Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak instalacja audio do Matiza VAN?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jestem już niemal zdecydowany na te Helixy 62.1. Za 269zł są razem z dystansami MDF.
    http://www.allegro.pl/item743161113_...ord_honda.html
    Do tego ten sam sprzedawca ma radio Kenwood'a za 400zł.

Skomentuj

Te Helixy nie są warte tych pieniędzy. Grać grają ale nic szczególnego nie prezentują... szkoda że już nie ma Tonsili, były sporo lepsze(szczególnie woofer) za niższą kasę. Może posłuchasz kolegi takero, skoro On mówi że Tesle grają podobnie jakościowo to myślę że warto je brać.

Co do tego Kenia... też nie najlepszy wybór. Poszukaj czegoś z używek Alpine serii CDA, albo JVC SH99R (można go wyczaić za 300zł a baaardzo przyjemne radyjko). Z nowych nic ciekawego w tej cenie nie kupisz.

Skomentuj

Hmmm. Ale Tesle to chyba bardzie do sprzętu domowego się nadają. Czy taka membrana z tych Tesli wytrzyma w samochodzie, który jest niegarażowany?

Skomentuj

Zamieszczone przez djsmol
          Hmmm. Ale Tesle to chyba bardzie do sprzętu domowego się nadają. Czy taka membrana z tych Tesli wytrzyma w samochodzie, który jest niegarażowany?
          przecież takie tesle we wszystkich skodach jeżdżą

Jestem już niemal zdecydowany na te Helixy 62.1. Za 269zł są razem z dystansami MDF.
          http://www.allegro.pl/ite...ford_honda.html
          właśnie stoję przed problemem zaaranżowania jakiegoś CA w partnerze towarowym i również szukam głośników na przód i powiem Ci że w podobnej cenie można wyrwac sporo fajnych używek na allegro :)

Skomentuj

Jakoś nie ufam używkom głośnikom..... kto wie jak były katowane:/

Skomentuj

Jakoś nie ufam używkom głośnikom..... kto wie jak były katowane:/
              to nie ufaj, jak głośnik jest sprawny i w odsłuchach i w ew pomiarach to jest dobry i tyle, one się nie zużywają, jak ktoś go nie uszkodził to i później raczej wszystko powinno być ok.
              Nie wszystko można kupić nowe = żal wydawać kasy, nowej 12' za 1000zł bym nie kupił, ale za 300zł to ciekawa propozycja - tyle to kosztuje MDS 08.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                ale za 300zł to ciekawa propozycja - tyle to kosztuje MDS 08.
                MDS nie jest wart więcej jak 200zl - 300zł za niego już bym na pewno nie dał, bo są lepsze głośniki w tej cenie, oczywiście zależy to od wymagań stawianych przez potencjalnego kupca.

Skomentuj

Sorki, że odświeżam temat ale mam kilka przemyśleń na temat tego co mi teraz hula w Matizie.

Obecnie śmiga HELIX 62.1 + kenwood KDC W4044. Radio takie a nie inne, bo udało mi się znaleźć tylko jednego sprzedawcę, co miał i Helixy i dystanse i przystępne radio bez kosztów przesyłki. Czy wysokotonówki mają taką dużą efektywność względem basu?? bo osobiście na presecie w radiu musiałem ustawić sopran na -4 a bas na +2 i dopiero jakoś to brzmi, ale basu nadal nie ma aż tak dużo. A może radyjko tak dziwnie przenosi?

W każdym bądź razie jest lepiej niż ze standardowymi 10cm głośnikami aczkolwiek nadal czegoś mi brakuje... sztuczne podbijanie basu w radiu nie ma sensu. Jak się chce dać głośniej to i tak zaraz się przesterowywuje - trochę za mała moc radyjka na te Helixy. I tu nachodzi mnie ochota żeby jednak dodać coś jeszcze do systemu. Czy warto wykorzystać 2 kanały radia co mi wiszą na razie do tego, by z tyłu w bagażniku (wersja VAN przypominam) coś napędzić? czy może jednak woofer + wzmak albo aktywny? NIE CHCĘ TUBY (w sensie obudowa). Ma być ładny bas a nie zamulone coś, co robi dużo basu ale nie brzmi i nie ma dynamiki fajnej.

Nie podaję przedziału cenowego tylko chciałbym wiedzieć ile mocy potrzeba, by było fajnie, ale żeby nie zagłuszyć systemu przedniego. Najlepiej gotowy produkt, bo czasu na składanie nie mam...no chyba, że naprawdę coś ekstra co by można było także wykorzystać w innym kiedyś samochodzie (bo wiecznie Matiza nie będzie).

Skomentuj

Masz do mnie niedaleko.
                    Wpadnij, wrzucimy Audio System HX08SQ w skrzynce + do tego wzmak i posłuchasz jak to brzmi.
                    Skrzynka ma raptem 12l :wink:

Skomentuj

Radziłbym subwoofer Voice Kraft 100W RMS, i do tego wzmak,konkretnego modelu nie podaje bo sam woofer to wydatek około 350zł. Wydaje mi się,że jeżeli chcesz mieć czysty efekt basu to taka opcja będzie okej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Xsonic
                        Radziłbym subwoofer Voice Kraft 100W RMS, i do tego wzmak,konkretnego modelu nie podaje bo sam woofer to wydatek około 350zł. Wydaje mi się,że jeżeli chcesz mieć czysty efekt basu to taka opcja będzie okej.
                        ROTFL

Skomentuj

Nie skomentuje Voice Krafta...

Kurcze - auto w naprawie - nic na razie nie można przetestować :P

Skomentuj

Czaruję...
                          X