Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w budowie suba do Audi A6 (C4)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w budowie suba do Audi A6 (C4)

Witam wszystkich,chciałbym zbudować skrzynie do auta Audi A6 (C4) bagażnik spory 510litrów,mają w niej grać dwa głośniki Tonsil GDN30/80/2 podpięte pod wzmacniacz Blaupunkt GTA 475.Maksymalne wymiary jakie mi się tam zmieszczą to: 95cm(szerokość),35cm(wysokość),36cm(głębokość od dołu),32cm(głębokość od góry) i właśnie nad taką skrzynią myślałem,ale nie wiem czy mi to dobrze zagra,czy zmienić wymiary? czy dawać bass reflex?.Głośniki dałbym od frontu czyli ścianka 95x35.Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi.

dlaczego te tonsile? masz je juz?
    jak tak to juz je wykozystaj...
    jak nie to nie kupuj - nie warto pchac ich do samochodu

Zamieszczone przez ak_andrew
    nie wiem czy mi to dobrze zagra,czy zmienić wymiary? czy dawać bass reflex?
    widze ze kompletnie zielony jestes :???:
    napisz lepiej ile masz kasy i jaki chcesz efekt osiagnac

Skomentuj

Z tematu można powiedzieć że jestem zielony.Mam już te głośniki jakiś czas są zregenerowane czyli wstawione nowe zawieszenie górne resor gumowy,chciałbym je wykorzystać właśnie do auta bo w domu już mam konkretne nagłośnienie.Uzyskać chciałbym jak najmocniejszy i głęboki bas z tych talerzy i wiem że potrzebują one dość dużej skrzyni.

[ Dodano: 2009-09-03, 16:07 ]
      Jest jeszcze jedno rozwiązanie bo mam jeszcze głośnik ALPHARD SW-1003ZSE a kumpel ma taki drugi do sprzedania może z tych dwóch coś lepszego by wyszło??

Skomentuj

ak_andrew, skoro te glosniki sa po regeneracji to tak naprawde sa to juz zupelnie inne glosniki
        jakbys chcial je zastosowac to nie w klasyczny sposob ale oba w ukladzie izobarycznym - czyli polaczone beda razem malutka poduszka powietrzna (poszukaj w google)

Jest jeszcze jedno rozwiązanie bo mam jeszcze głośnik ALPHARD SW-1003ZSE a kumpel ma taki drugi do sprzedania może z tych dwóch coś lepszego by wyszło??
        wybor zdecydowanie lepszy jezeli chcesz osiagnac
        chciałbym jak najmocniejszy i głęboki bas
        i w dodatku w malej skrzyni. jakbys wsadzil 2szt w 50 litrow obudowa zamknieta to moze by to zagralo jakos ciekawie
        ale to i tak dosc monotonny glosnik :???:

skoro masz juz te tonsile to bym sie bawil z nimi - zawsze to nizszy koszt (30-50zl za plyty)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          to moze by to zagralo jakos ciekawie
          tylko do tego potrzeba pieca.

kupiłem, mialem, słuchałem, szybko jakiemuś dresowi sprzedałem. Gra tak jednostajnym basem że czasami wolałem go wyłączyć żeby nie męczył, na początku się podoba, ale to tylko przez jakiś kwadrans.

Ja radzę sprzedać to co masz i kupić coś co ma sens, choćby na początku miałby to być jeden głośnik. Ostatnio widziałem za 100 parę złotych starszą serię ES250 , bardzo przyjemny głośnik za takie pieniądze, grający w bardzo małej budzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            to moze by to zagralo jakos ciekawie
            tylko do tego potrzeba pieca.

kupiłem, mialem, słuchałem, szybko jakiemuś dresowi sprzedałem. Gra tak jednostajnym basem że czasami wolałem go wyłączyć żeby nie męczył, na początku się podoba, ale to tylko przez jakiś kwadrans.

Ja radzę sprzedać to co masz i kupić coś co ma sens, choćby na początku miałby to być jeden głośnik. Ostatnio widziałem za 100 parę złotych starszą serię ES250 , bardzo przyjemny głośnik za takie pieniądze, grający w bardzo małej budzie.

Piecyk mam chyba wystarczający jak wyżej pisałem Blaupunkt gta 475 :wink:

[ Dodano: 2009-09-04, 16:12 ]
            skoro te glosniki sa po regeneracji to tak naprawde sa to juz zupelnie inne glosniki
            jakbys chcial je zastosowac to nie w klasyczny sposob ale oba w ukladzie izobarycznym - czyli polaczone beda razem malutka poduszka powietrzna

Obudowa izobaryczna ok ale jakie wymiary pod takie Tonsile?? maksymalnie dysponuje 95cmx35cmx36cm.

Skomentuj

Obudowa izobaryczna ok ale jakie wymiary pod takie Tonsile?? maksymalnie dysponuje 95cmx35cmx36cm.
              radziłbym Ci w takie kombinacje nie wchodzić, izobaryki są imho bezsensowne , szczególnie że na oko dysponujesz 90 litrami. Sprzedaj je, tym bardziej że są regenerowane wiec dla Ciebie mało przydatne i kup choćby jeden, ale lepszy głośnik.
              Babrać się w badziewiu nie ma co.

Skomentuj

Dzięki chyba rzeczywiście je popchne a ile za takie dostane? pewnie nie więcej niż 100zł to za tą kwote nie poszaleje.

Skomentuj

Dzięki chyba rzeczywiście je popchne a ile za takie dostane? pewnie nie więcej niż 100zł to za tą kwote nie poszaleje.
                  www.allegro.pl
                  Ostatnio za tyle ktoś wystawił STXa AP, a to imho dużo lepszy zakup.

Skomentuj

Ja mówię o cenie za 2sztuki bo mam dwa.

Skomentuj

jak ktos ci zaplaci 100zl za te regenerowane tonsile to zasluzysz jeszcze na piwo :lol:

Skomentuj

Pawel S., pytanie jak są zregenerowane i na jakich częściach.
                        Przydałoby się foto.

Skomentuj

części jak cewka,dolne zawieszenie magnes są oryginalne nic nie ruszałem wymieniłem jedynie górne resory wraz z membramą:
                          http://www.allegro.pl/item733293991_...alton_110.html

Skomentuj

ak_andrew, wybrałeś te części po prawej, czy lewej stronie ?

Skomentuj

ak_andrew, wybrałeś te części po prawej, czy lewej stronie ?
                              Napewno te po lewej... Bo te po prawej to jest to samo co po lewo tylko do góry dnem więc jakbyś takero odwrotnie założył membranę, byłbyś moim idolem

Skomentuj

melisław, już się nie śmiej :P
                                Na 1 rzut oka jedne wyglądały jak karbowane z stxa ,a drugie jak nie lakierowane oryginały :P

Skomentuj

Wiecie co popatrzyłem na ceny i stwierdziłem że nie ma sensu ich sprzedawac za 50zł bo pewnie nie miałbym co liczyć na więcej,spróbuje obudowy izobarycznej ale jeszcze musze się dowiedzieć pare rzeczy o tym temacie.Czy ma na przykład układ głośników duże znaczenie? Co myślicie o wymiarach : 55cmX34cmX34cm i na których ściankach zamontować głośniki?

Skomentuj

Co myślicie o wymiarach : 55cmX34cmX34cm i na których ściankach zamontować głośniki?
                                    wiesz... jak zadajesz takie pytania to lepiej zrób największą budę jaka Ci się zmieści , zamkniętą - i tam wsadź te głośniki. Nie żadna izobaryczna, bp czy cokolwiek innego. Ew możesz się z br pobawić jeśli będzie mało kopa.

Skomentuj

melisław, już się nie śmiej :P
                                      Na 1 rzut oka jedne wyglądały jak karbowane z stxa ,a drugie jak nie lakierowane oryginały :P
                                      Wiem I nawet nie tylko na pierwszy bo trzeba się nieźle przyjrzeć

Skomentuj

Co myślicie o wymiarach : 55cmX34cmX34cm i na których ściankach zamontować głośniki?

Czy jeszcze ktoś ma jakiś pomysł??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X