Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przebudowa audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam ponownie.

Po długich przebojach udało sie zakupić zestaw Simplex 160 + 25 i złożyć wszystko do kupy w aucie. Przy delikatnym wsparciu subwoofera ładnie kosi, nie powiem :)

Trzeba by było teraz pomyśleć o zwrotkach bo siedzą tylko mundorfy 3,9uf na kopułkach. Pytanie teraz następujące:
    Czego konkretnie potrzebuje?
    Nie mam za bardzo możliwości eksperymentów jak i podjechać gdzieś gdzie mi pomogą ( nie ma to jak wiocha :) ). Ale jakoś sobie poradzę myślę. Chciałbym żeby to grało jak należy. W końcu trochę kasy na to trzeba było wyłożyć...

PS.
    Pytanko na przyszłość... Jaki wzmak na te simplexy? Słyszałem o jakimś Alpine (V12 chyba).

Pozdrawiam.

Skomentuj

Bez pomiarów to dobrej zwroty nie zrobisz

[ Dodano: 2009-11-30, 13:11 ]
      Pytanko na przyszłość... Jaki wzmak na te simplexy? Słyszałem o jakimś Alpine (V12 chyba).
      Może sony XM-6020?

Ja ostatnio dorwałem Yamahę YPA-720 i moim zdaniem jakością zdeklasowała sony XM-4520

Skomentuj

do pomiarów potrzebuje tego rozumiem?

http://www.allegro.pl/item830616856_...terkonekt.html

Ewentualnie zrobić samemu. Szkoda trochę kasy biorąc pod uwage to że wykorzystam go pewnie tylko do tego a potem będzie leżał (albo sie sprzeda :))

Pokombinuje może uda się gdzieś pożyczyć coś takiego...

Żeby wykonać te pomiary najlepiej byłoby mieć już podpięte głośniki pod wzmacniacz chyba.
        Jakieś inne ich propozycje ktoś jeszcze może ma? Większy wybór to zawsze wieksza możliwość trafienia jakiejś okazji...

Skomentuj

Czaruję...
        X