Witam wszystkich,chciałbym zbudować skrzynie do auta Audi A6 (C4) bagażnik spory 510litrów,mają w niej grać dwa głośniki Tonsil GDN30/80/2 podpięte pod wzmacniacz Blaupunkt GTA 475.Maksymalne wymiary jakie mi się tam zmieszczą to: 95cm(szerokość),35cm(wysokość),36cm(głębokość od dołu),32cm(głębokość od góry) i właśnie nad taką skrzynią myślałem,ale nie wiem czy mi to dobrze zagra,czy zmienić wymiary? czy dawać bass reflex?.Głośniki dałbym od frontu czyli ścianka 95x35.Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomoc w budowie suba do Audi A6 (C4)
Collapse
X
-
dlaczego te tonsile? masz je juz?
jak tak to juz je wykozystaj...
jak nie to nie kupuj - nie warto pchac ich do samochodu
Zamieszczone przez ak_andrewnie wiem czy mi to dobrze zagra,czy zmienić wymiary? czy dawać bass reflex?
napisz lepiej ile masz kasy i jaki chcesz efekt osiagnac
-
Z tematu można powiedzieć że jestem zielony.Mam już te głośniki jakiś czas są zregenerowane czyli wstawione nowe zawieszenie górne resor gumowy,chciałbym je wykorzystać właśnie do auta bo w domu już mam konkretne nagłośnienie.Uzyskać chciałbym jak najmocniejszy i głęboki bas z tych talerzy i wiem że potrzebują one dość dużej skrzyni.
[ Dodano: 2009-09-03, 16:07 ]
Jest jeszcze jedno rozwiązanie bo mam jeszcze głośnik ALPHARD SW-1003ZSE a kumpel ma taki drugi do sprzedania może z tych dwóch coś lepszego by wyszło??
Skomentuj
-
ak_andrew, skoro te glosniki sa po regeneracji to tak naprawde sa to juz zupelnie inne glosniki
jakbys chcial je zastosowac to nie w klasyczny sposob ale oba w ukladzie izobarycznym - czyli polaczone beda razem malutka poduszka powietrzna (poszukaj w google)
Zamieszczone przez ak_andrewJest jeszcze jedno rozwiązanie bo mam jeszcze głośnik ALPHARD SW-1003ZSE a kumpel ma taki drugi do sprzedania może z tych dwóch coś lepszego by wyszło??Zamieszczone przez ak_andrewchciałbym jak najmocniejszy i głęboki bas
ale to i tak dosc monotonny glosnik :???:
skoro masz juz te tonsile to bym sie bawil z nimi - zawsze to nizszy koszt (30-50zl za plyty)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.to moze by to zagralo jakos ciekawie
Zamieszczone przez Pawel S.ale to i tak dosc monotonny glosnik :???:
Ja radzę sprzedać to co masz i kupić coś co ma sens, choćby na początku miałby to być jeden głośnik. Ostatnio widziałem za 100 parę złotych starszą serię ES250 , bardzo przyjemny głośnik za takie pieniądze, grający w bardzo małej budzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroZamieszczone przez Pawel S.to moze by to zagralo jakos ciekawie
Zamieszczone przez Pawel S.ale to i tak dosc monotonny glosnik :???:
Ja radzę sprzedać to co masz i kupić coś co ma sens, choćby na początku miałby to być jeden głośnik. Ostatnio widziałem za 100 parę złotych starszą serię ES250 , bardzo przyjemny głośnik za takie pieniądze, grający w bardzo małej budzie.
Piecyk mam chyba wystarczający jak wyżej pisałem Blaupunkt gta 475 :wink:
[ Dodano: 2009-09-04, 16:12 ]
Zamieszczone przez Pawel S.skoro te glosniki sa po regeneracji to tak naprawde sa to juz zupelnie inne glosniki
jakbys chcial je zastosowac to nie w klasyczny sposob ale oba w ukladzie izobarycznym - czyli polaczone beda razem malutka poduszka powietrzna
Obudowa izobaryczna ok ale jakie wymiary pod takie Tonsile?? maksymalnie dysponuje 95cmx35cmx36cm.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ak_andrewObudowa izobaryczna ok ale jakie wymiary pod takie Tonsile?? maksymalnie dysponuje 95cmx35cmx36cm.
Babrać się w badziewiu nie ma co.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ak_andrewDzięki chyba rzeczywiście je popchne a ile za takie dostane? pewnie nie więcej niż 100zł to za tą kwote nie poszaleje.
Ostatnio za tyle ktoś wystawił STXa AP, a to imho dużo lepszy zakup.
Skomentuj
-
części jak cewka,dolne zawieszenie magnes są oryginalne nic nie ruszałem wymieniłem jedynie górne resory wraz z membramą:
http://www.allegro.pl/item733293991_...alton_110.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ak_andrewDzięki chyba rzeczywiście je popchne a ile za takie dostane? pewnie nie więcej niż 100zł to za tą kwote nie poszaleje.
Wiecie co popatrzyłem na ceny i stwierdziłem że nie ma sensu ich sprzedawac za 50zł bo pewnie nie miałbym co liczyć na więcej,spróbuje obudowy izobarycznej ale jeszcze musze się dowiedzieć pare rzeczy o tym temacie.Czy ma na przykład układ głośników duże znaczenie? Co myślicie o wymiarach : 55cmX34cmX34cm i na których ściankach zamontować głośniki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ak_andrewCo myślicie o wymiarach : 55cmX34cmX34cm i na których ściankach zamontować głośniki?
Skomentuj
Skomentuj