tych głośników, skrzynka jest zamknięta lub bedzie miała otwory czy jednak zrobić klasyczną półke samemu bo ta orginalna jest bardzo nie szczelna a głośniczki sie ledwo mieszczą.

Nie widzę żadnego sensu montowania głośników w półkę... Jak słuchasz muzyki w domu to stawiasz sobie kolumny z przodu czy z tyłu? Utwory w stereo są tak nagrywane że jedynie słusznym zestawem jest zestaw odseparowany na przód... Właśnie, co masz na przodzie?

Skomentuj

z przodu mam marne seryjne 10cm nawet nie wiem ile mają. W planach jest wsadzenie w drzwi jakiś głośniczków ale jak wiadomo tico ma bardzo cienkie drzwi wiec bez dystansów sie nie obejdzie a druga sprawa do kasa narazie jej brak.

Skomentuj

podstawa to dobry przód + ewentualnie jakiś subwoofer w bagażnik. Polecam Ci głośniczki Helix Dark Blue aczkolwiek proponował bym pomyśleć nad "upchnięciem" czegoś większego niż 10cm...

Skomentuj

A znasz moze jakies "płytkie" głośniki bo drzwi tico sa bardzo cienkie i nie wszystkie głośniki da sie zamontować.

Skomentuj

Moim zdaniem nie ma sensu pakować głośników za 1/10 ceny samochodu.
            Wiadomo ze przód to podstawa, ale myślę że w TICO za wiele się nie wymyśli i wytłumianie drzwi oraz montowanie zestawu odseparowanego nie ma sensu.
            Tym bardziej, że napewno bedziesz napędzał to z radia. A żeby dobrze głośniki zagrały to wypadało by jakiś wzmak zastosować. Reasumując wstaw na przód chociaż jakieś współosiowe głośniki ( takie z gwizdkiem w osi głośnika) żeby przenosiły środek i górę pasma oraz dobry zestaw na tył.
            Jeżeli masz radio firmy Pionieer, to jest tam taka fajna funkcja FIE, wtedy sam bass idzie na tył, a reszta pasma na przód. Jest to jakiś kompromis. Sam kiedyś testowałem taki układ w Hondzie i zdawało to egzamin.

Skomentuj

Radyjko mam Pioneer DEH-P3600MP. W bagażniku skrzynke basową ale to wszystko idzie z radia. Nie mam narazie kasy na wzmak. Ale myśle ze za miesiac góra dwa bedzie wzmak wiec wszystko myśle juz podpiąć finalnie i juz nic przy tym nie grzebać.

Skomentuj

jak nie masz wzmacniacza a chcesz glosno i w polke to wsadz 4x ARZ 6604
                gwarantuje ze malo kto uwierzy ze to gra tylko pod radiem :twisted:

Skomentuj

tyle że basu z tego zapewne nie będzie w ogóle :P

Skomentuj

a zdziwilbys sie :P
                    bardziej brakuje wysokich tonow niz basu.

braciszek mial z ARZtami jezdzic tylko chwilke... a juz jezdza z nim grubo ponad rok (beda dokladnie 2 lata we wrzesniu)

Skomentuj

Czaruję...
                    X